Alt om bil

Elbil med hengerfeste – våre anbefalinger

Audi SUV

Elbil med hengerfeste – våre anbefalinger

Å ha mulighet til å frakte byggematerialer, hageavfall, sykler, ski, campingvogn og båt hvor enn man trenger, er en frihetsfølelse uten like. Det er mer enn 1.4 millioner tilhengere registrert på norske veier. Samtidig vokser ønsket om elbil hos det norske folk. Dette betyr at markedet for elbiler med hengerfeste, som før har vært noe magert, endelig begynner å vokse. 

På relativt få år har elbiler gått fra å være en sjelden kuriositet, til et kjært fremkomstmiddel på lik linje med bensindrevne biler. Det blir bare flere og flere av dem å velge mellom på markedet, men dessverre kommer mange av dem med en liten begrensning. Elbilene er nemlig ikke kjent for sine gode hengerfester. Det er synd for de som vil ha en økovennlig bil, men også trenger å frakte stor last. Heldigvis finnes det noen hederlige unntak. Her går vi gjennom noen av dem.

Elbil med høy hengervekt

Om du har båt eller campingvogn, er det viktig med en bil med høy hengervekt. Mange elbiler kan frakte i underkant av 1000 kilo, men tyngre enn dette, er det ikke alle som er designet for. Om du skal frakte den aller tyngste lasten, kan du gå for Audi Q4 e-tron 50 quattro, som tåler en vekt mellom 1000 og 1200 kilo, avhengig av motorvalg. Vår sterkeste anbefaling er derimot e-tron 55, også fra Audi. Den har hengervekt på 1800 kilo, og får deg altså fint ned til vannkanten med båten eller innover i landet med mange av de mest populære campingvognene.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron
Foto: Simen Kronvall – Erik Arnesen

Les også: Ulike teknikker for firehjulstrekk

Elbil med firehjulstrekk og hengerfeste

En annen bil med tilhengervekt på 1200 kilo, er ID.4 GTX fra Volkswagen. Fordelen med denne er at den også har firehjulsdrift. Det er kanskje ikke så unaturlig med tanke på vårt miljø og klima, men nordmenn har alltid elsket firehjulstrekk. Det tilbyr en ekstra trygghet om at du kommer deg fram hvor enn du skal. Når man i tillegg skal drasse på tung last, byr det riktignok på en utfordring. Derfor er ID.4 GTX så god. Den har to elektriske motorer som yter 299 hestekrefter og rask akselerasjon, og sørger for sportslige kjøreegenskaper nesten uansett terreng.

ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX
Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Hengerfester kan også ofte monteres på biler i etterkant, men det er lite som slår en bil som er designet for å ha tilhenger. Med en av disse bilene, blir hverdagen garantert enklere og mer praktisk!