Alt om bil

Såpa bilpleie er et samarbeid med Frelsesarmeen

Såpa bilpleie

Prosjekt «Såpa» tar bilpleie-faget tilbake

Magasinet Vårt Oslo skrev nylig om samarbeidet vi i Erik Arnesen har inngått med Frelsesarmeen: Prosjekt Såpa. I denne sammenhengen sier prosjektleder Pål Henriksen i Frelsesarmeen at:

— Får du shinet bilen din for 200 kroner forstår du at noe er galt. Nå tar vi steget inn i en bransje med et frynsete rykte, sammen med vår gode partner Erik Arnesen.

Såpa bilpleie insisterer på at faget igjen skal driftes seriøst

Slik Vårt Oslo presiserer er det mange av Oslos bileiere som har gjort det; Levert bilen til vask i en litt bortgjemt hall hvor de som gjør rent bilen snakker lite eller ikke norsk i det hele tatt. Betalingen skjer ofte kontant, og prisen er lav. For lav. Pål legger vekt på alle aspektene som ligger til grunn for at dette prosjektet er nødvendig.

—Det er flere årsaker til at vi gjøre dette, fortsetter Pål. Dette er en bransje som er under lupen for skattesnusk, uryddige arbeidsforhold og i verste fall menneskesmugling. Nå skal vi gjøre vårt for å rydde litt opp i dette, fortsetter han.

Såpa bilpleie

Prosjektleder i Frelsesarmeen Pål Henriksen (t.v), og konsernsjef i Erik Arnesen, Lars Erik Presterud er lei av useriøs bilpleie. De har valgt å ta grep. Foto: André Jaskiewicz l Erik Arnesen

Initiativ fra Erik Arnesen

Konsernsjef, Lars Erik Presterud, forklarer hvorfor det er viktig at Erik Arnesen viste initiativ og kastet seg rundt i forbindelse med Såpa bilpleie.

— Jeg håper folk skal få muligheten til å reise seg sammen med oss gjennom et slikt prosjekt. Dette vil selvsagt ta litt tid å få oppe og gå for fullt, men gradvis gjennom 2021 vil vi være i gang.

— Ideen fikk vi på et forhandlermøte for fire år siden, hvor Harald A. Møller presenterte sitt samfunnsansvars-prosjekt, Møller Medvind. Hvorfor skal ikke vi i Erik Arnesen klare det samme, tenkte jeg, og tok med en gang kontakt med Frode Woldsund, som leder Rusarbeidet til Frelsesarmeen i Norge, på Island og på Færøyene. Han tente på ideen umiddelbart. Frelsesarmeen hadde et liknende initiativ i Tønsberg som de kalte for «Såpa». Etter et besøk, fant vi raskt ut at dette konseptet kunne videreføres og utvikles i vårt felles prosjekt. Slike prosesser tar ofte litt tid i store systemer som Frelsesarmeen, i tillegg må penger og finansiering på plass, og ikke minst et bygg som er egnet. Men til slutt falt disse brikkene på plass, og vi er nå snart ferdig og klare til åpne i Smalvollveien, et steinkast unna våre anlegg på Bryn og Helsfyr.

Såpa bilpleie

Der magien skjer. Her kan du levere bilen din med god samvittighet, Foto: André Jaskiewicz l Erik Arnesen

Såpa bilpleie som et todelt prosjekt

Vårt Oslo skriver beskriver hvordan prosjektet Såpa fungerer todelt på en måte som gagner alle parter involvert. På den ene siden vil Såpa tilby bilpleie-tjenester av høy kvalitet slik det er forventet fra kunder. Samtidig er slike prosjekter med på å løfte folk som i årevis har slitt med tung rus, kriminalitet og kanskje fengselsopphold ut av hengemyra og inn i et verdig liv.

Pål er opptatt av å rose Erik Arnesen for all hjelp og støtte vi som bilforhandler gir ved at vi stiller med blant annet utstyr til vask og annet bilstell.

Mange har bidratt enormt

Lars på sin side, vil skryte av flere av de som har satt inn det ekstra støtet for å få prosjektet rullende.

—  Blant annet så har vår eiendomssjef, Jan-Erik Reinsborg, bidratt til mye knyttet til bygget og utviklingen av dette. Vår leder for servicemarked, Ivar Bunæs, har bidratt til å skaffe riktig utstyr, som verkstedsløftere og vaskeanlegg. Det er så mange eksepsjonelle ansatte som har strukket seg det store ekstra i denne sammenhengen, at listen blir for lang. Men alle involverte vet at takene som er utført av dem internt er de grepene som har utgjort en forskjell, og som har betydd utrolig mye for prosjektet.

Prosjektet er i gang, men på grunn av pandemien, er datoen som gjelder som offisiell åpning foreløpig satt til 26. april. Åpningen vil selve statsminister Erna Solberg stå for. Drop-in er mulig for de som ønsker å sjekke ut prosjektet og levere sin bil for litt pleie.

—  Vi ser virkelig fram til å komme skikkelig i gang, dette gir mening!, avslutter en entusiastisk konsernsjef i Erik Arnesen.