Audi

4 elbiler å glede seg til

Av 31. oktober 2017 No Comments
audi elbil

Audi elbil

Vi er mange som gleder oss til å kunne kjøre Audi hel-elektrisk. Her er 4 Audi elbiler som kommer og bilder av konseptutgavene.

Ny Audi elbil «hvert år» fra 2018

Audi lanserer en ny elektrisk modell i året fra 2018 til 2020 og innen 2025 skal du ha minst åtte elbiler å velge mellom. Først ut er SUVen Audi e-tron, som åpner for bestilling i slutte av november 2018. 

Les mer om reservasjon av Audi e-tron her

 

Audi elbil

Audi elbilen e-tron quattro concept kommer for bestilling i 2018 og vil ha 500 km rekkevidde.
Foto: Audi

Du får 50 km elektrisk rekkevidde med Audi hybridbil. Les mer om Audi A3 e-tron og Audi Q7 e-tron 

Audi elbil – 4 å glede seg til

1. Audi e-tron

Dette er altså første Audi elbil ut. Den tyske produsenten starter elektrifiseringen av bilparken sin med en helt ny SUV. El-SUVen kommer med firehjulstrekk, rekkevidde på over 400 km, går fra 0 til 100 på 4,6 sekunder, og har en toppfart på 210 km/t. I størrelse vil e-tron quattro concept befinne seg mellom suvene Audi Q5 og Q7.

2. Audi e-tron sportback concept

Coupè som kommer på markedet i 2019. E-tron sportback concept plasseres i samme segment som Audi A7. Konseptbilen ble vist med en lang rekke tekniske finesser, på bilmessen i Shanghai høsten 2017.

audi elbil

Coupeen Audi e-tron Sportback concept kan vi glede oss over i 2019 Foto: Audi / konseptutgave av bilen

3. Audi Aicon

Stikkord: selvkjørende, kunstig intelligens, 800 km rekkevidde. Audi Aicon er en sedan med fire seter. En Audi elbil som skal nå nivå 5 for autonome biler – noe som betyr 100 prosent selvkjørende, gitt at forholdene ligger til rette.

Det finnes ikke ratt eller pedaler, under kjøreturen kan du for eksempel la deg underholde via storskjermen i frontruta.

audi elbil

Audi Aicon: Elektrisk rekkevidde opptil 800 km og selvkjørende på nivå 5 Foto: Audi  / konseptutgave av bilen

4. Audi Elaine

Med fører- og assistansesystemer basert på kunstig intelligens, plasseres Audi Elaine på nivå 4 på skalaen for autonom kjøring. Elbilen kan dermed gjøre de fleste manøvrer selv – som å passere bilen foran og legge seg inn i opprinnelig felt igjen. Systemet avlaster føreren når hun måtte ønske det, og tillater at hun styrer bilen selv, når hun måtte ønske dèt. Elaine har altså både ratt og pedaler, i motsetning til Aicon.

audi elbil

Audi Elaine vil ha selvkjørende egenskaper, men være utstyrt med ratt og pedaler Foto: Audi  / konseptutgave av bilen

Bokstavkoden AI – kunstig intellingens og nye tjenester

AI – som vi kjenner som forkortelsen for «artificial intelligens» eller «kunstig intelligens» betegner Audis design av innovative systemer som skal bidra til å frigjøre sjåførens tid under kjøring.

Systemet PIA (Personal Intelligent Assistant), tilpasser seg sjåføren og sørger for å ta over en så stor del av førerens oppgaver som mulig. Dette er en del av utviklingen som kombinerer kunstig intelligens, data og internett, og slik forenkler bilkjøring.

Audi utvikler også digitale økosystemer rundt bilene – noe som i fremtiden vil gi bilen et spekter av tjenester utover det å være et transportmiddel.

 

Ønsker du å snakke med oss om Audi? Vi kontakter deg gjerne:

 

Kilder: hegnar.no, tv2.no, audi.no