Audi

Audi RS Q3

Av 17. januar 2020 No Comments
Audi RS Q3

Audi RS Q3 og Audi RS Q3 Sportback

Det er ikke mye som skiller de to modellene fra Audi, men her kan du lese detaljene som utgjør en forskjell og hva du kan forvente av RS Q3 og RS Q3 Sportback. Har du flere spørsmål, finner du også et uforpliktende kontaktskjema i bunnen av denne artikkelen.

Audi RS Q3

RS Q3 er en sportslig SUV, Foto: Audi

Audi RS Q3

Sportback har hakket røffere utseende, Foto: Audi

Dette er de to modellene Audi RS Q3 og Sportback

Her finner du to Audi-modeller hvor du ser den sportslige satsingen tydelig ut ifra begges design. Det er en kompakt SUV, men begge bilene har en singleframe-grill som skaper et sprettent utseende.

For de som er nerder på designvalg Audi tar for hver enkelt modell, kan dere vite at de boomerang-formede bladene i støtfangeren er designet spesielt for disse to. Begge modellene har blant annet også markerte hjulhus, som er 10 mm bredere enn standardmodellene.

Hestekreftene ligger på 400, og de går fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Motoren er 26 kg lettere enn forgjengeren, noe som bidrar til økt ytelse på veien.

Modellene har også en unik lyd når du gir gass. Denne lyden kommer av tenningsrekkefølgen 1-2-4-5-3 som gir en utradisjonell rytme og bidrar til den karakteristiske lyden.

Audi RS Q3

Denne modellen fra Audi gir fra seg en unik lyd, Foto: Audi

Audi RS Q3 interiør

Modellene satser fullt ut på det sportslige utseende, og seter i lær/alcantara med RS-logo understreker også den atletiske karakteren til RS Q3 og RS Q3 Sportback.

Begge modellene er femsetere, slik at tross den sportslige satsingen, fungerer begge disse fortsatt godt som familiebil. Baksetet kan stilles 150 mm i lengderetningen i RS Q3 og 130 mm i RS Q3 Sportback, og ryggvinkelen på den tredelte bakseteryggen kan justeres i syv trinn.

Audi RS Q3

Cockpit i Sportback, Foto: Audi

Audi RS Q3

Baksetet på Sportback, Foto: Audi

Audi RS Q3

Baksetet på RS Q3, Foto: Audi

Bagasjerommet tar 530 liter, som kan utvides til 1 525 liter når baksetet legges ned, Sportback får da 1 400 liter. Det vil si at du blant annet ville fått plass til alt fra 2,5 til 6 stykker av denne tønna som har et slagvolum på 225 liter:

Audi RS Q3

Denne tønna rommer 225 liter for å gi en idé om hva man kan få plass til i bagasjen.

RS Q3-modellen kan leveres i åtte ulike farger, deriblant de RS-spesifikke Kyalamigrønn og Nardogrå.

Audi RS Q3

Sportback, Nardo gray, Foto: Audi

Forskjellen på de to modellene er kort oppsummert: litt mindre plass i baksetet på Sportback som også er lavere og fremstår bredere med et hakket mer sportslig utseende.

 

Har du spørsmål om disse modellene eller andre Audi-modeller? Du kan blant annet lese mer om Audi Q3 og Q3 Sportback her, eller kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Kilder: Audi