Audi

Audi stasjonsvogn: Finn din familiebil

Audi stasjonsvogn

Audi stasjonsvogn

Audi stasjonsvogn kommer i mange varianter og fasonger. Vi nordmenn er fryktelig glade i stasjonsvogn både i hverdag og fritid, på turer i nærmiljøet til trening og jobb og på lengre turer med fullpakket bil. Avant er betegnelsen som brukes når det er snakk om en stasjonsvogn.

Denne artikkelen skriver om «alllroad» og «avant». Dette er begge stasjonsvogner, men forskjellen ligger i at allroad har en off-road styling, samt at allroad er noe høyere enn Avant og har quattro  og elektrisk bakluke som standard.

Kriteriene våre i valg av bil er mange, og det skulle bare mangle. Vi behøver plass til hele flokken, all bagasje og samtidig sitte komfortabelt på veien. Her er noen av stasjonsvognene du finner fra Audi som dekker flere av disse kravene:

Audi A4 stasjonsvogn Allroad

Audi stasjonsvogn

Audi A4 allroad quattro

I fjor våres fikk denne modellen en oppgradering som i følge Audi gir et mer sportslig design. Nødvendige teknologiske oppdateringer er også blant endringene i A4. Det som er det samme, er at dette er en stasjonsvogn som tar hele familien godt frem til de fleste lokasjoner. I 2017 var Motor sin konklusjon dette:

Komfortabel, teknologisk avansert og godt motorisert familiebil. God fremkommelighet som gjør den til et mer velkjørende alternativ til SUV.

Her kan du lese mer om A4 stasjonsvogn.

A4 Avant

Audi stasjonsvogn

Audi A4 Avant, Navarra blue, Foto: Audi

Audi A4 Avant er både sportslig og praktisk og kan by på smarte digitale løsninger for deg som sjåfør. Den nye utvendige designen skiller den tydelig fra forgjengeren.

Bagasjerommet på 495 liter kan utvides til 1495 liter når seteryggen er slått ned. Seteryggen kan deles i forholdet 40:20:40. Elektrisk bagasjeromstildekning og fjernopplåsing av seteryggen hører med til standardutstyret. Enda mer fleksibilitet får du med festesettet, som ekstrautstyr, med to teleskopstenger som festes til skinnesystemet i bagasjerommet og holder bagasjen på plass.

Du kan lese mer om A4 Avant her.

Audi A6

A6 Allroad – Allroad quattro kommer med tre kraftfulle TDI-dieselmotorer. Ytelsene spenner fra 231 hk (170 kW), via 286 hk (210 kW), til 349 hk (257 kW). Bilen fungerer dessuten også godt som tauebil, da den kan trekke opptil 2,5 tonn.

Audi stasjonsvogn

Audi A6 allroad quattro, Foto: Audi

Audi A6 Avant stasjonsvogn har enda mer plass enn forgjengerne, du får også en egen tiltenkt plass til både albuer og kne. Lik de foregående modellene, har bagasjerommet en kapasitet på 565 liter. Baksetet kan også legges ned i tre separate deler, slik at du har muligheten til å dele bagasjerommet akkurat etter dine behov.

Audi stasjonsvogn

Audi A6 Avant, Foto: Audi

Her kan du lese mer om den nye generasjonen A6.

A6 hybrid stasjonsvogn

Audi stasjonsvogn

Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro, Foto: Audi

Stasjonsvognen har 51 km  rekkevidde. Drivlinjen på hybriden kombinerer en 2,0-liters TFSI-motor på 252 hestekrefter og 370 Newtonmeter (Nm) med en elmotor som bidrar med 105 kilowatt og 350 Nm. I sum gir det bilen en effekt på 367 hestekrefter og et dreiemoment på 500 Nm – dette betyr at stasjonsvognen har god trekkraft og evne til å overvinne motstand som er til stede.

Bagasjerommet er på 405 liter, og dersom du legger ned baksetene øker dette til 1535.

Her kan du lese mer om A6 hybrid.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Kilder: Audi, Nettavisen, Dinside