Audi

Møt den nye generasjonen av Audi A6

Av 23. september 2019 No Comments
Audi A6

Audi A6 stasjonsvogn

Fra A6 stasjonsvogn, til allroad quattro og Sedan – her finner du en oppsummering av Audi sine tre A6-modeller og noen av de ulike behovene de møter. Møt den nye generasjonen av A6.

A6 Avant, romslig stasjonsvogn til familien

Interiøret i A6 Avant stasjonsvogn har enda mer plass enn forgjengerne, du får også en egen tiltenkt plass til både albuer og kne. Lik de foregående modellene, har bagasjerommet en kapasitet på 565 liter. Baksetet kan også legges ned i tre separate deler, slik at du har muligheten til å dele bagasjerommet akkurat etter dine behov.

 

Audi A6

Avant stasjonsvogn, noen av bagasjerommets muligheter, Foto: Audi

 

Stasjonsvognen kommer i 13 ulike farger: Brilliant black, Daytona gray, Firmament blue, Floret silver, Glacier white, Ibis white, Carat beige, Mythos black, Navarra blue, Soho brown, Typhoon gray, Tango red og Vesuvius gray.

 

Audi A6

A6 stasjonsvogn, Foto: Audi

 

Stasjonsvognen gjør det videre mulig for sjåføren å la HD Matrix high beam være på hele tiden, da den skiller ut andre bilister fra sin lysstråle idet kameraet registrerer de. Det alternative hengerfestet har også en elektrisk frigjørings-funksjon som gjør det lettere å løsne eventuell last.

 

Audi A6

Trailer assist på A6 Avant stasjonsvogn, Foto: Audi

 

Motoralternativet og drivstoff for de ulike modellene, ser slik ut:

A6 stasjonsvogn:

A6 TDI quattro Sport 204 hk Avant ( Stasjonsvogn) Diesel

A6 TFSI quattro Sport 245 hk Avant ( Stasjonsvogn) Bensin

Se pris på Audi A6 Avant stasjonsvogn her.

 

Audi A6 allroad

Allroad quattro kommer med tre kraftfulle TDI-dieselmotorer. Ytelsene spenner fra 231 hk (170 kW), via 286 hk (210 kW), til 349 hk (257 kW). Bilen fungerer dessuten også godt som tauebil, da den kan trekke opptil 2,5 tonn.

Audi A6

Audi A6 allroad quattro, Foto: Audi

 

Luftfjæringen med kontrollert demper kommer som standard på denne modellen, og er finstilt for å øke allroad quattro sine off-road skills. Den justerer kjøreturens høyde avhengig av veien, fart og hvilket modus du har stilt den inn på. I tillegg har den en komfort-funksjon som har en standardfunksjon under nedstigning, og en tilt-vinkel assistent som bidrar med justeringer under off-road turer.

Se pris på Audi A6 allroad her.

 

Audi A6

Audi A6 allroad quattro, Foto: Audi

 

Allroaden kommer i tre ulike farger: sort, Pearl beige og Okapi brown. Setene er laget som standard i sort stoff og delvis lær. Alternativt blir også beige- og bruntoner i Valcona-lær tilgjengelige. Istedenfor tradisjonelle innspill og detaljer i interiøret i grafittgrå maling-finish, finnes det to treverks-varianter og en i aluminium.

A6 Sedan

Sommeren 2018 ble oppdatering av Audi A6 Sedan lansert, og på det tidspunktet omtalte blant annet Dinside.no dette om modellen: Bilen har etter vår mening en noe større grad av visuell tilstedeværelse enn tidligere generasjoner, men den er utvilsomt tradisjonsbundet i den generelle formgivningen.

 

Audi A6

Audi A6 Sedan, Foto: Audi

 

Biljournalistene beskriver videre A6 som romslig og oversiktlig, både for sjåfør og passasjerer: Ikke overraskende er A6 en god bil å kjøre, også her er forbedringene påtakelige – særlig om man setter kjørekomfort høyt.

 

Audi A6

Interiøret i Audi A6 Sedan, Foto: Audi

 

Konklusjonen lander på terningkast 5, og lyder:

Her har Audi på en forutsigbar måte tatt et godt produkt og gjort det enda bedre. Kjørekomfort, kultiverte og kraftfulle drivlinjer, høy kvalitetsfølelse, tilgjengelige assistansesystemer, god oversikt ut.» A6 får trekk for at: «Vel faste seter i testbilene, MMI-dreierhjulet fjernet til fordel for 100 % skjermbaserte systemer som krever førerens oppmerksomhet.

 

Kilder: Audi, Dinside

 

Vi hjelper deg: