Audi

Audi e-tron GT tar sportsbilen til et nytt nivå

Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept byr på unik kjøreopplevelse og ren estetisk bilglede.

Følelsen av å kjøre en sportsbil skal være unik. Dette er et hensyn Audi har tatt fullt ut for sine kunders opplevelse i deres utvikling av sin tredje elbil, Audi e-tron GT concept.

Suser avgårde!

Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t skjer på raske 3,5 sekunder, og skulle du ha behov for å gå fra 0 til 200 km/t, får du tilfredsstilt trangen på rett over 12 sekunder. Topphastigheten for dette estetiske fartøyet er 240 km/t.

 

Audi e-tron GT concept

Ren kjøreglede med utslippsfri sportsbil. Her er konseptbilen til Audi e-tron GT FOTO: Audi AG

 

Den utslippsfrie sportsbilen har en rekkevidde på 400 km, og kan også lades opp til 80 prosent batterikapasitet med ladekabel på kun 20 minutter. Vekten er lav og gulvet flatt, slik at tyngdepunktet blir enda lavere enn i andre elbiler. Dette er løsninger som hever kjøreegenskapene betydelig. Audis første elbil er allerede lansert, les mer om Audi e-tron her.

 

Audi e-tron GT concept

Bak rattet på Audi e-tron GT concept, FOTO: Audi AG

Bærekraftig interiør i Audi e-tron GT concept – teppe av fiskegarn sa du?

Audi e-tron GT ivaretar det essensielle ved hvordan en sportsbil skal se ut og føles, men stopper ikke der.

Grønn omstilling i praksis finnes i denne sportbilens interiør som er laget av resirkulert materiale. Gulvteppet er blant annet laget av resirkulert fiskegarn!

Stjal showet i Los Angeles

TV2s bilguide Broom var tilstede under avdukingen av den nye modellen under den årlige bilutstillingen i Los Angeles 28. november 2018, og synes det er den “lekreste Audien de har sett”. De forteller videre at “selv i USA, der man vanligvis ikke er veldig opptatt av elbiler, gjør denne sterkt inntrykk”.

 

Audi e-tron GT concept

Audis tredje elbil tiltrekker seg mye oppmerksomhet, FOTO: Audi AG

 

Side3 var enda et norsk nettmagasin tilstede under visning av elbilen og fanget også opp amerikanernes begeistring. Særlig den anerkjente bil- og tech-journalisten Seth Weintraub som skrev at:

– Det er vanskelig å finne en mer spennende bil her på LA Auto Show enn Audi e-tron GT.

Bilen som ble avduket er en konseptbil. Audi Sport skal ha ansvaret for å utvikle bilen til en produksjonsmodell.  Les også om Audi e-tron Sportback som er elbil nummer to fra Audi.

Jo flere, jo bedre –  alle passasjerer skal med

Man skulle kanskje tro at man ikke kunne kreve mer av en utslippsfri sportsbil enn ivaretakelse av både kjøreglede, miljø og sirkulær økonomi, men utviklerne av Audi e-tron GT har tatt flere klimahensyn. De har også tilrettelagt for god plass for flere mennesker i bilen gjennom en funksjonell firedørs-løsning.

Du kan også lese mer om elbiler fra Audi her.

 

Audi e-tron GT concept

Audis utslippsfrie sportsbil har god plass til alle sine passasjerer, FOTO: Audi AG

 

 

Kilder: Audi
*Obs konseptmodell, ferdig produksjonsmodell kan avvike.