Audi

Sjekk ut hybridene fra Audi

Av 19. desember 2021 No Comments
Audi hybrid

Audi hybrid

Bilmerket elektrifiseres med stadig flere populære elbiler på bilmarkedet, men Audi har også flere hybridbiler med akseptabel rekkevidde å by på. For de som fortsatt sitter på gjerdet når det gjelder å eie en helelektrisk bil, finnes det mange gode hybrid-alternativer.

Sportback hybrid, Audi A3

Audi hybrid

Audi A3 Sportback 40 TFSI e i fargen Daytona grey, Foto: Audi

 

A3 Sportback ble lansert med tre motoriseringer: en 1,5 TFSI-motor med 150 hk (110 kW), en 2,0 TDI med enten 116 (85 kW) eller 150 hk (110 kW).

Lanseringsmodellene har forhjulsdrift og en sekstrinns manuell girkasse, eller en syvtrinns «S tronic» dobbeltclutchkasse som tilvalg. Audi oppgir rekkevidde på hybriden på opptil 67 km.

Her kan du lese mer om A3 Sportback hybrid.

Hybriden Audi Q8

Du kan velge mellom to alternativer:

  • Q8 55 TFSI e tilbyr en elektrisk rekkevidde fra 44 til 47 km og opptil 280 kW (381 hk) systemeffekt.
  • Q8 60 TFSI e tilbyr opptil 340 kW (462 hk) systemeffekt, med en elektrisk rekkevidde fra 44 til 45 km.

Du kan lese mer om Audi Q8 som hybrid her.

Audi hybrid

Audi Q8 60 TFSI e quattro, Foto: Audi

Audi Q3 hybrid

Audi hybrid

Hybriden Q3 Sportback 45 TFSI e i fargen Glacier white, Foto: Audi

Begge modellene Q3 og Q3 Sportback vil ha litium-ion batteri med 13 kiloWattimen og en elektrisk rekkevidde på inntil 51 kilometer (WLTP). De vil ha 1,4 TFSI-motor i intelligent samspill med en kraftfull elektromotor.

Du kan lese mer om Q3 som hybrid her.

 

Audi hybrid

A6 Avant 55 TFSI e quattro, Foto: Audi

Audi A6 er en stasjonsvogn som gir deg 51 kilometer rekkevidde. Det gjør den praktisk i hverdagen til enten pendling til byen, kjøreturer til butikk og henting og kjøring til trening. Bagasjerommet på hybriden rommer 405 liter, og dersom du legger ned baksetene øker dette til 1535.

Her kan du lese mer om Audi A6 hybrid.

Hybridbiler fra Audi, A8

Audi hybrid

Audi A8 hybrid, Foto: Audi

A8 hybrid har en V6-TFSI-motor som gir Audi A8 en total effekt på 449 hestekrefter og en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 4,9 sekunder. Det er sprekt. Utover det har hybriden en rekkevidde på minst 40 kilometer.

Hybriden har flere kjøremoduser som hjelper deg å kjøre smart for å strekke rekkevidden så langt som mulig.

Her kan du lese mer om Audi A8.

Audi hybrid

Audi Q7 hybrid, Foto: Audi

Hybriden Q7

Audi oppgir selv en rekkevidde på 40 kilometer for hybriden Q7, men mediene som har testet hybriden sier at det er beskjedent. Både Finansavisen og Motor kom begge lenger enn hva Audi oppgir da de testkjørte den.

Anmelderne mener videre at SUVen er svært intuitiv å kjøre og at den gir en god oversikt over resterende rekkevidde. De mener at hybriden både har god billyd “verdt å rulle ned vinduet for”, og at Q7 er en stor SUV som fortsatt har evnen til å være rask på veien.

Du kan lese mer om Audi Q7 her.

Audi hybrid, hvilken hybrid skal jeg velge?

Audi hybrid

Audi A7 Sportback er en Coupé, plug-in hybrid, Foto: Audi

A7 Sportback er en Coupé plug-in hybrid med en elektrisk rekkevidde på minst 40 km ved bykjøring. Hybriden har tre kjøremoduser som bidrar til at du som sjåfør får en sømløs kjøreopplevelse i hverdagen. Varmestyring er standardutstyr, og består av en varmepumpe som lagrer spillvarme fra motorene, og bruker den til oppvarming av kupeen. På den måten kan du varme opp og kjøle ned bilen raskt innvendig uten at det går utover rekkevidden.

Her kan du lese mer om Audi A7.

Vurderer du helelektrisk, men er fortsatt usikker på om det passer din hverdag? Her kan du se alle elbiler fra Audi.

Audi hybrid

Audi Q5 plug-in hybrid, Foto: Erik Arnesen

Plug-in hybriden Q5

Salgskonsulent på Audi Erik Arnesen Bryn, Therese Kokkim, kjørte selv Audi Q5 over en lengre periode og synes den fungerte veldig godt som familiebil.

Q5 hybrid er komfortabel og romslig, noe vi synes er spesielt viktig da vi bruker den som familiebil. Det er en hybrid som er ærlig på rekkevidden, og vi kan stole på at vi kommer dit vi skal i elektrisk modus. Samtidig er det en sprek bil med sine 367 hester! Therese Kokkim, salgskonsulent, Erik Arnesen

Rekkevidden på Q5 er på inntil 49 kilometer. Bensinforbruket ved blandet kjøring er på 0,24 – 0,21 liter per mil. Bagasjerommet på Audi Q5 rommer 550 til 610 liter, avhengig av posisjonen til seteryggen. Slår du bakseteryggen helt ned, øker volumet til 1550 liter.

Her kan du lese mer om Audi Q5.

Her kan du lese mer om Audi SQ5.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Audi, Motor, Finansavisen