Audi

Audi grandsphere konsept er en luksus-elbil

Audi Grandsphere

Audi grandsphere konsept er en luksus-sedan

Luksussedanen Audi grandsphere viderefører det skysphere starter. Helelektrisk luksus i form av frigjort plass i front for passasjer og fører som følge av at dette blir en selvkjørende elbil. Igjen bruker Audi sammenligningen med følelsen det er å fly på førsteklasse. Forskjellen er at med grandsphere får du reise helt alene mens du suser av gårde, altså hakket bedre enn å være stuet inne på et fly.

Med sphere-konseptene tar de (Audi) det nå enda ett steg videre, og gir en pekepinn på hva vi kan forvente oss av fremtidens helelektriske mobilitetsløsninger i premiumklassen. Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS.

Audi Grandsphere

Konseptbilen Audi grandsphere er en luksus-sedan som blir helelektrisk, Foto: Audi

Interiøret i Audi grandsphere konsept

Det er virkelig ingen tvil om ar Audi går all the way med denne konsept-serien.

Audi grandsphere concept er en 2+2-seter, med individuelle seter både foran og bak. De kan stilles inn for å optimeres til ulike behov. Hodestøttene har egne luftdyser med filtrering og temperaturkontroll – om ønskelig også med dufttilsats. Høyttalere som ikke kan høres av andre enn den som sitter is setet er også integrert. Mellom forsetene finnes en kompakt, avkjølt bar med to glass – nok et tegn på at Audi grandsphere concept»sikter mot første klasse. Audi Norge.

Audi Grandsphere

Audi leker ikke luksus på hverken design eller interiør i grandsphere. Det skal bli rått å se hvordan sluttresultatet blir av denne konseptmodellen, Foto: Audi

Firehjulstrekk og rekkevidde på grandsphere konsept

Audi grandsphere blir en quattro firehjulstrekk. Ladesystemet har en 800-voltteknologi, slik at den lik e-tron GT skal kunne lade med opptil 270 kiloWatt på kort tid ved lynladestasjoner.

Ladetiden vil begynne å ligne tiden du tidligere brukte på å fylle bensin eller diesel, med omkring ti minutter koblet til lynladeren får du 300 nye kilometer i rekkevidde. Rekkevidden vil ligge på over 750 kilometer avhengig av hvilket kjøremodus du velger. Da snakker vi også de lengre strekningene hvor du kan cruise i din helt private førsteklasse-tilværelse.

Her kan du lese om alle elbilene fra Audi.

Audi Grandsphere

Luksus-sedanen og konseptmodellen Audi grandsphere blir en unik elbil, Foto. Audi

Alle konseptbilene i Sphere-serien

Audi grandsphere er nummer to i rekken av annonserte konseptbiler i sphere-serien. I alt skal det være tre stykker:

Audi Grandsphere

Helelektrisk luksus med Audi grandsphere konsept, Foto: Audi

Konseptbilene skal selv kunne ta seg av kjøringen uten at du må gripe inn. Ratt og pedaler kan med andre ord fjernes og åpner opp masse boltreplass. Audi drar linjene til stilen de har valgt mot Art Deco, som har både eleganse og komfort.Hvis du er et luksusdyr, skal disse bilene kunne innfri til de grader. Innstillingene i setene skal nemlig ha samme type muligheter som de du finner på førsteklasse på langdistanseflyvninger.

Infotainment-utstyret skal også innfri store forventninger. Med en monitorflate som skal strekke seg i 141 centimeter bredde og en høyde på 18 centimeter. I øvre del av midtkonsollen kan du betjene bilsystemene og infotainmentsystemet. I «Grand Touring»-modus kan du velge innhold fra internett, som videokonferanser eller filmer.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:


     

    Kilder: Audi Norge