Audi

Audi urbansphere gjør arbeid på farten til en lek!

Audi urbansphere

Audi urbansphere konsept er et minihjem på hjul

Den tredje modellen i konseptserien “sphere” er lansert. Dette blir den største bilen Audi noensinne har designet, men den er allikevel myntet på å være en bybil. Kanskje ikke det første urbane bilvalget vi nordmenn ville tatt, tenker du? Men Audi har en tanke bak denne modellen på samme måte som Volkswagen har med sin lille ID. Life.

Elbilen skal nemlig åpne for å bruke bilen i større grad i det daglige liv og dermed løse opp enda større frihet. Audi ønsker at elbilen skal kunne fungere som kontor, møterom og underholdningssenter.

Audi urbansphere

Interiøret i konseptbilen Audi urbansphere, Foto: Audi

En elbil hvor interiøret er det viktigste

Audi forteller at urbansphere concept er 5.51 meter lang, 2.01 meter bred og 1.87 meter høy. Bilmerket har kjørt på med en designstrategi hvor elbilen er designet basert på interiøret. Det har de gjort fordi du skal ha ekstra komfort og bevegelsesfrihet i bilen til å for eksempel jobbe eller slappe av.

Audi urbansphere er en konseptbil som skal gi inspirasjon til hvordan bilen kan brukes til å jobbe, samhandle og slappe av mens du er i fart. Vi er svært nysgjerrig på dette konseptet, og gleder oss til å utforske en bil av denne størrelsen og se om disse funksjonalitetene kan tilpasses vårt marked her i Norge på sikt. Elin Sinervo, Audi-direktør Norge.

Du finner seks seter som er plassert to i bredden. Disse kan reguleres mot hverandre og du kan til og med velge å sette opp skjermbeskyttelse mellom setene dersom dere behøver arbeidsro eller bare ro til å se favorittserien. Materialene er også utvalgt med tanke på å skape skikkelig hjemmekos og hyggepreg i form av blant annet tre og ull.

Les mer: Se alle elbiler fra Audi her.

Audi urbansphere

Audi urbansphere blir en stor elbil, her i fargen Electric Slate, Foto: Audi

Rekkevidde på Audi urbansphere

PPE-plattformen er et onsept med to elektriske motorer som leverer nærmere 400 hestekrefter og et dreiemoment på 690 Nm. Audi urbansphere har selvsagt quattro firehjulstrekk og batteriet kan lades med inntil 270 kiloWattimen, og du får ny rekkevidde på 300 kilometer på ti minutters lading. Batteriet kan lades fra 5 til 80 prosent på mindre enn 25 minutter, og kan levere en rekkevidde på inntil 750 kilometer.

Les mer: Dette er de to andrekonseptmodellene i sphere-serien:

Har du spørsmål? Kontakt oss uforpliktende her:


     

    Kilder: Audi Norge