Audi

Dette er forskjellene på de to elektriske SUVene

Av 17. november 2021 No Comments
Audi e-tron 55 vs Q4

Audi e-tron 55 vs Q4

Vurderer du en Audi el-SUV, men er usikker på hvilken du skal velge? Her får du en kjapp Q&A med paret Tonje Ingarsdotter Helgesen og Lars Erik Eriksen som sammenligner Audi e-tron 55 vs Q4 e-tron 50.

Hvor lenge hadde dere deres e-tron 55?
Vi fikk en superfin Audi e-tron 55 2020 modell i begynnelsen av januar 2020. Denne hadde vi frem til vi fikk vår nye Audi Q4 e-tron 50 i begynnelsen av juli 2021.

Hvorfor avgjorde dere å gå over til Q4 e-tron?
Vi kjører mye bil og med den kilometerstanden som vår e-tron 55 hadde, var det på tide å bytte til noe nytt. Valgets kvaler var om vi skulle ha en ny e-tron 55, eller prøve den nye Q4 50 e-tron. Det ble en fantastisk Q4 som rullet ut av porten hos Erik Arnesen noen få dager senere.

Audi e-tron 55 vs Q4

Lars Erik og Tonje hadde lenge en Audi e-tron 55. I dag har de en Audi Q4 e-tron. Her forteller de hvorfor de har blitt så glad i begge modellene, (dette er ikke parets tidligere bil), Foto: Erik Arnesen

 

Vurderte dere andre type elbiler i prosessen?
Far hadde et par skråblikk til Mercedes-Benz EQC og Mustang Mach-E. Mor har et stort hjerte for Audi, derfor ble det Audi som alltid før.

Hvorfor SUV?
Vi bor på en plass med veldig mye snø om vinteren og en krevende bakke opp fra huset til hovedvei. Vi har hatt en rekke firehjulstrekkere og må ha litt bakkeklaring, derfor behøver vi kjøreegenskapene en SUV gir.

Hvorfor elbil?

Vi var veldig skeptiske til å kjøpe e-tron 55. Heldigvis gjorde vi et godt forarbeide med å installere en god ladeboks hjemme som forenkler det å eie en elbil. Vi installerte i forkant, både hjemme og på hytta og senere også hos svigerfar. Med samme type ladeboks alle steder, er livet ukomplisert og bilen er ladet når vi trenger den. Vi har knapt behøvd å lade på hurtigladere, unntatt på langturer.

Vår skepsis forsvant raskt, og vi er blitt glad i å kjøre med super akselerasjon og null motorstøy. Fruen i huset var ekstra skeptisk til overgang i fra Q3 til e-tron 55 på grunn av størrelsen på bilen, men hun ble fort forelsket i elbilen.

Hva vil dere si er de største merkbare forskjellene mellom e-tron 55 og Q4 e-tron?

Vi sitter lavere i Q4 e-tron, som oppleves litt rart, og de i baksetet savner oppvarmede seter der. Utover litt pirk, har Q4 e-tron en praktisk og veldig enkel betjening med innsvingbart hengerfeste som opplevdes mer kronglete på e-tron 55. Den kjennes også mer sporty ute på landeveien og ligger enda bedre (om mulig), enn e-tron 55. Q4 har veldig gode kjøreegenskaper, samt praktiske oppbevaringsrom i dørene for flasker og slikt. På mange måter oppleves interiøret som mer moderne i Q4 e-tron, men vi savner 360 graders kamera, som vi hadde i e-tron 55.

Oversikten fra førerplassen var totalt sett bedre i e-tron 55. Audi e-tron 55 hadde også mulighet for et ekstra sim-kort, mens Q4 har en proprietær og dyr løsning som gjør at vi ikke benytter innebygget wifi i bilen.

Audi e-tron 55 vs Q4

Lars Erik og Tonje har i dag en Audi Q4 e-tron. Her forteller de om forskjellene mellom denne og Audi e-tron 55 som de eide tidligere , (dette er ikke parets bil) Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

 

Hvilken elbil skal jeg velge?

Hvem ville dere rådet å kjøpe e-tron 55 og hvem ville dere rådet å kjøpe Q4 e-tron ut i fra hvilke kriterier de to elbilene oppfyller i hverdagen?

  • Kjøper av e-tron 55: Familie som vil ha noe større bagasjeplass enn Q4 har, kanskje også hundebur.
  • Kjøper av Q4: Familie som ønsker en litt mindre bil enn e-tron 55, med godt veigrep og kjøreegenskaper.

Hvilke strekninger reiser dere som regel med bil?
Vi kjører hvor som helst! Vi kan finne på å dra på svipptur til Bergen. Ellers går turene ofte på motorvei på strekningen Oslo – Tønsberg, og småveier rundt forbi.

Hva synes dere om komforten inne i Q4 e-tron?
Elbilen har god sittekomfort. Vi har for første gang skinnseter, men kona likte bedre Alcantara setene i e-tron 55. Det er også fint med praktiske oppbevaringsløsninger og et baksete som kan deles 40/20/40. Gummimatten i bagasjerommet er av bedre kvalitet enn e-tron 55, slik at bagasjen ligger fast og stødig underveis. Siden vi bytter på å kjøre bilen, er elektriske seter med hukommelse noe vi setter stor pris på.

Hvordan er kjøreegenskapene til Q4 e-tron?
Vi har kjørt Q4 e-tron med sommer- og vinterdekk på ulikt underlag. Den ligger godt på motorveien, men det er særlig på svingete landevei at du opplever at bilen har herlige kjøreegenskaper. Når vi kjører med tilhenger, oppleves dette også som helt nydelig. Regenerering med padlene på rattet er omtrent som på e-tron 55, men når man vender seg til å skifte fra D til B ved køkjøring og bykjøring, er bilen svært komfortabel i trafikken.

Hvordan fungerer plassen i bagasjerommet for deres bruk?

Vi ble litt overrasket over at det store tomrommet under panseret på Q4 e-tron ikke hadde noe lager, slik e-tron 55 har. Bagasjerommet fungerer helt optimalt og har et ekstra rom under hvor vi kan putte ladekabler og annet. Bagasjeromsmatten er helt perfekt og av veldig god kvalitet.

Audi e-tron 55 vs Q4

Tonje og Lars Erik har hatt gode erfaringer med både e-tron 55 og Q4 e-tron. Her forteller de om forskjellene på de to elektriske SUVene.

Har dere valgt takstativ og hengerfeste på Q4 e-tron? Hvordan har i tilfellet dette fungert?
Vi har ikke valgt takstativ, da dette tar energi samt at vi ikke frakter ski så ofte. Men vi har et takstativ tilgjengelig, dersom vi skulle ha behov. Det utsvingbare tilhengerfestet med elektrisk betjening burde ha vært slik på e-tron 55 også. Det fungerer perfekt og tilkobling av henger er gjort på et øyeblikk.

Hva har deres erfaringer med rekkevidden vært?
Overveldende positiv erfaring med rekkevidden på Q4, enda bedre enn på e-tron 55.

Dersom rekkevidden reduseres ved lavere temperaturer – hvilke tips vil dere gi til ferske og blivende Q4-eiere?
Forvarm bilen mens den er koblet til lader, slik at man kommer ut til en varm og isfri bil som er klar til å kjøre. Sjekk også dekktrykkene, da dekktrykk betyr mye for rekkevidden.

Hvordan fungerer lading på farten med SUVen?
Vi har ladestasjoner hjemme og på hytta. Med den gode rekkevidden som bilen har, behøver vi sjelden å lade andre steder. Når vi har ladet andre steder, opplever vi store prisforskjeller fra de forskjellige tilbyderne. Det er også kronglete med ulike apper. Cirkle-Ks ladere og ladeløsninger har blitt det vi holder oss til dersom vi behøver strøm på farten.

Les mer: Alt du trenger å vite om Audi e-tron.

Les mer: Alt du behøver å vite om Audi Q4 e-tron.

 

Har du spørsmål om disse to modellene eller andre Audi-modeller? Kontakt oss uforpliktende her: