Alt om bil

Esben «Dansken» Selvig kjører elektrisk sportsbil

elektrisk sportsbil

A love story: Et møte mellom entusiasten og en elektrisk sportsbil

At Esben “Dansken” Selvig er over gjennomsnittet bilinteressert, er det få som vil argumentere mot. Derfor var det også en saftig drøm som gikk i oppfyllelse for Esben  da han fikk stifte bekjentskap med vår elektriske sportsbil Audi e-tron GT.

elektrisk sportsbil

Spent! Her er Esben «Dansken» Selvig i ferd med å stifte bekjentskap med den elektriske sportsbilen, Audi e-tron GT, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

– Bilen er like rask som den ser ut. Designteamet til Audi har  virkelig gjort en strålende jobb! Resultatet er en sportsbil som både er en drøm å kjøre og har et utseende som gir forbipasserende nakkesleng. Jeg må innrømme at det var veldig frustrerende å kjøre den elektriske sportsbilen som formelig roper etter fart i byen, men jeg holdt meg pent under fartsgrensen, forteller en lovlydig Esben.

Klem inn gassen uten å kjenne på rekkeviddeangsten

Rekkevidden på den elektriske sportsbilen viste seg også å være i toppform, og Esben var gledelig overrasket over at den holdt seg stabil, selv i sportslig modus.

– Rekkevidden er overraskende god, selv når man kjører i sportslig modus. Så her er det bare å klemme inn gassen uten frykt for rekkeviddeangsten.

Se Esben «Dansken» Selvig teste den elektriske sportsbilen Audi e-tron GT her:

Langturen som endte i sann kjærlighet mellom Esben «Dansken» Selvig og el-sportsbilen

Det er lett å bli imponert over både utseende og prestasjonen til denne elbilen, men det var  når Esben skulle på langtur med e-tron GT, at han virkelig falt.

– Det var først da jeg kjørte GT’en til Kragerø at jeg følte vi ble skikkelig godt kjent med hverandre. Jeg hadde ikke behov for å lade for en tur/retur, men stoppet av gammel vane og ladet på Bamble på veien hjem. Ladingen gikk lynraskt. Det var merkbart at 800 volt-systemet gir bedre effekt. Lynlading går som en lek.

I tillegg er den familievennlig! Esben Selvig.

Entusiasten har også en klar mening om hvordan e-tron GT skiller seg ut sammenlignet med andre sportsbiler han tidligere har kjørt.

Elektrisk sportsbil og familiebil i ett

elektrisk sportsbil

Det ble suksess da Esben Selvig testet Audi e-tron GT, Foto: Erik Arnesen

– Alle sportsbiler er forskjellige og personlig smak og preferanser avgjør hvilken som snakker til akkurat deg. Audi e-tron GT snakker veldig godt til meg fordi jeg både får en elektrisk bil og en sportsbil som ser bra ut i én og samme bil. Den er rett og slett en drøm å kjøre og den parkerer lett de fleste andre biler som ruller ute på veien. I tillegg er den familievennlig! Bagasjerommet er ikke så verst, og hvis alle pakker litt nøkternt er det faktisk mulig å dra på bilferie med sportsbilen.

Lynlading går som en lek. Esben Selvig.

Det er kanskje ikke akkurat det du tenker når du ser GT suse forbi, men sportsbilen er faktisk designet for å være både rask og praktisk. Det merket Esben godt etter deres drømmeuke sammen.

– Bilen oppfyller alle mine behov i hverdagen. Det er plass nok til at jeg kan kjøre barna til trening, storhandle og deretter komme meg lynrask til kontoret. Audi e-tron GT er mulig å heve, så du kan også kjøre på litt mer ulendt terreng enn E18. Samtidig har du med e-tron GT et leketøy som yter maksimalt når du skal kjøre langtur til for eksempel Kragerø eller Danmark. Da er det bare å senke bilen til laveste trinn og gi gass. Så lenge du holder fartsgrensen, selvsagt. Skal du virkelig teste kreftene må du ta det en tur til Rudskogen. Det skal jeg utvilsomt gjøre straks jeg får kloa i RS’en, sier han.

Audi e-tron GT gir deg det riktige suget i magen som sportsbiler i toppklassen skal! Esben Selvig.

elektrisk sportsbil

e-tron GT er en elektrisk sportsbil som tar seg godt ut og som, i følge Esben Selvig, sørger for nakkesleng fra forbipasserende, Foto. Erik Arnesen

Elektrisk sportsbil med enormt rå kraft

Helt til sist har Esben dette å si til de som fortsatt er skeptiske til en elektrisk sportsbil:

– Det er ofte klima, avgiftsbesparelser og lavere driftskostnader som er argumentene for å velge elbil. Det snakkes mindre om den vanvittige effekten og responsen en elbil faktisk har, spesielt de mer sportslige modellene. Audi e-tron GT er en elektrisk sportsbil som både sparer klimaet og lommeboka, men som gir deg det riktige suget i magen som sportsbiler i toppklassen skal! Jeg kan garantere at når du har testa launch-kontrollen og opplever 0-100 på 3 sekunder, vil all skepsis fordufte som dugg for solen, avslutter han.

elektrisk sportsbil

Ute på veien med den elektriske sportsbilen e-tron GT, Foto: Erik Arnesen

Audi e-tron GT oppsummert av Dansken:

Utseende
Lekker, utvilsomt Audi, raske linjer, bredt og hissig frontparti. Hekkspoiler som vipper opp automatisk over 130 kilometer i timen er en breial og kul detalj. At den også kan vippes opp når man kjører sakte nedover Bogstadveien er selvsagt betryggende å vite.

Kjørekomfort
Du sitter lavt og godt i sportslige seter, med god støtte til både rygg og flanker. Massasjefunksjonen i begge forseter er den nye gullstandarden. Spesielt når du kjører langt, er det digg å få satt i gang blodomløpet.

Kjøreopplevelsen
Aggressiv sportsbil, med utrolig godt veigrep. Styring både foran og bak gjør at bilen sitter klistret til veien. Høyttalere i grillen og hekken sikrer gromlyd selv om bilen er 100 prosent elektrisk. Noe som er litt harry, men ekstremt tilfredsstillende, er derfor når du fyrer opp kjerra blant folk. Ja, jeg er en sånn fyr.

Interiøret
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Oversiktlige og lekre skjermer og alle nødvendige funksjoner trygt plassert i rattet. Du har også faktisk plass nok til at du kan ha med hele familien, så lenge den som blir plassert i midten bak tar lite plass.

Skal du virkelig teste kreftene må du ta det en tur til Rudskogen. Det skal jeg utvilsomt gjøre straks jeg får kloa i RS’en, sier han. Esben Selvig.

Her kan du lese alt du trenger å vite om Audi e-tron GT.