Audi

Audi Q3

Av 19. desember 2021 No Comments
Audi Q3

Audi Q3 er en sportslig plass-bombe!

Audi Q3 er en SUV som fungerer godt både for deg som bor i byen og for deg som behøver en bil som takler røffere terreng. Her kan du lese mer om bilens bagasjerom og praktiske detaljer, samt vurdere om Q3 eller Q3 Sportback er modellen for deg.

Drive select-systemet gir deg seks ulike profiler slik at du kan bestemme kjørestil ut i fra hvor du kjører. Du kan velge mellom for eksempel komfort, effektivitet eller sportslighet.

Audi Q3

Q3 er en allsidig SUV, Foto: Audi

Audi Q3

Skulderlinjen utgjør et estetisk bindeledd mellom for- og baklyktene, og de kraftige hjulbuene skaper et atletisk uttrykk. Kontrastfargede hjulbuelister understreker offroad-preget, og karosseriets bratte D-stolper og lange takspoiler, som er forlenget ned langs sidene av bakruten, skaper et dynamisk uttrykk.

Du vil kunne sette pris på er plassen og hvordan denne er utarbeidet for praktisk bruk. Den nye Audi Q3 bygger på Volkswagen-konsernets modulbaserte plattform, og plasserer seg i toppen blant kompakt-SUV-ene.

Hva er så de mest karakteristiske elementene ved denne Audi-modellen som du som bileier vil kunne dra nytte av?

Audi Q3

Bagasjerommet på Audi Q3 gir deg mye spillerom, Foto: Audi

Audi Q3 pris og bagasjerom

En av de grunnleggende kvalitetene med denne SUVen fra Audi er at den gir deg bedre benplass, takhøyde og albuebredde.

Bagasjeromsgulvet kan reguleres i tre høyder. Lastekanten befinner seg på 78 centimeter og gjør det enklere for deg å laste ut og inn. Pakkehyllen kan også fjernes og oppbevares under gulvet når du ikke har behov for den.

Audi Q3

Når du slår ned setene får du et nesten jevnt underlag i bagasjerommet på Q3, Foto: Audi

Baksetene kan skyves 150 millimeter forover eller bakover. Bakseteryggen er delt inn i forholdet 40:20:40 og kan reguleres i sju trinn. Avhengig av baksetenes og seteryggenes stilling rommer bagasjerommet fra 530 til 675 liter. Når seteryggene legges ned, øker kapasiteten til hele 1525 liter.

Audi Q3 Sportback

Audi Q3

Er Q3 Sportback SUVen for deg? Foto: Audi

Med Audi Q3 Sportback får du en fleksibel coupè. Baksetet rommer tre personer og kan som standard forskyves med 130 millimeter i lengderetningen.

Audi Q3

Baksetet i Sportback, Foto: Audi

Audi Q3

Bagasjerommet i Sportback, Foto: Audi

Bakseteryggen består av tre deler, og kan vippes frem i sju trinn. Ved full utnyttelse av bagasjerommet, kan du justere volumet fra 530 til 1400 liter. Hvis du ønsker kan du velge elektrisk bakluke ekstrautstyr slik at du enkelt åpner bagasjen med en fotbevegelse når du har hendene fulle.

Sportsunderstellet på Sportback gir godt veigrep, mens den progressive styringen gjør det lettere å manøvrere bilen på ujevne veier og avkjøringer.

Kjøremoduser og motorer på Q3 Sportback

Akkurat som i Q3 får du seks forskjellige moduser som du kan velge mellom, og som påvirker hvordan motoren, girkassen, de elektronisk justerbare støtdemperne og servostyringen oppfører seg.

Du kan velge mellom en TDI-motor med 150 hk og 1.5 TFSI- og 2.0 TFSI-bensinmotorer med 150 hk og 230 hk.

Bang & Olufsen Premium lydanlegg med 3D-lyd, 15 høyeffektshøyttalere og 16-kanals forsterker har en totaleffekt på 680 watt som gir deg surroundlyd og 3D-lyden bidrar til følelsen av å være på konsert.

Q3 hybrid

Audi Q3

Audi Q3 45 TFSI e, Q3 som hybrid i fargen Turbo blue, Foto: Audi

Bilnorge skriver at:
Den totale rekkevidden med full tank og fulladede batterier blir for begge modellene opp mot 700 km. Dette gjør modellene til attraktive alternativer for familier som i hovedsak ønsker å kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig vil ha fleksibiliteten til å dra på langtur når som helst. Høyvoltsbatteriet er plassert under bilens gulv, foran bakakselen. Audi Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe kan lades fra vekselstrømuttak hjemme eller på reise, med en effekt på inntil 3,6 kW. Det gir en ladetid på 3 timer og 45 minuttter.

Her kan du lese mer om Audi Q3 som hybrid.

Her ser du pris på Q3 hybrid.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Audi Norge, Bilnorge.no