Audi

Bli kjent med konseptbilen A6 e-tron

Av 21. november 2021 No Comments
Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron

Elbil-nyhetene i 2021 er mange, og blant dem finner vi Audi A6 e-tron. Dette er modellen for deg som vet at du ønsker noe helt annet enn en SUV, men du må nok vente litt. Dette er nemlig en elbil fra Audi som utvikles på en helt ny plattform, kalt Premium Platform Electric (PPE). Audi melder at elbilen vil se lyset omkring siste halvdel av 2022.

PPE er plattformen som Audis kommende elbiler skal bygges på. Den innebærer en ny måte å lage elbiler på, med flatere arkitektur, som for eksempel A6 e-tron. Arkitekturen sørger for et interiør med god lengde som frigjør plass inne i bilen og dermed gir større benplass for begge seterader. Konseptmodellen av A6 e-tron har to elektriske motorer som til sammen leverer 350 kiloWatt og et dreiemoment på 800 Nm.

Audi A6 e-tron

Konsept-utgaven av Audi A6 e-tron i fargen Helio Silver, Foto: Audi

Rekkevidde på Audi A6 e-tron

A6 e-tron skal ha en rekkevidde på opptil 700 kilometer. Med et slikt tall faller A6 e-tron inn under kategorien primærkjøretøy – og blir en elbil du kan regne med på både korte og lengre turer uten å kjenne på rekkeviddeangsten.

Lading av Audi A6 e-tron

Skulle du få behov for lading, er teknologien til A6 e-tron på det nivået at det går raskt unna. Det sørger 800-volt ladeteknologi for, som også finnes i e-tron GT. Konsept-utgaven av batteriet til A6 kan lades opptil 270 kiloWatt på kort tid ved hurtigladestasjoner, noe som er nytt for akkurat dette luksus-segmentet.

Audi skriver at teknologien skal være så skarp at et ladestopp i dette tilfellet skal gå nesten like raskt som å fylle bensin på en fossil bil. Kun ti minutter skal være nok til å ta deg et godt stykke videre på vei, nærmere bestemt omkring 300 nye kilometer. Du skal også kunne lade elbilens 100 kiloWatts-batteri fra 5 til 80 prosent på mindre enn 25 minutter.

Audi A6 e-tron

Den populære Audi A6 blir helelektrisk, Foto: Audi

Audi A6 e-tron kommer med firehjulstrekk

De fremtidige PPE-modellene vil ha versjoner med en elektrisk motor i front- og bakakselen. Disse vil bruke elektronisk koordinasjon for å levere firehjulsdrift og oppnå det Audi beskriver som en perfekt balanse mellom kjøredynamikk og energibruk.

Ingen langsom luksus-elbil

På samme måte som blant annet Mercedes EQS, blir A6 e-tron en lang bil. Konseptmodellen har målene 4,96 meter lang, 1,96 meter bred og 1,44 meter høy. Men den blir ikke slapp på pedalen av den grunn. Audi skriver at akselerasjon fra 0 til 100 kilometer går unna på under 7 sekunder. Dersom du velger en top-of-the-line høy ytelsemodell, kommer elbilen opp i samme fart på under 4 sekunder.

Her ser du alle elbilene fra Audi.

Audi A6 e-tron

Audis populære modell, A6, tar seg godt ut skal vi tro på konsept-utgaven. Slik blir A6 som elbil, Foto: Audi

Audi-modellen A6 har en lang historie, og Elbil24.no oppsummerer den godt slik:

A6 er en av Audis aller sterkeste merkevarer. Bilen ble introdusert som Audi 100 allerede i 1968, før den fikk sitt nåværende navn i 1994. Den ble først introdusert som Sedan, Avant (stasjonsvogn), senere også Allroad, og til slutt Sportback, under navnet A7.

A6 finnes i dag som hybrid med rekkevidde på 51 kilometer. Du kan lese mer om Audi A6 hybrid her.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:

     

    Kilder: Audi Norge, Tek.no, Elbil24.no