Alt om bilBilferie

Bilferie med riktig bil for dine behov

Bilferie

Slik kan riktig bil bidra til en vellykket bilferie

Vurderer du å ta med deg venner eller familie på bilferie? Kanskje til og med en bilferie i Norge? En av utfordringene som kan skape en høyere terskel for gjennomføring av en slik road trip, er valg av fremkomstmiddel som oppfyller deres reisebehov.

Bilferie

Begynnelsen: Maren og Miles midt på Karl Johan i Oslo, Foto: Maren Selvaag

Bilferie i kombinasjon med lidenskapen

Artisten Maren Selvaag bestemte seg for å ikke lenger utelukke Norge som feriedestinasjon. Hun ville kombinere naturen og kunsten, og forstod raskt at hun måtte begynne på et praktisk nivå og sikre seg en bil som kunne oppfylle disse kravene.

Maren har de siste somrene reist rundt i Norge en Volkswagen Caddy Maxi, som frakter både Maren og hennes piano gjennom vårt langstrakte land.

Drømmen hun har fulgt ved å gjennomføre disse reisene har vært kombinasjonen av å reise rundt i Norge med eget piano, besøke nasjonale severdigheter og gå toppturer samtidig som hun har komponert sin neste plate. Drømmen kulminerte i prosjektet «Piano i bil på fjellet», som oppfylte alle elementene.

Bilferie

Høyvika stranda – ikke glem Norge som feriedestinasjon, Foto: Maren Selvaag

Caddyen Miles – en praktisk følgesvenn

For å realisere drømmen skulle flere biter på plass. En av de viktigste var hvordan hun enkelt skulle frakte både seg selv og pianoet rundt i Norge på en så sømløs måte som mulig. I lasterommet pakker nemlig Maren mer enn kun pianoet. Hun har også med seg ski og klatreutstyr fordi hun bruker reisen til både musikken og friluftsopplevelser. Da behøves et fartøy man kan stole på. Bilen er blant annet utstyrt med solide fester i lasterommet, som holder pianoet på plass gjennom svingete fjellveier.

Døpenavnet Miles spiller på de mil følgesvennene har lagt bak seg, og en av Marens store forbilder – jazzlegenden Miles Davis.

Bilferie

Caddyen Miles bidrar blant annet til at Maren kan gjøre….

 

Bilferie

…dette!

Caddyen ble en trofast og pålitelig følgesvenn som har gjort det mulig for kunstneren å bevege seg uproblematisk på sin stunt-turne. Samtidig sier hun at det aldri ville gått uten alle de imøtekommende og hjelpsomme menneskene hun har møtt på reisene sine.

Stedene hun satte som mål å reise var blant annet Valldalen på Sunnmøre, Andøya, Jotunheimen og Hurrungane. Hun kunne til sist krysse av alle disse. Her kan du også lese om noen av de beste toppturene å bestige på Sunnmøre. Listen er basert på noen av Marens turer.

Bilferie

 

Vi følger Maren via vår Instagram-konto @erikarnesenbryn_vw. Ønsker du å følge Maren, finner du henne @marenselvaag. For de som er interessert i Marens prosjekt, kan hun også følges på denne siden.

 

Har du spørsmål om nyttekjøretøy? Kontakt oss helt uforpliktende med din forespørsel her: