Audi

Audi RS Q8: elegant temperament

Audi RS Q8

Audi RS Q8 – rask og romslig!

Audi RS Q8 lover ikke lite! Den skal ha temperamentet til en RS-modell kombinert med elegansen til en kupé og fleksibiliteten til en SUV. Det kan til og med se ut til at den holder alt den lover:

RS-modellen har, som Audi gjerne alltid treffer på, sporty og elegant design med god plass. Det som er mer eksepsjonelt med akkurat denne modellen er at den satte ny banerekord på Nürburgring i SUV-klassen i desember 2019 med tiden 7:42,253. Det er 12 sekunder raskere enn den gamle Mercedes-rekorden!

Audi RS Q8

RS Q8: rask mildhybrid fra Audi, Foto: Audi

Mild hybrid RS

RS Q8 er en mild hybrid som er basert på et 48-volts elektrisk system. Når du sakner farten eller bremser kan systemet innhente opptil 12 kW energi og lagre dette i littiumsbatteriet.

Mild hybrid-systemet er tilkoblet kamera-sensorer for enda større effektivitet. Hvis du har stanset bilen helt i for eksempel et lyskryss, starter motoren opp mens bremsepedalen er trykket ned så snart kameraene fanger opp at kjøretøyet foran begynner å bevege seg.

Audi RS Q8 med åtte kjøreprofiler

De 8 kjøreprofilene til denne RS-modellen er: Komfort, Auto, Dynamisk, Effektivt, Allroad, Offroad og de to individuelle RS-spesifikke modusene S1 og RS2 som du aktiverer via en RS-MODE-knapp plassert på rattet.

De ulike modusene påvirker elementer som motor og girkasse-håndtering, styrings-boost, luftmotstand, firehjulsstyring, motorlyd og forskjellige karakteristikker fra det automatiske lufteanlegget.

Audi RS Q8

Audi RS Q8, Foto: Audi

Interiør i RS Q8

Instrumentpanelet har et slankt design med horisontale linjer. Det sentrale elementet i cockpiten er MMI berørings-displayet som har en sort panel-look. Når den slås av integreres den nærmest i resten av interiøret slik at det ser ut som en ren sort overflate.

Audi RS Q8

Interiøret og cockpiten i Audi RS Q8, Foto: Audi

Du får også et bredt og symmetrisk midtkonsoll som innrammes av design-elementer i Aluminium Race antrasitt, en farge som understreker den sporty karakteren inne i det Audi selv beskriver som en romslig SUV kupé. Den kommer som standard i sort, men du kan også velge konjakk eller granitt grå.

Audi RS Q8

Interiøret i Audi RS Q8, Foto: Audi

De to RS design-pakkene inkluderer rød eller grå kontrastsømmer på ulike deler av interiøret som blant annet seter og ratt. Ønsker du å ta den luksuriøse følelsen helt ut finnes det også alternativ i en utvidet lær-pakke som også dekker øvre dørpanel.

God plass også i bagasjerommet!

Vel vitende om at både det sportslige og luksuriøse er ivaretatt, beveger vi oss over på plassen denne RS-modellen kan levere til sin eier.

RS Q8 viser seg nemlig også å være en praktisk bil for hverdagssysler. Seteraden i baksetet kan, som standard, skyves samlet. Med de bakre ryggsetene lagt ned, rommer bagasjerommet 1 755 liter. Da får du god plass til det meste. Pris på RS Q8 er fra  1.791.900,-.

Audi RS Q8

Bagasjerommet på Audi RS Q8, Foto: Audi

Har du spørsmål om RS Q8 eller andre Audi-modeller? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Her kan du se videoen fra rekorden som ble satt i Nürburgring i SUV-klassen:

 

Kilder: Audi, abc nyheter