Audi

Elbil familiebil

Av 25. november 2019 No Comments
Elbil familiebil

Audi e-tron – test av elbilen som familiebil

Valg av elektrisk bil som eneste familiebil kan føles skummelt for mange. Vil bilen kunne huse alle passasjerene og bagasjen vår? Vil vi komme frem til destinasjonen uten problemer? Her er en test av Audi e-tron som elbil familiebil.

Jens Fossum og hans familie har testet Audi e-tron grundig i løpet av våren 2019. Her er noen av de refleksjonene de gjorde seg på veien.

Familiebil test: Kravene for en romslig og sterk familiebil

Familien på fem bor på Lørenskog, og i hverdagen ser de at de kunne klart seg med kun en e-golf. Utfordringen de støter på med bruk av e-golf, er at deres aktiviteter strekker seg langt utover sommerferier og vinterferier – de er nemlig på tur nesten hver helg, og da med fullpakket bil av både passasjerer, bagasje og sportsutstyr. Dermed holder det ikke at de leier en større bil kun i korte perioder som kan lønne seg for en familie som kun behøver en lignende bil i ferier. Familien reiser ofte til hytta på Trysil. Et av kravene til ny bil var at den skulle kunne kjøre hele veien til hytta uten å lade.

Du kan lese mer om hvordan e-tron 50 og e-tron 55 klarte seg i tester utført på vinterføre her.

Elbil familiebil

Familien på fem er aktive og har alltid med seg mye utstyr og bagasje, Foto: Jens Fossum

Bagasje og sportsutstyr

Ekspedisjonsbilen skulle også kunne frakte med seg fem heldempende sykler – tre bak og to på taket – som familien bruker aktivt på turene. Om vinteren erstatter familiens skiutstyr syklene.

Familien reviderer også jevnlig pakkelisten sin for å vurdere hva som er nødvendig å ha med seg, og hva som ikke har like stor betydning. Dermed får alle fem, utstyr og bagasje plass i e-tron, uten at det går på bekostning av plassen til de tre barna som sitter i baksetet. For de med mindre barn finnes mer informasjon om barnesete og sikring her.

Elbil familiebil

Plass til nødvendig utstyr skal ikke gå på bekostning av god plass for barna i baksetet, Foto: Jens Fossum

Utfordringer med elbil som familiebil

Den største utfordringen gjengen har merket, har vært den økte luftmotstanden som følge av sykler på taket. Dette har påvirket rekkevidden, og har hatt en større effekt enn for eksempel vekten ved full bil.

En annen faktor som påvirker rekkevidden er hastigheten man velger å ha. Du kan også lese mer om hvordan du kan kjøre både lønnsomt og økovennlig her.

Familiens konklusjon er at Audi e-tron er et av få alternativ for en aktiv familie som ønsker en elbil med god plass og muligheter til å ha skiboks og lastestativ på taket. Det er en kostbar bil, men med dagens avgiftspolitikk får man til gjengjeld en luksuriøs bil med svært gode kjøreegenskaper.

Her kan du lese mer om e-tron 50 og 55.

Vil du vite mer om denne turen? Du kan lese Jens og familiens utfyllende reiseopplevelse med e-tron til Trysil på deres blogg her.