Audi

Audi Q3 hybrid

Audi Q3 hybrid

Audi Q3 hybrid er SUV for en elektrisk hverdag

Fakta og noen av høydepunktene med Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe som plug-in hybrider, er blant annet:

  • Rekkevidde er inntil 51 kilometer for Q3 45 TFSI e
  • Rekkevidde på inntil 50 kilometer for Q3 Sportback 45 TFSI e
  • Systemeffekten er på 245 hestekrefter
  • 1,4 TFSI-motor i intelligent samspill med en kraftfull elektromotor
  • Dreiemoment på 400 Nm

Se kampanje på Audi Q3 hybrid her: 

Audi Q3 hybrid

Hybriden fra Audi i fargen Turbo blue, Foto: Audi

De to Q3-modellene har en 1,4 TFSI-motor på 150 hk (110 kW). Disse får støtte av en elektrisk synkronmotor med permanente magneter med 116 hk som er bygget inn i S tronic-girkassen; en dobbeltclutchkasse, som leverer kreftene til forhjulene. Systemeffekten er på hele 245 hk (180 kW), og maksimalt dreiemoment er 400 Nm. Det gjør at bilene akselererer til 100 km/h på 7,3 sekunder, og har en toppfart 210 km/h.

Rekkevidde Audi Q3 hybrid

Ren elektrisk rekkevidde er inntil 51 kilometer for Q3 45 TFSI e, og inntil 50 kilometer for Q3 Sportback 45 TFSI e (WLTP). Toppfarten i elektrisk kjøremodus er 140 kilometer i timen.  Den totale rekkevidden for begge modellene blir opp mot 700 kilometer.

Dette gjør modellene til attraktive alternativer for familier som i hovedsak ønsker å kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig vil ha fleksibiliteten til å dra på langtur når som helst. BilNorge

Audi Q3 hybrid

Interiøret i Audi Q3 hybrid, Foto: Audi

Lade Audi Q3 plug-in hybrid

Du kan lade Audi Q3 45 TFSI e og Q3 Sportback 45 TFSI e fra vekselstrømuttak hjemme eller på reise, med en effekt på inntil 3,6 kW. Du kan beregne ladetid på 3 timer og 45 minutter. En type 3-kabel kreves for landing ved offentlige AC-terminaler. Hvis du ønsker kan også ladingen kontrolleres fra smarttelefonen med appen myAudi, der også forhåndsklimatisering kan styres.

Bagasjerom på hybriden

Audi Q3 hybrid

Bagasjerommet i Audi Q3 Sportback, Foto: Audi

Audi Q3 har et tredelt, lengdejusterbart baksete som standard. Ryggvinkelen kan reguleres i syv trinn. Bagasjeromsvolumet er i utgangspunktet 380 liter, men det økes ved å skyve baksetet frem, eller ved å legge ned bakseteryggen.

Velger du å slå ned bakseteryggen får du et totalt lastevolm på 1 375 liter i Q3 45 TFSIe, og 1 250 liter i Q3 Sportback 45 TFSIe.

Audi Q3 hybrid

Interiøret i hybriden fra Audi, Foto. Audi

Med Audis MMI-system har du også tilgang på en rekke nettbaserte tjenester gjennom Audi Connect. Dette inkluderer Car-to-X-tjenester. Førerassistentsystemene er hentet fra den store premiumklassen. Audi skriver at Q3 45 TFSIe-modellene kan utstyres med for eksempel adaptive cruise assist, som gir deg støtte både sideveis og i lengderetningen – now som gir betydelig høyere komfort, spesielt på lange turer.

Her kan du lese om flere hybrider fra Audi.

Audi Q3 hybrid

Baksetet til hybrid-SUVen har bra med plass, Foto: Audi

Hybrid-SUVen er et perfekt alternativ for en elektrisk hverdag

Elin Sinervo, direktør for Audi Norge, er entusiastisk over Q3 som hybrid og peker på modellen som et godt alternativ for de som ennå ikke har muligheten for å kjøre helelektrisk:

–  Sammen med Audis satsing på den helelektriske drivlinjen, er den ladbare hybrid-offensiven et attraktivt alternativ for de som per i dag ikke har anledning til å kjøre helelektrisk. Audi Q3 er et svært godt alternativ for de som ønsker en kompakt-SUV med god plass. Når den nå blir tilgjengelig som ladbar hybrid, med god elektrisk rekkevidde, er det en modell som blir enda mer attraktiv, sier Sinervo.

Her kan du lese mer om Audi Q3.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:


     

    Kilde: Audi Norge