Audi

Audi e-tron GT Concept tar sportsbilen til et nytt nivå

Av 1. september 2020 No Comments
Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept byr på unik kjøreopplevelse og ren estetisk bilglede

Følelsen av å kjøre en sportsbil skal være unik. Dette er et hensyn Audi har tatt fullt ut for din opplevelse i deres utvikling av sin tredje elbil, Audi e-tron GT Concept. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t skal kunne skje på raske 3,5 sekunder, og elbilen har 590 hestekrefter. Topphastigheten for dette estetiske fartøyet er 240 km/t. Produksjonsmodellen kommer på markedet i Norge i 2021.

Du kan nå reservere din nye Audi e-tron GT Concept her:  

e-tron GT rekkevidde

Den utslippsfrie sportsbilen skal få en rekkevidde på over 400 km. Vekten er lav og gulvet flatt, slik at tyngdepunktet blir enda lavere enn i andre elbiler. Dette er løsninger som hever kjøreegenskapene betydelig. Kreftene til sportsbilen kommer fra et litiumionbatteri med et energiinnhold på over 90 kWt.

Audi e-tron GT concept

Ren kjøreglede med utslippsfri sportsbil. Her er konseptbilen til Audi e-tron GT FOTO: Audi AG

e-tron GT lading

Audi informerer om at sports-elbilen enkelt kan lades hjemme over natten med en 11 kW ombord-lader ved normal-lading (AC).

Hurtigladingen på elbilen skal kunne gi deg 80% på bare 20 minutter, noe som tilsvarer 320km i rekkevidde etter den nye WLTP standarden.

Audi sier at dette er informasjon som i øyeblikket fortsatt gjelder konseptbilen. Forskjellene mellom konseptbilen og den produksjonsklare modellen er nemlig ennå ikke offentliggjort.

Bærekraftig interiør i Audi e-tron GT Concept – teppe av fiskegarn sa du?

e-tron GT ivaretar det essensielle ved hvordan en sportsbil skal se ut og føles, men stopper ikke der.

Grønn omstilling i praksis finnes i denne sportbilens interiør som er laget av resirkulert materiale. Gulvteppet er blant annet laget av resirkulert fiskegarn!

Audi e-tron GT concept

Bak rattet på Audi e-tron GT concept, FOTO: Audi AG

Stjal showet i Los Angeles

TV2s bilguide Broom var tilstede under avdukingen av den nye modellen under den årlige bilutstillingen i Los Angeles 28. november 2018, og synes det er den “lekreste Audien de har sett”. De forteller videre at “selv i USA, der man vanligvis ikke er veldig opptatt av elbiler, gjør denne sterkt inntrykk”.

 

Audi e-tron GT concept

Audis sportslige elbil tiltrekker seg mye oppmerksomhet, FOTO: Audi AG

 

Side3 var enda et norsk nettmagasin tilstede under visning av elbilen og fanget også opp amerikanernes begeistring. Særlig den anerkjente bil- og tech-journalisten Seth Weintraub som skrev at:

– Det er vanskelig å finne en mer spennende bil her på LA Auto Show enn Audi e-tron GT.

Bilen som ble avduket er en konseptbil. Audi Sport skal ha ansvaret for å utvikle bilen til en produksjonsmodell. Audis første elbil er allerede blitt enormt populær blant nordmenn, les mer om Audi e-tron her.

God plass til passasjerer og to bagasjerom!

Man skulle kanskje tro at man ikke kunne kreve mer av en utslippsfri sportsbil enn ivaretakelse av både kjøreglede, miljø og sirkulær økonomi, men utviklerne av Audi e-tron GT har tatt flere klimahensyn. De har også tilrettelagt for god plass for flere mennesker i bilen gjennom en funksjonell firedørs-løsning. Du kan lese mer om elbiler fra Audi her.

e-tron GT concept har også bra med bagasjeplass. Sportsbilen har så kompakte motorer at den har plass til to bagasjerom. Du får plass til 100 liter under panseret og i bagasjerommet får du 450 liter til det du måtte behøve på farten.

Ikke klar for å reservere, men bli holdt oppdatert eller få mer informasjon?  Da kontakter du oss her helt uforpliktende:

 

     

     

    Kilder: Audi

    *Obs konseptmodell, ferdig produksjonsmodell kan avvike.