Alt om bilEU-kontroll

Statens vegvesen utsetter fristen for EU-kontroll

Utsatt EU kontroll

Statens vegvesen utsetter fristen for EU-kontroll

Dersom du har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april, vil du få utsatt frist på to måneder.

Vi er klar over at flere bileiere er i karantene og bør holde seg hjemme. For å gjøre det så enkelt som mulig, har vi valgt å gi alle som har frist fra nå og ut april to måneders utsettelse sier direktør Bodil Rønning Dreyer i Statens Vegvesen. Ved å gi en utsatt frist minimerer Statens Vegvesen ulempene for de som er i karantene og nå skal holde seg hjemme.

Ikke utsett EU-kontrollen om du ikke må

Det er rundt 187.000 kjøretøy som har frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april. og som får fristen sin utsatt. Unntaket er dersom du allerede har hatt din bil til kontroll og fått en eller flere 3-er feil. Da har bilen din bruksforbud og kan uansett ikke brukes før feilene er utbedret.

Videre sier Dreyer: Vi risikerer at det kan bli en opphopning og et press på de som skal godkjenne bilene om alle venter. Så om du har mulighet til å få bilen din godkjent i ukene framover med de forholdsreglene helsemyndighetene har gitt, er oppfordringen at du gjør det.

Anbefaler å følge råd – Vi er fleksible

Erik Arnesen Bryn anbefaler deg å følge rådet til Statens Vegvesen og ønsker å være fleksible når du bestiller en verkstedtime hos oss. Dersom det skulle dukke opp noe som gjør at du ikke kan komme på din bestilte time, vil vi være fleksible med å finne en annen dato som passer. Kontakt oss for spørsmål, eller bestill enkelt din EU-kontroll her: 

 

Når din personbil blir godkjent vil neste frist bli to år fra tidspunktet kontrollen ble utført.

 

Sjekk frist for EU-kontroll her:

 

Bestill gjerne time for din EU-kontroll her, og har du noen spørsmål så hjelper vi deg:

     

    Kilde: Statens vegvesen