Audi

Audi RS Q8: elegant temperament

Av 29. september 2020 No Comments
Audi RS Q8

Audi RS Q8 – rask og romslig!

Audi RS Q8 lover ikke lite! Den skal ha temperamentet til en RS-modell kombinert med elegansen til en kupé og fleksibiliteten til en SUV. Det kan til og med se ut til at den holder alt den lover:

RS-modellen har et sporty og elegant design med god plass. Det som er mer eksepsjonelt med akkurat denne modellen er at den satte ny banerekord på Nürburgring i SUV-klassen i desember 2019 med tiden 7:42,253. Det er 12 sekunder raskere enn den gamle Mercedes-rekorden! Har du spørsmål om pris eller ønsker du å bestille? Du finner et kontaktskjema i bunnen av denne artikkelen.

RS Q8 har 600 hestekrefter og et dreiemoment på 800. Den akselererer fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder. Du kan bare lukke øynene og nesten føle hvordan den vil oppføre seg på veien!

Audi RS Q8

Med RS Q8 får du full pakke!, Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen

Mild hybrid RS

RS Q8 er en mild hybrid som er basert på et 48-volts elektrisk system. Når du sakner farten eller bremser kan systemet innhente opptil 12 kW energi og lagre dette i littiumsbatteriet.

Mild hybrid-systemet er tilkoblet kamera-sensorer for enda større effektivitet. Hvis du har stanset bilen helt i for eksempel et lyskryss, starter motoren opp mens bremsepedalen er trykket ned så snart kameraene fanger opp at kjøretøyet foran begynner å bevege seg.

Audi RS Q8 med åtte kjøreprofiler

De 8 kjøreprofilene til denne RS-modellen er: Komfort, Auto, Dynamisk, Effektivt, Allroad, Offroad og de to individuelle RS-spesifikke modusene S1 og RS2 som du aktiverer via en RS-MODE-knapp plassert på rattet.

De ulike modusene påvirker elementer som motor og girkasse-håndtering, styrings-boost, luftmotstand, firehjulsstyring, motorlyd og forskjellige karakteristikker fra det automatiske lufteanlegget.

Audi RS Q8

SUVen har RS-temperament i kombinasjon med en Kupés eleganse og en SUVs praktiske oppbygging, Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen

Interiør i RS Q8

Instrumentpanelet har et slankt design med horisontale linjer. Det sentrale elementet i cockpiten er MMI berørings-displayet som har en sort panel-look. Når den slås av integreres den nærmest i resten av interiøret slik at det ser ut som en ren sort overflate.

Audi RS Q8

Interiøret og cockpiten i Audi RS Q8, Foto: Audi

Du får også et bredt og symmetrisk midtkonsoll som innrammes av design-elementer i Aluminium Race antrasitt, en farge som understreker den sporty karakteren inne i det Audi selv beskriver som en romslig SUV kupé. Den kommer som standard i sort, men du kan også velge konjakk eller granitt grå.

Audi RS Q8

Interiøret i Audi RS Q8, Foto: Audi

De to RS design-pakkene inkluderer rød eller grå kontrastsømmer på ulike deler av interiøret som blant annet seter og ratt. Ønsker du å ta den luksuriøse følelsen helt ut finnes det også alternativ i en utvidet lær-pakke som også dekker øvre dørpanel.

God plass også i bagasjerommet!

Vel vitende om at både det sportslige og luksuriøse er ivaretatt, beveger vi oss over på plassen denne RS-modellen kan levere til sin eier.

RS Q8 viser seg nemlig også å være en praktisk bil for hverdagssysler. Seteraden i baksetet kan, som standard, skyves samlet. Med de bakre ryggsetene lagt ned, rommer bagasjerommet 1 755 liter. Da får du god plass til det meste.

Audi RS Q8

Bagasjerommet på Audi RS Q8, Foto: Audi

Har du spørsmål om RS Q8 eller andre Audi-modeller? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Her kan du se videoen fra rekorden som ble satt i Nürburgring i SUV-klassen:

     

    Kilder: Audi, abc nyheter