Audi

En tribute til Audi RS-modellene

Av 15. september 2021 No Comments
Audi RS

Hva gjør RS-bilene så spesielle?

I 2019 hadde Audi 25-årsjubileum for RS-konseptet sitt. På dette tidspunktet hadde også Audi lansert samme antall RS-modeller som var et jubileum i seg selv. Det hele begynte med RS2 Avant:

The RS 2 Avant from 1994 already represented our philosophy of a strong performance, individuality, and full everyday usability Oliver Hoffmann, Managing Director of Audi Sport GmbH.

Audi RS

RS-modellene avsløres lett når man tar en titt på de sportslige detaljene i interiøret, Foto: Audi

Hva gjør en Audi RS til Audi RS?

Det særegne med RS-modellene, er at dette er biler som du skal kunne bruke når du plukker opp barna på skolen, samtidig som du kan cruise rundt på fritiden og nyte følelsen av en ekte sportsbil. RS-modellene skal ikke gå på kompromiss av det ene eller det andre, men gi deg den perfekte kombinasjonen av begge verdener.

Mange av RS-modellene er pionerer i sine segmenter og har banebrytende tekniske innovasjoner. Bilmagasinet.no

Bilmagasinet.no nevner noen av måtene RS-modellene revolusjonerte bilverdenen: Mange av RS-modellene er pionerer i sine segmenter og har banebrytende tekniske innovasjoner. Et par eksempler er Audi RS 4 Avant med sin V6 biturbomotor for 19 år siden, og Audi TT RS med sin prisvinnende 5-sylindrede motor.

Audi RS

RS 2 Avant fra 1994, Foto: Audi

RS 2 Avant og begynnelsen

Med sin femsylindret turbomotor og 315 hestekrefter, bidro RS 2 Avant til et nytt segment av high-performance stasjonsvogn i 1994. RS 4 fra 1999 er også en stor favoritt blant RS-tilhengerne på grunn av motoren som fikk 380 hestekrefter i tillegg til 2,7 liters V6-biturbomotor med fem ventiler per sylinder.

RS 3

Dette er en RS-modell som er mer ulydig enn den ser ut til. Modellen lar deg for eksempel sladde på tørr asfalt, selv med firehjulstrekk.

Her kan du lese mer om RS 3.

Audi RS

Audi RS3 er en sprek RS-modell, Foto: Audi

RS 4

Modellen som først kom ut i 2005 er også en RS-modell som skiller seg ut. Stasjonsvognen fikk en V8-motor bestående av 420 hestekrefter, og det var første gang en bilprodusent kombinerte direkte bensininnsprøyting og et turtallskonsept som tillot op til 8250 omdreininger i minuttet. Dagens modell har 450 hestekrefter og har blitt beskrevet som en familiebil som går som en racerbil.

Her kan du lese om RS 4.

Audi RS

Audi RS 4 Avant i Nardo gray, Foto: Audi

RS 5

Denne Audi-modellen tok bilverdenen med storm. Noen av de råeste adjektivene måtte til når RS-modellen skulle beskrives av anmelderne. Her kan du lese mer om RS 5.

Audi RS

Audi RS 5 Sportback i fargen Sonoma green, Foto: Audi

RS 6 Avant er en rå stasjonsvogn

Stasjonsvognen har en evne til å være en sportsbil forkledd som en diskrét stasjonsvogn. RS 6 Avant la seg foran konkurrentene med sin helt nyutviklede V10 biturbomotor, quattro firehjulsdrift og tørrsump smøring hentet fra motorsport. Med sin imponerende V10-motor på 580 hestekrefter og dreiemoment på650 Nm, er RS 6 Avant den kraftigste serieproduserte Audi til dags dato.

Her kan du lese mer om Audi RS 6.

Audi RS

Audi RS 6 Avant, Foto: André Jaskiewicz

RS 7

Da modellen ble avduket i 2019 var Finansavisen blant mediene som ikke la skjul på entusiasmen over det som er en så til de grader vellykket sportsbil.

Her kan du lese mer om RS 7 Sportback.

Audi RS

Audi RS 7 Sportback i fargen Tango red, Foto: Audi

RS Q3

Dette er en kraftig modell som byr på det lille ekstra når du trykker på gassen. Tenningsrekkefølgen 1-2-4-5-3 gir deg lyd som du vil ønske å høre igjen og igjen.

Her kan du lese mer om RS Q3.

Audi RS

RS Q3 her som Sportback, Foto: André Jaskiewicz l Erik Arnesen

RS Q8

Vi skal ikke glemme å nevne SUVen som satte banerekord på Nürburgring i SUV-klassen desember 2019. Med tiden 7:42,253 satte denne bilen de fleste på plass til RS-entusiastenes store glede.

Her kan du lese mer om RS Q8.

Audi RS

RS Q8 tar seg godt ut! Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen

Da Erik Arnesen åpnet sitt nye Audi-anlegg på Bryn i 2019, inneholdt eventet et selvsagt og dedikert show til RS-modellene. Du kan se bilder og video fra Audi-eventet her.

 

Kilder: Audi, Bilmagasinet