Audi

Sjekk ut de kraftige elbilene Audi e-tron S og e-tron Sportback S

Av 12. november 2020 No Comments
Audi e-tron S

Audi e-tron S – for deg som vil ha en elbil med over 500 hestekrefter

Audi e-tron S-modellene presenteres som en ny generasjon quattro med elektrisk «torque vectoring». Dette er et alternativt system som øker kjøredynamikk og stabilitet.

Det som er ekstra gøy, er at det vil si at du får høyere kurvehastigheter. En annen fordel er veigrepet: Dersom ett av bakhjulene for eksempel står på is mens det andre står på bar asfalt, kan dreiemomentet raskt og presist reguleres mellom de to motorene.

Audi e-tron S

e-tron S i fargen Navarra blue, Foto: Audi

Rekkevidde og høydepunkter e-tron s og audi e-tron sportback s  

  • Hestekrefter, 503 hk
  • Tre elektromotorer 973 Nm
  • Akselerasjon 0-100 km/t 4,5 sek

Audi skriver at S-modellene blir de første serieproduserte bilene i verden med tre elektromotorer. To av de elektriske motorene er på bakakselen, og en tilpasset versjon av den kraftigste bakre motoren i Audi e-tron er flyttet til forakselen. Den fremre motoren fra e-tron 55 er flyttet bak – i tospann med en identisk motpart, og med individuelle tilpasninger.

Estimert rekkevidde ligger på opptil 350 km (WLTP).

Audi e-tron S

Interiøret i elbilen er luksuriøst, Foto: Audi

Interiøret og teknologi i Audi e-tron s-line

Interiøret i begge modellene er designet i mørke farger. Elektrisk justerbare sportsseter kommer som standard. Skinn-og Alacantra-trekkene i bilene er preget av S-elementer.

Audi e-tron S

Bagasjerommet i elbilen fra Audi, Foto: Audi

Ruteplanleggeren beregner raskeste rute, inkludert optimale ladestopp. Den tar med trafikkdata, kjøreprofilen din og lengde på ladestopp med i beregningen. Audi sier at det i noen tilfeller så vil denne strategien føre til at systemet foreslår alternative ruter. Du kan også velge at ruten baseres på ladestasjoner som lar deg betale via e-tron Charging Service.

 

Audi e-tron S

S Sportback i fargen Daytona gray, Foto: Audi

Rekuperasjon og aerodynamikk hjelper rekkevidden

S-modellene har også det Audi kaller et sofistikert rekuperasjons-system som bidrar til bilens effektivitet. Du kan velge mellom tre nivå av rekuperasjon. Det høyeste gjør at du kan føle en såkalt «1-pedalsfølelse» hvor bremsepedalen nærmest får være i fred.

Audi forteller at de har fått patent på særlig to detaljer som gjør at bilene deres nå får et stadig mer aerodynamisk design, og e-tron S er intet unntak. De nevner både de alternative ytre sidespeilene som med sine kamera sender bilder til displayet inne i elbilen, samt flyt-optimert hjulakselforlengere som to faktorer som bidrar til en god flyt i kjøringen. Hjulakselforlengerne bidrar også til å løse konflikten mellom å gi bilen både aerodynamikk og et sporty utseende.

Her kan du lese mer om alle elbiler fra Audi.

Har du spørsmål om e-tron S eller andre Audi-modeller? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Audi