Audi

Audi e-tron – her er alt du trenger å vite

Av 10. september 2020 No Comments
Audi e-tron

Audi e-tron 55 og 50, elbil-SUV med firehjulstrekk – inntil 436 km rekkevidde

Du vil oppleve audi e-tron SUV som både kraftfull og stillegående. Elbilene leveres med en ny generasjon av velkjente quattro firehjulstrekk. Med hengerfeste som eventuelt tilvalg, kan du med SUVen trekke tilhenger med vekt inntil 1 800 kilo. Forskjellen på 50 og 55 er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden.

 

Audi e-tron

Den nye folkebilen Audi e-tron, Foto: Erik Arnesen Bryn

Elektriske Audi e-tron er i ferd med å bli den nye folkebilen i Norge og det er nok flere grunner til det. Elektrisk SUV med firehjulstrekk og plass til hele familien i, det liker vi nordmenn.

Audi e-tron 50 pris

Audi e-tron 50 quattro som åpnet for bestilling 2. september 2019 er nær identisk med 55 quattro, varianten kommer med mye utstyr inkludert som standard. Blant annet følgende: Adaptiv luftfjæring, varmeseter foran, navigasjon plus, quattro firehjulsdrift, LED hovedlys, cruise kontroll, elektrisk bakluke, virtual cockpit, parkeringssensor foran og bak, varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri. Se pris på e-tron 50 her: 

Audi e-tron

Elektrisk SUV fra Audi, Foto: Erik Arnesen Bryn

Audi e-tron 50 er blant de raskeste på hurtiglading i markedet, forberedt for 120 kWh hurtiglading og opptil 80 prosent batterikapasitet etter 30 minutters lading. Batteripakken på 71 kWh innebærer en rekkevidde på godt over 332 kilometer etter WLTP-standarden ved blandet kjøring.

Faktaboks e-tron 50: 

 • Lavere vekt, ny drivlinje og økt effektivitet
 • 120 kW hurtiglading med opptil 80 prosent batterikapasitet på 30 minutter
 • To elektriske motorer med en samlet effekt på 313 hk

Pris på Audi e-tron 55

Elbilen leveres med firehjulstrekk, mulighet for hengerfeste og den nyeste teknologien – for eksempel får du virtuelle sidespeil som ekstrautstyr. Elbilen har et batteri på 95 kWt. og med to elektriske motorer (ytelse på tilsammen 265 kW) Se pris på Audi e-tron 55 her: 

 

Audi e-tron

e-tron 50 og 55 er en elektrisk SUV fra Audi, Foto: Erik Arnesen

Audi e-tron S

e-tron S-modellene presenteres som en ny generasjon quattro med elektrisk «torque vectoring». Dette er et alternativt system som øker kjøredynamikk og stabilitet.

Her kan du lese mer om S-modellene.

Audi e-tron

Audi e-tron 60 S, Foto: Audi

 

Elbil SUVen med full score i sikkerhetstester

Tek.no har publisert resultater fra en omfattende krasjtest som ble gjort av Audi e-tron, hvor den ble den første elbilen i en slik test med full score.

Det er den amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) som står bak testen. De har gjennomført seks ulike tester hvor flere egenskaper har blitt lagt vekt på. Det ble blant annet gjennomført tester av hvordan sjåfør og passasjerer ville være plassert etter en frontkollisjon. Resultatene viste høy sannsynlighet for å unngå både livstruende skader og mindre skader.

“Dukkens posisjon i forhold til ratt og instrumentpanel etter krasjtesten indikerer at sjåførens overlevelsesrom var godt bevart”.

Elbilen fikk også full score i The European New Car Assessment Programmes (NCAP) kollisjonstest hvor den fikk fem av fem mulige stjerner. Kategoriene NCAP testet ut i fra var:

 • Sikkerhet for voksne
 • Sikkerhet for barn/baksetet
 • Sikkerhet for myke trafikanter
 • Sikkerhetsassistanse i bilen

Her kan du også lese hvordan e-tron 55 og 50 gjorde det i tester utført på vinterføre.

 

Audi e-tron

Elektrisk SUV. Audi e-tron 50 og 55, Foto: Erik Arnesen

Interiøret og bagasjerom i Audi sin elektriske SUV

SUVen har god plass til fem passasjerer med en akselavstand på 2,928 millimeter gir det god plass til både langbente folk og bagasje. Bagasjerommet er på 600 liter. Den midtstilte tunellen man gjerne finner på konvensjonelle modeller er fjernet i Audi e-tron, noe som gir ytterligere benplass, og gjør elbilen til en fullverdig SUV.

 

Audi e-tron

God plass i bagasjerommet på Audi e-tron, Foto: Erik Arnesen Bryn

Du kan velge virtuelle speil som ekstrautstyr på din nye elektriske SUV. Teknologien bidrar til mindre luftmotstand og bedre aerodynamikk og det er første gang i historien at slik teknikk blir tilgjengelig på en serieprodusert bil.

audi e-tron

Ut i marka med sykkelen i høst? e-tron frakter deg og sykkelen dit dere vil. Foto: Øyvind Rasch-Olsen

Rekkevidde på e-tron 50 og 55

e-tron 55 har en rekkevidde på inntil 436 km WLTP ved blandet kjøring. Hvis du skifter til kjøremodus «sport» og trykker gasspedalen helt ned, aktiveres boost-mode i åtte sekunder. Det betyr at de to motorene leverer hele 300 kW og 0-100 går på 5,7 sekunder. e-tron 50 har en rekkevidde på 332 kilometer WLTP ved blandet kjøring.

Audi e-tron

Aerodynamisk design gir god elektrisk rekkevidde, Foto: Erik Arnesen Bryn

For redusert innvendig støy og økt rekkevidde, er Audi e-tron designet for å styre luftstrømmen gjennom og rundt bilen på en mest mulig effektiv måte. Aerodynamiske elementer aktiveres på bilens panser, sider og bakende når farten passerer 80 km/t, noe som bidrar til ytterligere reduksjon i luftmotstand. Rekkevidde og forbruk kan endre seg ved valg av ekstrautstyr. Lurer du på elbil nummer to signert Audi? Les mer Audi e-tron Sportback her

Standardutstyr på Audi e-tron

Elbilen er en fullverdig familie-SUV, med quattro firehjulstrekk og plass til fem personer og bagasjerom på 660 liter.

Audi e-tron Advanced Business l Standardutstyr 

 • Adaptiv luftfjæring
 • Varmeseter foran
 • Navigasjon plus
 • quattro firehjulsdrift
 • LED hovedlys
 • Cruise kontroll
 • Elektrisk bakluke
 • Virtual cockpit
 • Parkeringssensor foran og bak
 • Varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri

 

Lading av Audi e-tron

 • Hurtiglading: opptil 150 kW
 • Lading hjemme: opptil 11 kW, med mulighet for 22 kW som tilvalg
 • Lade på reise i Europa: fra 2019 får Audi-kunder et kort som som aktiverer rundt 80 prosent av alle ladepunkter i Europa (Plug & Charge).

Hos oss på Erik Arnesen Bryn kan dere også få veiledning fra vår kunderådgiver på elbil: Send e-post til Pernille Silenti Hellerud dersom dere har spørsmål tilknyttet lading eller andre funksjoner på elbilen – Pernille kan kontaktes også etter at dere har tatt med dere bilen hjem.

Ønsker du å finne ut av ladingen selv, får du 8 kjappe tips til lading av e-tron her.

Audi e-tron lading

Foto: Erik Arnesen Bryn

Audi e-tron levering

Når kan du forvente å få elbilen levert? Vi har til enhver tid biler i bestilling for raskest mulig levering. For å få mest mulig eksakt forventet leveringstid på den modellen du ønsker, kan du kontakte oss helt uforpliktende i bunnen av artikkelen.

Audi e-tron

Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Lurer du på noe eller ønsker at vi hjelper deg å bygge din bil? Da kan du henvende deg helt uforpliktende her:

   

   

  Kilder: Audi Norge

  Bilder: Erik Arnesen Bryn | Audi