Audi

Audi Q5 og SQ5 Sportback er kraftige modeller

Av 19. desember 2021 No Comments
Audi SQ5

Audi Q5 og SQ5 Sportback

Audi Q5 og SQ5 Sportback beskrives av Audi som den råeste utgaven i Q5-serien. SQ5 får 354 hestekrefter og gjør unna 0-100 km/t på 5,4 sekunder. En turboladet V6 TFSI-motor leverer 500 Nm ved 1370 omdreininger per minutt.

Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge, er begeistret over mottakelsen av den nye Q5-generasjonen i Norge.

– Vi vet at flere har gledet seg litt ekstra til SQ5-en ankommer landet.

Audi SQ5 er 4,671 meter lang, 1,893 meter bred, 1,635 meter høy og veier 35 kg mindre enn forgjengeren. I tillegg til mindre vekt og en mer effektiv motor, kommer Audi SQ5 med flere design- og utstyrsmuligheter. Blant disse er S sportsseter med Alcantara/skinn og 20’’ felger med fem eikers stjernedesign.

Audi Q5 Sportback

Audi Q5 45 TFSI quattro i fargen Daytona grey, Foto: Audi

Markant motorlyd og kraftig dreiemoment på Audi SQ5

Ved et glipp i veibanen, vil det meste av dreiemomentet (torque) gå til den akselen som har best traksjon. Opp til 70% kan gå til forhjulene, og maksimum 85% til bakhjulene. Ved raske kurver, vil wheel-selective torque control runde av mye av bevegelsen ved hjelp av små bremse-innslag på hjulene som befinner seg på innsiden av kurven.

Interiør og bagasjerom i SQ5

Bagasjerommet byr på 510 liter, og du får også økt dette til 1480 liter med setene nede. Modellen har også mulighet for justerbar bakseterad som gjør at du kan utnytte mer plass de gangene du har med passasjerer som ikke behøver stor benplass i baksetet.

Audi SQ5

Bagasjerommet i Audi SQ5, her kan du slå ned setene etter dine behov og få lass til den bagasjen og det utstyret du måtte behøve å ha med deg Foto: Audi

MMI navigation plus infotainment-systemet er koblet med et 10.1-inch touch display. Ved hjelp av nettskyen kan du bruke stemmekontroll til å aktivere den ved å si “Hey Audi.” Mange av innstillingene kan lagres for individuelle brukere som blir lagret i myAudi. myAudi-app knytter en sømløs kontakt mellom din telefon og bilen din. Du kan velge Audi phone box eller Bang & Olufsen 3D Premium Sound System til ditt infotainment system.

Audi SQ5

Interiøret i Audi SQ5 Sportback TDI, Foto: Audi

Audi SQ5

Passasjer og førersete i SQ5, Foto: Audi

Audi SQ5 Sportback TDI

Sportback har et kraftig dreiemoment på 700 Nm. Den kommer seg fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder, og har en topphastighet på 250 km/t.

Et lite og lett kompressorhjul roterer i turboladeren til V6-dieselmotoren som sørger for at bilen kommer raskt opp i høy fart. Dette bidrar også til det kraftfulle dreiemomentet. Mildhybrid-systemet henter inn opptil 8 kW ved fartreduksjon.

Audi SQ5

Audi SQ5 Sportback TDI i fargen Dragon orange, Foto: Audi

Interiøret i Audi SQ5 Sportback er designet i sort eller mørkegrå. Du finner, som seg hør og bør i en Audi S-modell,  S-logoen på flere detaljer i bilen, og selvsagt på sportssetene som har elektrisk innstilling. Børstet aluminium er standard, mens alternativene vil være to carbon-design og en ren piano finish.

Motoralternativer på Audi Q5 Sportback

Audi skriver at Audi Q5 Sportback vil lanseres på det Europeiske markedet med tre motorer: to TDI-motorer og en TFSI.

En aktuator, som utfører en mekanisk bevegelse i eksosanlegget, gir V6-motoren en dyp og rik lyd.

Her kan du lese mer om Audi Q5 som plug-in hybrid.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:


     

    Kilder:

    Pressemelding Audi

    Audi Norge