Audi

Audi A7 Sportback plug-in hybrid

Av 4. november 2019 No Comments
Audi A7 Sportback

Audi A7 Sportback – Coupé plug-in hybrid

Hva får du med den nye plug-in hybriden fra Audi?

Elektromotoren i plug-in hybriden er integrert i girkassehuset, noe som gir bilen en elektrisk rekkevidde på minst 40 km ved bykjøring. Kombinert med den kraftige 2,0-liters TFSI-motoren får bilen en total effekt på 367 hk, og en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 5,7 sekunder.

Audi A7 Sportback

Plug-in hybriden til Audi har smart varmestyring som en del av standardutstyret, Foto. Audi

Smart styring av temperatur gir lengre rekkevidde

Varmestyringen (standardutstyr) med varmepumpe lagrer spillvarme fra motorene, og bruker den blant annet til oppvarming av kupeen. Dette hjelper at interiøret kan varmes opp og kjøles ned raskt samtidig som bilen beholder en høy rekkevidde – også når det er lavere temperaturer ute.

Audi A7 Sportback 2019: Tre forskjellige kjøremoduser

Kombinasjonen av elektrisk- og forbrenningsmotor skaper en dynamisk kjøreopplevelse, og de tre modusene gjør det enkelt å håndtere plug-in hybriden i hverdagen.

Audi A7 Sportback

Audi A7 Sportback, en plug-in hybrid med tre kjøremoduser, Foto: Audi

Kjøremoduset til A7 Sportback 55 TFSI e quattro er designet slik at du kan kjøre elektrisk i hverdagen når du holder på med daglige gjøremål. Slik fungerer de tre innstillingene for kjøremodus:

  1. A7 begynner automatisk i grunnleggende EV-mode, noe som betyr at den kjører utelukkende elektrisk så lenge sjåføren ikke trigger en annen innstilling ved akselerasjon over et bestemt punkt.
  2. Battery hold mode holder kapasiteten til batteriet på nåværende nivå slik at når man kommer til en definert og oppgitt distanse, så vil denne kunne kjøres utelukkende elektrisk.
  3. Hybrid modus kan aktiveres på to måter. Enten automatisk samtidig med rute-guide i navigasjonssystemet, eller ved at sjåføren bruker operating mode-knappen. A/ PHEV bruker samspillet mellom elektrisk motor og den interne forbrenningsmotoren for å fullføre så mange elektriske kjøresegmenter som mulig. På den måten går så lite drivstoff som mulig under turen.

Her kan du også lese utfyllende om hva du bør vite i forbindelse med lading av hybridbil.

Audi A7 Sportback

Plug-in hybrid fra Audi, Foto: Audi

Standardutstyr på Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro

Bilen leveres som standard med S line eksteriørpakke, som blant annet omfatter støtfangere foran og bak med S line-innsatser i heksagonstruktur. Sportsunderstell hører også med til standardutstyret. Det senker Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro med ti millimeter sammenlignet med standardunderstell.

Kupeen i Audi A7 Sportback 55 leveres som standard med elementer fra S line sportspakke, blant annet sportsseter foran med S-logo.

Audi A7 Sportback

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro leveres med mange digitale løsninger, Foto: Audi

Plug-in hybriden leveres med mange digitale løsninger. Hovedsystemet er MMI navigasjon plus med MMI touch response, mens Audi virtual cockpit viser relevante bildata rett foran deg. For eksempel spesielle visninger for hybriddrift med batterinivå og elektrisk rekkevidde.

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Kilder: Audi