Alt om bil

Slik er den elektriske SUVen som familiebil

Av 21. september 2021 No Comments
Elbil familiebil

Elbil som familiebil?

For deg som er på utkikk etter en elektrisk SUV, finnes det nå nok av alternativer å velge mellom. Her får du et innblikk i hvordan elbil som familiebil presterer på lengre familieturer.

Thor Steinhovden og hans familie fikk sin elektriske SUV, Volkswagen ID.4, i begynnelsen av sommeren og har vært på flere turer i løpet av sommerferien. De har testet den elektriske SUVen i Oslo-området, til Kristiansand, samt strekningen Oslo – Florø, Florø – Ålesund. De har også tatt flere turer rundt om i Møre og Romsdal. På alle disse turene har rekkevidden oppført seg stabilt for familien.

Elbil familiebil

Thor Steinhovden og hans familie har skaffet seg ID.4. Elbilen har møtt flere av kravene deres til en familiebil.

Det er en elbil som passer norske veier (…) Denne bilen kan du eie i mange år. Thor Steinhovden, eier av ID.4.

Elbil med lang rekkevidde

– Rekkevidden oppleves som veldig sannferdig, i hvert fall på denne årstiden. Vi har kjørt lange turer med bruk av air condition, lading av mobiler og en kjøleboks i bagasjerommet. Vi kan stort sett alltid kan stole på rekkevidden. Med snaue 50 mil kommer du deg både til Sør- og Vestlandet med én lading. Det har vært alfa omega for oss, forteller Steinhovden.

Med både korte og lengre turer, har gjengen også fått mulighet til å teste hurtiglading og plukke med seg ladetips. Thor har særlig ett tips til deg som vil oppnå størst mulig forutsigbarhet på turen:

– Planlegg kjøreturen godt. Finn ladestasjoner med mange ladere, for eksempel gjennom elbilforenings app. Tenk lading på overnattingssteder, og ha en back-up plan eller to. Lad gjerne litt før du må, så har du mer fleksibilitet. Ta et pust i bakken og kjøp deg en is mens du venter. Vi har kun hurtigladet et par ganger, men prosessen funket fint. Vi satt i en god halvtime og fikk nærmere 50 prosent lading.

Elbil familiebil

Thor Steinhovden og familien hans har testet den elektriske SUVen ID.4 som familiebil, Foto: Thor Steinhovden

En god SUV i alt terreng med elbil 4 hjulstrekk

I terrenget jobber også SUVen godt sammen med deg som sjåfør, og Steinhovden har kun én detalj ved kjøreopplevelsen han vil pirke på.

– Vi har kjørt på både motorvei og mindre veier, inkludert ganske karrige grusveier. Bilen har klart seg godt i alle disse situasjonene, og har oppført seg stødig i terrenget. Selv på smale vestlandsveier er den enkel å styre, og den tar ikke så mye plass i veibanen. Panseret sitter litt høyt fremme på sidene, noe som gjør det litt vanskelig å vite hvor mye plass du har på trange steder, som parkeringsplasser eller i møte med trafikk. Det tar bare litt tid å bli vant til og når du blir kjent med bilen dekoder du dette enkelt.

Den elektriske SUVens kjørekomfort

Kjørekomforten til ID.4 oppfylte de kravene og forventningene Steinhovden og familien hadde.

– Det er rett og slett svært behagelig å kjøre en ID.4. Den akselererer fort og er god på bremsen. Flere av de som har sittet på med oss har kommentert hvor fint den ligger fint på både veien og i svinger. Cruisekontrollen er lett tilgjengelig og bilen er forutsigbar. Du får også et behjelpelig lys i dashbordet som sier ifra når du må være oppmerksom på instruksjonene kartet gir. Instruksjonene som sjåføren får kunne gjerne vært noe mer detaljerte. Det ender ofte opp med at man heller ser på det større displayet i midten. Hadde vi valgt på nytt, hadde vi nok valgt å ha mulighetene til å speile fartsgrense og speedometer fremme i ruten.

Det er rett og slett svært behagelig å kjøre en ID.4. Den akselererer fort og er god på bremsen. Thor Steinhovden, eier av ID.4.

– Alt i alt: å kjøre en ID.4 er en god opplevelse. Det er også verdt å nevne at sikten i bilen er skikkelig bra. Volkswagen har lagt mye vekt på å gi deg et godt overblikk i trafikken, og det brede frontvinduet bidrar til at du får det, legger han til.

Les også: Slik er den elektriske SUVen Mercedes EQC.

El bil barn, denne elektriske SUVen har gode seter og praktiske løsninger for alle ombord

Når Steinhovden går god for komforten i ID.4, snakker han på alle passasjerenes vegne.

– Vi har valgt vanlig interiørpakke og er fornøyde med det. Setene er gode å sitte i, og kan lett rengjøres. Er du veldig opptatt av formbare seter, må du nok opp et hakk i pris, for interiøret i denne SUVen er ikke blant det mest eksklusive. Det gjør ingenting for oss, da vi synes interiøret i ID.4 er både pent og praktisk. Koppholder og det justerbare rommet i midten er noen av de detaljene vi har satt stor pris på. Skiluken vi har i vår Family-modell er også veldig praktisk.

Vurderer du Audi e-tron som familiebil? Her ser du hvordan denne familien bruker elbilen.

Elbil familiebil

Hele flokken var fornøyd med elbil som familiebil. Komfort og rekkevidde møtte de fleste kravene familien hadde, Foto: Thor Steinhovden

Bagasjerommet har møtt kravene til familien

Når dere er en barnefamilie, behøver dere all den plass dere kan få da både folk og bagasje krever sitt. ID.4 har et bagasjerom som tar deg godt på vei, mener Steinhovden og familien.

– Bagasjerommet på ID.4 er stort. Allikevel har ikke vi hatt problemer med å fylle det opp, humrer Thor.

– For en ung familie med mye utstyr, vil du raskt behøve en skiboks for å få plass til absolutt alt. Når det er sagt, har bagasjerommet veldig god plass til det meste dere behøver. Et ekstra rom i bunnen bidrar også med noen verdifulle ekstra centimeter.

Pris på elbil familiebil l En god deal på denne elektriske SUVen

Gjengens konklusjon er at den elektriske SUVen er en høyst funksjonell elektrisk familiebil.

– Elbilen fungerer helt supert som familiebil. Jeg ser på ID.4 som den beste dealen i dag for deg som vil ha:

  • En rimelig familiebil.
  • God rekkevidde.
  • Stilig ytre design.
  • Komfortabel og trygg kjøreopplevelse.
  • God bagasjeplass.
  • De mest elementære ekstrafunksjonene til en bil.

– Det er en elbil som passer norske veier og som jeg tror vil fortsette å bli enda mer populær enn den allerede er. Denne bilen kan du eie i mange år, avslutter Steinhovden.

Her kan du lese mer om pris på Volkswagen ID.4.

Hundebur i elektrisk SUV

Familien har ikke testet hengerfestet på turene sine så langt. De har heller ikke hatt med hund i bur, men på bildet nedenfor ser du et hundebur i en ID.4 GTX som har et likt bagasjerom som ID.4.

Elbil familiebil

ID.4 GTX med hundebur i bagasjerommet, Foto: Erik Arnesen

Hundeburet på dette bildet er et 4Pets hundebur Pro 3 Small og har målene:

  • Høyde 66 centimeter
  • Bredde 68 centimeter
  • Dybde 73,5 centimeter
  • Vekt maks 17,5 kilo.

Her finner du alt du behøver å vite om Volkswagen ID.4.

Du kan også se NAFs rekkevidde-test av ID.4 her.