Audi

Hvilken Audi SUV passer deg?

Audi SUV

Hva får du med de ulike typene Audi SUV?

Vi nordmenn er fryktelig glade i SUV. Kanskje ikke så rart når vi tenker på variasjonen av veier og terreng i landet vårt. Flere av oss liker også å feriere på veien her hjemme. Enten det er til hytta eller andre fritidsturer, har vi gjerne med oss både folk, dyr og bagasje ombord i bilen, og dermed blir plassen også avgjørende for oss i valg av type bil.

I utfordring på å definere en SUV, konkluderte “Broom-Benny” med denne beskrivelsen:

En SUV er en bil som kombinerer en stasjonsvogns muligheter til å frakte passasjerer og bagasje, men som primært bygger på en annen og litt tøffere plattform som ivaretar både gode landevei-egenskaper og som i tillegg har gode, eller i alle fall visse, terreng-egenskaper.

Vurderer du en SUV? Her har du en oversikt over et knippe utvalg av SUVer fra Audi:

Familiebil SUV elbil, Audi e-tron

Audi SUV

SUV Audi e-tron, Foto: Erik Arnesen

e-tron – Audi sin første helelektriske SUV har blitt omtalt som den nye folkebilen, og er en Audi-modell som har blitt utrolig populær blant nordmenn. Du kan velge mellom e-tron 55 og den rimeligere e-tron 50. Forskjellen på 50 og 55 er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden.

Audi e-tron fikk også full score i The European New Car Assessment Programmes (NCAP) kollisjonstest hvor den fikk fem av fem mulige stjerner. Kategoriene NCAP testet ut i fra var:

 • Sikkerhet for voksne
 • Sikkerhet for barn/baksetet
 • Sikkerhet for myke trafikanter
 • Sikkerhetsassistanse i bilen

Du kan også se hvordan e-tron fungerer som elbil familiebil her.

e-tron 55 har en rekkevidde på inntil 408 km WLTP, mens e-tron 50 har en rekkevidde på godt over 300 kilometer WLTP. Bagasjerommet er på 600 liter på begge utgaver.

Her kan du lese alt du behøver å vite om e-tron.

Audi Q5 plug-in hybrid familiebil

Audi SUV

Audi Q5 SUV, Foto: Erik Arnesen

Hybridens elektriske rekkevidde er på inntil 49 km. Bensinforbruket ved blandet kjøring er på 0,24 – 0,21 liter per mil. Bakseteryggen i Audi Q5 er tredelt. Bagasjerommet har et volum på 550 til 610 liter (e-tron har 660) avhengig av posisjonen til seteryggen. Slår du bakseteryggen helt ned, øker volumet til 1550 liter.

Erik Arnesens salgskonsulent på Audi, Therese Kokkim, kjører selv Q5 hybrid, og er svært fornøyd med hvordan den fungerer for hennes familie i hverdagen.

– Det er en utrolig fin bil å kjøre. Den er komfortabel og romslig, noe vi synes er spesielt viktig da vi bruker den som familiebil. Den er også ærlig på rekkevidden, og vi kan stole på at vi kommer dit vi skal i elektrisk modus. Samtidig er det en sprek bil med sine 367 hester!

Her kan du lese mer om Audi Q5 plug-in hybrid.

Audi Q2

Audi SUV

Audi Q2 SUV, Foto. Audi

Tilbake i 2017 testet Motor.no hvordan 16 av de viktigste nye bilene på det tidspunktet taklet nordisk vinter. Audi Q2 gikk av med seieren som best i test på nordisk vinterføre!

Bilmagasinet fokuserte blant annet på:

 • Hvor godt varmeapparatet fungerer i streng kulde
 • Hvor godt lys bilene har
 • Hvor gode og sikre kjøreegenskapene er på snø og is
 • Hvor gode bremsene er
 • Evnen til å ta seg fram i bratte, glatte bakker
 • Forbruket og utslippet av skadelig eksos i kulde
 • Funksjonen til elektriske varmere i sete, vinduer, ratt.

Her kan du lese mer om Audi Q2.

Audi SUV, Audi Q3

Audi SUV

Audi Q3 SUV, Foto: Audi

En av de grunnleggende kvalitetene med denne SUVen fra Audi, er at den gir deg bedre benplass, takhøyde og albuebredde.

Bagasjeromsgulvet kan reguleres i tre høyder. Lastekanten befinner seg på 78cm og gjør det enklere for deg å laste ut og inn. Pakkehyllen kan også fjernes og oppbevares under gulvet når du ikke har behov for den.

Baksetene kan skyves 150 millimeter forover eller bakover. Bakseteryggen er delt inn i forholdet 40:20:40 og kan reguleres i sju trinn. Avhengig av baksetenes og seteryggenes stilling rommer bagasjerommet fra 530 til 675 liter. Når seteryggene legges ned, øker kapasiteten til hele 1525 liter.

Du kan lese mer om Q3 og Q3 Sportback her.

SUVen Q3 kommer også i RS-utgavene RS Q3 og RS Q3 Sportback som du kan lese mer om her.

Audi Q7

Audi SUV

Audi Q7 SUV, Foto: Audi

Audi skriver at denne hybriden gir deg 40 km rekkevidde, men det kan se ut til at dette er en beskjeden vurdering. Finansavisen skriver nemlig at de fikk mer ut av rekkevidden på Audi Q7 TFSI enn den Audi selv har oppgitt:

40 km er kanskje mer enn nok for de fleste. Til og fra jobben. Lett. Og forøvrig fikk vi, under kjøreturen rundt München, mer ut av den elektriske rekkevidden enn oppgitt på papiret. Og bensintanken? Den ble så vidt smakt på. Hybriden er en nokså drivstoffgjerrig sak.

Finansavisen var også fornøyd med tempoet på hybrid-SUVen:

For ikke å nevne at stor-SUVen er rask! På rundt 5,1 sekunder er du oppe i 100 km/t. Med hjelp fra den elektriske motoren (og de to turboene) rykker den raskt i gang fra stillestående og opp i marsjfart hvor enn du skulle være. For føreren føles overgangene når e-motoren hjelper til (i hybrid modus) nærmest sømløse. 

Her kan du lese mer om Audi Q7.

Audi Q8

Audi SUV

Q8 SUV, Daytona grey, Foto: Audi

Dette er en SUV som spiller på eksklusivitet. Audi selv beskriver Q8 som en modell som: Bringer det beste av to verdener sammen: elegansen til en firedørs coupé og de praktiske talentene til en stor SUV.

Bagasjerommet på Q8 rommer 605 liter og 1755 liter med baksetene lagt ned. I følge Audi kan du for eksempel legge to golf-bager på langs uten problemer.

Q8 har en bakkeklaring på over 25 cm, og kan dermed fint fortsette selv om veien tar slutt. Med adaptiv luftfjæring (ekstrautstyr), kan du i tillegg justere bakkeklaringen med 9 cm.

Her kan du lese mer om Audi Q8.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

   

  Kilder: Audi, ABC Nyheter