Audi

Audi Q5 blir ladbar! Bestilling er åpnet

Audi q5 hybrid

Nye Audi Q5 TFSI e quattro plug in hybrid

Nå kan du bestille den første av Audis nye ladbare hybrider Audi Q5 hybrid 55 TFSI e quattro.

Audi satser videre elektrisk, og begynner nå å slippe en serie nye hybridbiler. Toppfarten på Audi Q5 hybrid 55 TFSI e quattro, som er deres første av denne typen, er på 135 km/t i elektrisk modus. Akselerasjon fra 0 til 100 km/t skjer på 5,3 sekunder, hvor toppfarten ligger på 230 km/t. Firehjulsdriften deaktiveres når det ikke er behov for den, men den forblir tilgjengelig. Lader du hybriden med industrikontakt på 400 V/16 A, blir den fulladet på 2,5 time.

Audi Q5 hybrid inntil 49 km rekkevidde

Hybridens elektriske rekkevidde, målt i Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP, som er ny europeisk testmetode (kjøresyklus) for å typegodkjenne biler for det europeiske markedet), er på inntil 49 km. Bensinforbruket ved blandet kjøring er på 0,24 – 0,21 liter per mil.

Levering

Audi forventer at den ladbare hybriden skal kunne leveres allerede etter sommeren 2019. Se leasingpris på Audi Q5 hybrid her: Den noe større og populære hybriden Audi Q7 kommer også i en ny utgave i løpet av 2019. Du kan lese mer om forgjengeren her.

 

Audi q5 hybrid

Tre ulike kjøremoduser – hjelper deg i hverdagen

Hybriden hjelper deg med smart og variabel elektrisk kjøring, slik at du kan gjøre store deler av din ferdsel i hverdagen elektrisk. Audi Q5 55 TFSI e quattro har tre moduser: Hybrid modus, EV modus og Batteri Hold modus.

Hybrid-modus aktiveres automatisk med rute-guide i navigasjonssystemet. EV-modus er den grunnleggende settingen hver gang hybriden startes, og gjør at den vil kjøre i konstant elektrisk modus frem til føreren akselererer over en bestemt variabel. Det tredje moduset er batterisparings-modus hvor batterinivåets kapasitet bevares på nåværende nivå.

 

Audi q5 hybrid

 

myAudi-app fikser detaljene på din ladbare hybrid

Med myAudi-app, kan du sjekke batteri og status på rekkevidde. Du kan også starte ladeprosess, programmere ladings-timer og ha oversikt over lade- og forbruksstatistikk.

Rute-guide i appen og MMI navigasjonen i bilen viser deg også oversikt over ladestasjoner. I tillegg hjelper appen til med blant annet forvarming- eller eventuell nedkjøling av hybriden før avreise.

 

Vil du ha mer informasjon, så kontakter du oss her helt uforpliktende.

 

 

Kilder: NAF, wltpfacts.eu og Audi