Audi

Audi A6 i test

audi a6 test

Audi A6 – dette sier testene

Nye Audi A6 er lansert i «lim-variant» (sedan), mens avanten (stasjonsvogn) kommer senere i år. Vi har plukket høydepunkter fra to omfattende tester av av bilen som sist ble ny i 2011.

audi a6 test

Nye Audi A6 for terningkast 5 i test hos dinside.no

Dinside.no har testet A6 sedan TFSI og TDI

Dinside.no har testet nye A6 i Portugal, og omtaler sedanen, eller lim(ousinen), på Audi-språket, som godt gjenkjennelig, men med friskere design: «Bilen har etter vår mening en noe større grad av visuell tilstedeværelse enn tidligere generasjoner, men den er utvilsomt tradisjonsbundet i den generelle formgivningen.»

Biljournalistene beskriver videre A6 som romslig og oversiktlig, både for sjåfør og passasjerer: «Ikke overraskende er A6 en god bil å kjøre, også her er forbedringene påtakelige – særlig om man setter kjørekomfort høyt.»

Med firehjulsstyring (ekstrautstyr) øker kjørekomforten, mener testerne, men samtidig er muligheten kanskje ikke avgjørende for alle: «I praksis gir det kortere svingradius og en smidigere forsering av svingene. Opp til 60 kilometer i timen svinger bakhjulene en anelse i motsatt retning av forhjulene, etter det dreier de i samme retning, for øket stabilitet i kurver og ved forbikjøring. Det er definitivt et lite pluss, men den helt store forskjellen i forhold til konvensjonell styring, merker vi ikke.»

Konklusjonen lander på terningkast 5, og lyder:  «Her har Audi på en forutsigbar måte tatt et godt produkt og gjort det enda bedre. Kjørekomfort, kultiverte og kraftfulle drivlinjer, høy kvalitetsfølelse, tilgjengelige assistansesystemer, god oversikt ut.» A6 får trekk for at: «Vel faste seter i testbilene, MMI-dreierhjulet fjernet til fordel for 100 % skjermbaserte systemer som krever førerens oppmerksomhet.»

Les hele testen fra dinside.no her

 

Audi A6 test

Bloggen nybiltester.no mener A6 har tatt et kvantesprang med sin nye utgave – særlig når det kommer til interiøret

Pris på nye Audi A6 finner du her

Nybiltester.no har testet A6 tdi quattro

Bloggen nybiltester.no opplever nye A6 som enda mer «ny» enn dinside.no rapporterer: «Audi A6 har tatt kvantesprang fra forrige utgave, spesielt når det gjelder interiøret» åpner testeren saken med.

Om kjørekomforten:

«Drive select lar deg velge ulike modus ut fra hvordan du skal kjøre, men selv om dynamic gir deg en tanke fastere fjæring, og mer respons fra motoren, så mistenker jeg at du havner i auto eller comfort, eventuelt efficiency på langtur for å spare litt drivstoff.

Joda, den er fin på svingete vei, men leken? Så langt vil jeg nok ikke gå selv om den gjør unna 0-100 på 5,5 sekunder.
Den kjennes utrolig lett vektmessig å ratte rundt med, og med god respons forsterkes følelsen av at bilen er lett.»

Om utseendet:

«Utvendig er det også endringer fra forrige A6, og jeg synes den har blitt mer elegant utvendig.

Tøft nytt ansikt på nye Audi A6, og med Quattro kommer du deg greit frem selv om det er snø på veien.

Pent og mer high-end utseende bak også»

Om skjermer og infotainment:

«Infotainmentskjermen har en rikholdig meny, lett å forstå, lett å finne fram, og pent designet.

De to skjermene på høyre side av rattet er nye, og erstatter menyhjul og denslags.
På den nederste skjermen kan du skrive med fingeren når du skal ha tak i telefonkontakter, eller skal skrive inn destinasjon til navigasjonen.
Utrolig praktisk, fordi skriving sitter i fingrene, og tar mindre oppmerksomhet vekk fra veien.»

Til slutt oppsummerer nybiltester.no:

«Du vil nok oppleve en pen, elegant, svært modernisert ny A6 som er særdeles komfortabel selv på grov norsk asfalt.
Egenskaper mange vil vite å sette pris på, kanskje spesielt de som kjører langt.»

Les hele den grundige testen til nybiltester.no her

Litt utfyllende info om plass og digitale nyheter:

Større plass og bagasjerom

Både fører og passasjerer har det romsligere med bedre benplass, økt takhøyde og skulderbredde. Bagasjerommet i nye A6 avant (stasjonsvogn, kommer senere i år) er på 565 liter, eller 1680 liter med baksetet nedslått.

Med festesettet (ekstrautstyr) holder du kofferter, barnevogn eller handleposer på plass.

audi a6

Hold bagasje av ulik størrelse på plass med festesettet som kobles til skinnene i bagasjerommet

To skjermer og inntil sju personlige førerprofiler

I panelet i midtkonsollen sitter to skjermer på henholdsvis 10,1 og 8,6 tommer. Skjermene har HD-kvalitet og kan styres ved berøring – funksjoner kan dras og slippes på ønskede steder, som på en smarttelefon.

Audi Virtual Cockpit kommer som ekstrautstyr på en enda litt større skjerm.

Inntil syv førere kan lagre sine innstillinger i egne brukerprofiler for å konfigurere inntil 400 funksjoner.

audi a6

To store skjermer i midtkonsollen – du styrer bilens mange funksjoner med samme metode som på smarttelefon

 

Kjekt å vite om Audi A6:

  • Du kan velge blant fire understells-konfigurasjoner: vanlig understell med stålfjæring, sportsunderstell, understell med støtdemperregulering, og adaptiv luftfjæring – også med demperregulering
  • Større utvalg av felger enn forgjengeren. Utvalget omfatter elegante og sportslige felgdesigner i dimensjonene 17 til 21 tommer.
  • Med Audi AI garasjepilot kan bilen parkeres i og kjøres ut av garasjen automatisk via smarttelefonen, og med parkeringspiloten kan A6 parkere på egen hånd, selv i trange parkeringsluker (OBS: lovgivningen som regulerer bruk av AI, eller «kunstig intelligens» er under utvikling).
  • Som ekstrautstyr kan du blant annet velge Bang & Olufsen premium sound system med 3D-lyd, panorama glasstak og en rekke førerassistentsystemer.

Vi hjelper deg: