Audi

Audi A3 hybrid

Audi A3 hybrid

Audi A3 hybrid – motorer og interiør

Audi A3 hybrid er den fjerde generasjonen A3. I 1996 etablerte Audi en ny bilklasse: Premiumkompakt. Nå lanseres den fjerde generasjonen av suksessmodellen A3: A3 Sportback.

Audi A3 hybrid

Hybriden i fargen Manhattan gray, Foto: Audi

Interiør – resirkulerte PET-flasker i Audi A3 hybrid

I cockpiten til A3 Sportback finner du kjente elementer fra Audis større modeller, med for eksempel et 10.1-tommers touch-betjeningspanel sentralt i midtkonsollen som standard. Systemet har blant annet håndskriftgjenkjenning, gir akustisk tilbakemelding, og kan også styres med tale.

Audi A3 hybrid

Interiøret i Audi A3 Sportback hybrid, Foto: Audi

Audi A3 hybrid

God plass i baksetet på A3 Sportback, Foto: Audi

Du finner også dekorelementer av aluminium eller karbon, markante dørhåndtak og instrumenter med «black-panel»-utseende.

For første gang brukes også setetrekk av resirkulerte PET-flasker. Dette er noe Audi tydeligvis satser på fremover, hvor de både satser på elektriske biler og samtidig bruker resirkulert materiale i bilen der det lar seg gjøre. Audi e-tron GT skal for eksempel ha teppe i resirkulert fiskegarn.

Motorer i Audi A3 hybrid

Audi A3 hybrid vil bli lansert i Europa med tre motoriseringer: en 1,5 TFSI-motor med 150 hk (110 kW), en 2,0 TDI med enten 116 (85 kW) eller 150 hk (110 kW).

Lanseringsmodellene vil ha forhjulsdrift og en sekstrinns manuell girkasse, eller en syvtrinns «S tronic» dobbeltclutchkasse som tilvalg.

Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS, sier i en pressemelding at de vil satse på den ladbare hybriden og den kraftfulle S-versjonen. Hun legger til at de forventer særlig stor etterspørsel etter nye elektrifiserte A3 TFSIe.

Audi A3 hybrid

Møt den fjerde generasjonen A3, Foto: Audi

God plass i Audi A3 2020

Nye A3 Sportback tilbyr god plass og funksjonalitet. Bilen har en lengde på 4,34 meter og en bredde på 1,82 meter uten speil. Høyden er på 1,43 meter og akselavstanden på 2,64 meter.

Bagasjerommet er på 380 liter, som økes til 1200 liter når bakseteryggen felles, og bagasjeromsgulvet kan reguleres i flere høyde.

Her kan du lese mer om pris på A3 hybrid.

Audi A3 hybrid

Bagasjerom i Audi A3 Sportback, Foto: Audi

Audi A3 hybrid

Bagasjerommet i Audi A3 Sportback med baksetene slått ned, Foto: Audi

 

Har du spørsmål om A3 Sportback eller andre Audi-modeller? Kontakt oss helt uforpliktende her: