Alt om bil

Hvilken familiebil bør du velge?

Passat GTE

Hvilken familiebil bør du velge?

Om du skal skaffe ny bil som passer til hele småbarnsfamilien, er det viktig å veie opp behov og ønsker. Holder det med plass til fem stykker, eller er familien din såpass stor at du trenger 7 seter? Skal den være elektrisk eller bensindrevet? Eventuelt en hybrid? Hvor stort bagasjerom trenger du? Her er noen av våre tips til gode familiebiler.

 

Elbil til familien

Elbil-markedet er i stadig vekst. Det betyr at bilene blir bedre, og at valgene blir vanskeligere. Det kan være lurt å ta stilling til hvor mye rekkevidde du trenger. Klarer du deg med for eksempel 350 kilometer rekkevidde (WLTP), eller legger familien ofte ut på lengre turer med stor avstand mellom hver ladestasjon? Hvor langt du skal avgårde, påvirker også gjerne hvor stor plass du trenger. Ved kjøp av elbil, anbefales det å bruke en som kan dekke to dagers hverdagskjøring på vinterstid. Elbilers rekkevidde kan minke med 30 prosent når det er kaldt, så beregn hvor langt det er for eksempel til og fra jobb to dager i strekk, og ha fortsatt god margin for de nevnte 30 prosentene som kan forsvinne. Om dette regnestykket går opp, er det ingenting i veien for at du kjøper en elbil, for eksempel ID.4 eller Passat GTE.

Volkswagen ID.4: Familiebil med stort bagasjerom

ID.4 GTX

Volkswagen ID.4 GTX
Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Med ID.4 fra Volkswagen, får du det beste fra to verdener. Plass og fleksibilitet i én, med en lang rekkevidde på opptil 513 kilometer (WLTP), og bagasjerom på hele 543 liter. Den har også mulighet for tilhengerfeste med 1000 kilos totalvekt. Du kan også velge ID.4 GTX, en firehjulstrekk med 478 kilometer rekkevidde (WLTP) og en tilhengervekt på 1200 kilo. Med ID.4 eller GTX får du rett og slett det meste du kan ønske deg.

Les mer om ID.4 her.

Les også: Rekkevidde elbil – Slik unngår du rekkeviddeangst

Passat GTE: Familiebil med god plass

Passat GTE

Volkswagen Passat GTE
Foto: Simen Kronvall – Erik Arnesen

Om du liker lengre turer enn en elbil som regel kan tilby, men foretrekker å kunne kjøre uten utslipp til mindre formål, er en hybridbil det beste valget for deg. Passat GTE fra Volkswagen er en stor stasjonsvogn og ladbar hybrid, som når opp til 59 kilometer (WLTP) på strøm. Den er altså et bærekraftig alternativ, hvor du kun trenger å bruke bensin på de lengre turene. Bagasjerommet tar opp til 483 liter, så med denne kan du både gjøre store handleturer og ta deg en ukes ferie på hytta.

Les mer om Passat GTE her.

e-tron: Til stor last

Audi e-tron

Audi e-tron 55
Foto: Simen Kronvall – Erik Arnesen

En komplett familie-SUV fra Audi, med god plass til to barneseter bak og et tredje barn i midtsetet. Med et bagasjeromsvolum på 660 liter, er det nok av plass til flere barneseter eller et hundebur. Denne er også ypperlig om du har tilhenger eller takstativ, om du skal ut med ekstra stor last, da den tar hele 1800 kilo bak og 75 kilo på taket. e-tron 55 har en rekkevidde på 476 kilometer (WLTP). Med den litt mer beskjedne rekkevidden på 366 kilometer (WLTP) hos e-tron 50, får du ikke like mye å gå på som for eksempel ID.4, men den lader ekstremt raskt, og en pause i ny og ne kommer bare godt med om du har utålmodige barn i baksetet. Les mer om e-tron her.

Les også: Slik funker den elektriske SUVen for denne familien

Volkswagen ID.5: Kraftig og elegant

ID.5

Volkswagen ID.5 GTX
Foto: Simen Kronvall – Erik Arnesen

Her kombineres styrken til en SUV med det smakfulle designet til en coupé. Den er både praktisk og smakfull, med bagasjerom på 549 liter, og rekkevidde opp til 513 kilometer (WLTP). GTX-modellens rekkevidde er noe mindre på 487 kilometer (WLTP), men har til gjengjeld firehjulstrekk, der ID.5 har bakhjulstrekk. Perfekt for deg med stor familie men vil beholde drømmen om en sprek og elegant bil.

Les mer om ID.5 her.

Audi Q7 TFSI e: Familiebil med 7 seter

Audi Q7 TFSI e

Audi Q7 TFSI e
Foto: Erik Arnesen Bryn

For en hybrid 7-seter, sjekk ut Q7 TFSI e fra Audi. Den har uavhengige seter på andre seterad kombinert med to fullverdige seter på tredje seterad. Med Q7 kan du kjøre minst 40 kilometer (WLTP) med den elektriske motoren alene, og ellers kombinere de to motorene på langturer. Som SUV-er flest, er det lagt vekt på mange lastemuligheter og stor plass, hvor hvert familiemedlem har god benplass, og bagasjerommet har hele 650 liter tilgjengelig. Baksetene kan flyttes eller legges helt ned, som gir deg mer å gå på. Perfekt til all slags bruk!

Les mer om Q7 her.