Audi

Sjekk ut Audi RS 3

Av 17. januar 2022 No Comments
Audi RS 3

Audi RS 3 tar de krappe svingene på strak arm

Ved første blikk tenker du kanskje at denne RS-modellen ikke er fullt så karakteristisk som andre RS-modeller, men sku ikke hunden på hårene. Dette er en bil som vil gi deg mye moro på veien. Ekstra gøy er det at bilen kan sladde på tørr asfalt, selv med firehjulstrekk!

Fakta Audi RS3:

  • 400 hestekrefter
  • Dreiemoment 500 newtonMeter
  • 0-100 kilometer i timen på 3,8 sekunder
  • Toppfart opptil 290 kilometer i timen

Med Audi RS 3 kan du sladde på tørr asfalt, selv med firehjulstrekk! Øyvind Rasch-Olsen, Teknisk sjef Erik Arnesen

RS 3 Sportback er beskjeden i utseendet, men RS 3 hamler opp med de fleste bilene som befinner seg på veien i dag. Dette er en bil for deg som rett og slett elsker å kjøre bil.

(…) snerten nok til å friste noen av dem som er mer opptatt av fart og kjøreglede enn å imponere med prangende størrelse. Motor.no.

RS-modellen, som kun kommer i Sportback-utgaven i Norge, akselerer fra 0-100 kilometer i timen på 3,8 sekunder. Den gir deg også markant lydglede med sin tenningsrekkefølge på 1-2-4-5-3.

Audi RS 3

Audi RS 3 Sportback i fargen tango red, Foto: Audi

Det lille ekstra som gir den store kjøreopplevelsen

Den femsylindrede 2,5 TFSI-motoren har vunnet “international Engine of the Year” ni ganger på rad. Det er også derfor Motor.no mener at:
Selv de mest sprintsterke elbilene blir fort hengende i ringene etter å ha møtt en Audi RS 3 i prestisjeøvelsen 0-100.

En av detaljene som stikker seg mest ut ved denne modellen er det Audi kaller Torque Splitter. Det innebærer at systemet i bilen regulerer dreiemomentet til hvert bakhjul. Bil24 forklarer enkelt hvordan opplevelsen blir gjennom svingen:
(…) her kan systemet selv redusere kraften på det ytterste bakhjulet om bilen for eksempel er på vei til å understyre, og dermed sikre enda bedre kjøreegenskaper gjennom svingen.

Litt mer komplisert, beskriver Audi det slik når de sammenligner kjøreopplevelsen med A3 og S3:
Bakhjulsopphenget er en firelinkskonstruksjon, med stivere hjulføring enn både A3 og S3 for å kunne stå imot de økte sidekreftene som oppnås med «torque splitter». Den negative cambervinkelen er her økt med nesten en halv grad i forhold til A3.

Her er det altså bare å booke en time på nærmeste racerbane etter at poden er levert til fritidssysler.

Hold deg fast, for denne går ikke stille i dørene … Broom.no

Audi RS 3 2022

Brooms journalist, Vegard Møller Johansen, stusser litt ved noen valg som at Audi tatt med denne modellen. For eksempel at Audi går mer stille i dørene hva angår design. Han lurer også på hvorfor tilhengerfeste ikke er en mulighet med denne modellen. Dette er spørsmål som blåser bort og tilgis umiddelbart idet han begir seg ut på kjøreturen med RS-modellen. Han beskriver det som magi:

Magi i form av lyden og frasparket når du setter bilen i RS Performance Mode. Når du kjenner balansen i bilen i svingene. Eller hvis du aktiverer RS Torque Rear – slik at RS 3 for første gang føles som en bakhjulsdrevet villkatt. På norsk vinterføre er det intet mindre enn hysterisk morsomt. Vegard Møller Johansen, Broom.no

Her kan du lese om flere RS-modeller.

Audi RS 3

RS 3, Foto: Audi

Audi RS 3 pris

Audi Norge oppgir en frapris på 861.500 kroner. Hvis du vil vite pris på RS 3 med levering i Oslo og eventuelt utstyr du ønsker, kan du kontakte oss uforpliktende i bunnen av denne artikkelen.

Bilmagasinet Broom har ikke selv fått muligheten til å teste RS 3, men de har fått sitte på og kjent hvordan bilen oppfører seg på smale fjellveier i Alpene. Til tross for at han ikke fikk sitte bak rattet selv, er Broom-Mats overbevist om at Audi har løftet nivået på kjøreegenskapene til RS 3.

Sjåføren deres var ingen ringere enn Frank Stippler som er en av de raskeste asfaltracing-sjåførene vi finner i verden. Dermed kan vi være trygge på at det ikke ble holdt igjen under denne testen.

På det meste presser han nye RS 3 i 140 km/t på så smale veier, at du har tunnelsyn selv når bilen står stille. Du må ikke finne på å strekke armen ut av vinduet her, da må du antagelig plukke den opp igjen i en pose etterpå. Så tett innpå skogen raser det av gårde – mens lyden fra fem sylindre på 6.000 omdreininger baner vei nedover fjellet. Broom.no

Design, farger og interiør i Audi RS3

Sporvidden, som er avstanden mellom hjulparene, er økt med 10 millimeter bak og 33 millimeter foran. Du kan bestille RS 3 i fargene Kyalami green og Kemora grey.

Audi lover også at du skal kunne oppleve en racingpreget følelse inne i bilen. Hvis du har Audi virtual cockpit, kan du se turtallet som en grafisk søyle og dreiemomentet som en prosentandel. G-krefter, rundetider og akselerering kan også vises. Dette er første gang Audi RS 3 leveres med head-up display hvor du blant annet finner en girskiftindikator. Rattet har også fått en ny RS-Mode-knapp.

Audi RS 3

Interiøret i RS-modellen, Foto: Audi

 

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:


     

    Kilder: Audi Norge