Audi

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron – en kompromissløs elbil

Audi Q4 e-tron er leverandørens fjerde elbil i Norge er både praktisk og romslig uten at det går på bekostning av bilens estetiske fremtreden. Elbilen som lanseres på markedet i løpet av 2021, har ikke estimert pris i øyeblikket.

Audi Q4 e-tron – rekkevidde, størrelse og fart

Audis fjerde elektriske modell som lanseres i Norge har en rekkevidde på 450 km etter WLTP-standarden som er klasseledende.

Audi Q4 e-tron kan lett brukes i byen med sine mål på 4.59 meter lang, 1,90 meter bred og 1.61 meter høy. Q4 e-tron concept tilbyr allikevel godt med rom og komfort for sine passasjerer. Det gjelder spesielt benplassen, både foran og bak.

Audi Q4 e-tron

Firehjulsdriften sikres av to elektriske motorer på til sammen 306 hk (225 kW), og takket være utmerket veigrep, akselererer bilen fra 0 – 100 km/t på bare 6,3 sekund. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/t.

Fortsatt fokus på miljø

Audi fortsetter fokuset på miljø og bærekraft utover det å produsere elbiler. De tar med miljøtemaet inn i interiøret av Q4 e-tron ved å lage gulvtepper i resirkulert materiale. Det samme gjorde leverandøren med deres første helelektriske konsept-sportsbil Audi e-tron GT som har gulvtepper i resirkulert fiskegarn. Audi Q4 e-tron bytter også Chrome-dekor ut med høykvalitets multilagslakk.

Teknologien i Audis elbil er utviklet med utgangspunkt i den modulære elektriske plattformen, MEB. Dette gjør at man kan utnytte el-teknologiens muligheter optimalt ved å blant annet skape større plass for passasjerer og bagasje. Det skaper også plass til en kombinasjon av to elmotorer på hver aksel som gir maksimal totaleffekt på 225 kW, og sørger for quattro firehjulsdrift på denne konseptbilen.

Audi Q4 e-trons funksjonelle detaljer og duppeditter

I midten, over senterkonsollen, er det en 12,3 tommers stor touch-skjerm som viser informasjon og kjørefunksjoner. Istedenfor at skjermen er vinklet rett frem ut mot begge forsetene, er den rettet mot føreren for enklere betjening.

Audi Q4 e-tron

Den elektroniske kontrollen sørger for rask og optimal distribuering av dreiemomentet slik at den elektriske SUV-en oppnår maksimal fremdrift under alle vær- og føreforhold. Audis elbil vil derfor være et godt alternativ i Norge.

For det meste vil Audi Q4 e-tron concept bruke en kombinasjon av den elektriske motoren bak med en synkron AC-motor med permanent magnetisering for optimal virkningsgrad. Grepet med prioritering av bakre motor ved normal drift gir større effekt og lengre rekkevidde.

Audi Q4 e-tron

Innen 2025 vil Audi tilby tolv helelektriske biler og på den måten oppnå rundt en tredel av salget med elektrifiserte modeller. Du kan også lese om Q4 Sportback her.

Her finner du også en samlesak om elbiler fra Audi.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Audi Norge