Audi

Audi e-tron – her er alt du trenger å vite

Av 1. februar 2020 No Comments
Audi e-tron

Audi e-tron 55 og 50, elbil-SUV med firehjulstrekk – inntil 408 km rekkevidde

Du vil oppleve audi e-tron SUV som både kraftfull og stillegående. Elbilene leveres med en ny generasjon av velkjente quattro firehjulstrekk. Med hengerfeste som eventuelt tilvalg, kan du med SUVen trekke tilhenger med vekt inntil 1 800 kilo. Forskjellen på 50 og 55 er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden.

Elektriske Audi e-tron er i ferd med å bli den nye folkebilen i Norge og det er nok flere grunner til det. Elektrisk SUV med firehjulstrekk og plass til hele familien i, det liker vi nordmenn.

NYHET! Audi e-tron 50 pris fra 499.000,-

Audi e-tron 50 quattro som åpnet for bestilling 2. september 2019 er nær identisk med 55 quattro, varianten kommer med mye utstyr inkludert som standard. Blant annet følgende: Adaptiv luftfjæring, varmeseter foran, navigasjon plus, quattro firehjulsdrift, LED hovedlys, cruise kontroll, elektrisk bakluke, virtual cockpit, parkeringssensor foran og bak, varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri. Utlevering av bil kan du forvente allerede før nyttår. Se kampanje på e-tron 50 her: 

Audi e-tron 50 blir blant de raskeste på hurtiglading i markedet, forberedt for 120 kWh hurtiglading og opptil 80 prosent batterikapasitet etter 30 minutters lading. Batteripakken på 71 kWh innebærer en rekkevidde på godt over 300 kilometer etter WLTP-standarden* *Offisiell rekkevidde kommer straks bilen er ferdig typegodkjent.

Faktaboks e-tron 50: 

 • Lavere vekt, ny drivlinje og økt effektivitet
 • 120 kWh hurtiglading med opptil 80 prosent batterikapasitet på 30 minutter
 • To elektriske motorer med en samlet effekt på 313 hk
 • Pris fra 499.000,-

Pris på Audi e-tron 55 fra 663.180,-

Prisen på Audi e-tron 55 er (fra) 663.180,- Elbilen leveres med firehjulstrekk, mulighet for hengerfeste og den nyeste teknologien – for eksempel får du virtuelle sidespeil som ekstrautstyr. Elbilen har et batteri på 95 kWh. og med to elektriske motorer (ytelse på tilsammen 265 kW) Se leasingkampanjen på Audi e-tron 55 her: 

 

Audi e-tron 50

e-tron 50 og 55 er en elektrisk SUV fra Audi, Foto: Erik Arnesen

Elbil SUVen med full score i sikkerhetstester

Tek.no har publisert resultater fra en omfattende krasjtest som ble gjort av Audi e-tron, hvor den ble den første elbilen i en slik test med full score.

Det er den amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) som står bak testen. De har gjennomført seks ulike tester hvor flere egenskaper har blitt lagt vekt på. Det ble blant annet gjennomført tester av hvordan sjåfør og passasjerer ville være plassert etter en frontkollisjon. Resultatene viste høy sannsynlighet for å unngå både livstruende skader og mindre skader.

“Dukkens posisjon i forhold til ratt og instrumentpanel etter krasjtesten indikerer at sjåførens overlevelsesrom var godt bevart”.

Audi e-tron fikk også full score i The European New Car Assessment Programmes (NCAP) kollisjonstest hvor den fikk fem av fem mulige stjerner. Kategoriene NCAP testet ut i fra var:

 • Sikkerhet for voksne
 • Sikkerhet for barn/baksetet
 • Sikkerhet for myke trafikanter
 • Sikkerhetsassistanse i bilen

Her kan du også lese hvordan e-tron 55 og 50 gjorde det i tester utført på vinterføre.

 

audi e-tron

Elektrisk SUV. Audi e-tron 50 og 55, Foto: Erik Arnesen

Interiøret og bagasjerom i Audi sin elektriske SUV

SUVen har god plass til fem passasjerer med en akselavstand på 2,928 millimeter gir det god plass til både langbente folk og bagasje. Bagasjerommet er på 600 liter. Den midtstilte tunellen man gjerne finner på konvensjonelle modeller er fjernet i Audi e-tron, noe som gir ytterligere benplass, og gjør elbilen til en fullverdig SUV.

Du kan velge virtuelle speil som ekstrautstyr på din Audi e-tron (se bilde). Teknologien bidrar til mindre luftmotstand og bedre aerodynamikk og det er første gang i historien at slik teknikk blir tilgjengelig på en serieprodusert bil.

 

elektrisk SUV

I denne artikkelen kan du lese mer om rekkevidde, pris, interiør og bagasjerom på Audi sin elektriske SUV

 

Rekkevidde på e-tron 50 og 55

e-tron 55 har en rekkevidde på inntil 408 km WLTP. Hvis du skifter til kjøremodus «sport» og trykker gasspedalen helt ned, aktiveres boost-mode i åtte sekunder. Det betyr at de to motorene leverer hele 300 kW og 0-100 går på 5,7 sekunder. e-tron 50 vil få en rekkevidde på godt over 300 kilometer WLTP.

For redusert innvendig støy og økt rekkevidde, er Audi e-tron designet for å styre luftstrømmen gjennom og rundt bilen på en mest mulig effektiv måte. Aerodynamiske elementer aktiveres på bilens panser, sider og bakende når farten passerer 80 km/t, noe som bidrar til ytterligere reduksjon i luftmotstand. Rekkevidde og forbruk kan endre seg ved valg av ekstrautstyr. Lurer du på elbil nummer to signert Audi?  Nyhet! e-tron Sportback en elbil coupé-variant er nå åpnet for bestilling, les mer om den her:

 

 

Standardutstyr på Audi e-tron

Audi e-tron er en fullverdig familie-SUV, med quattro firehjulstrekk og plass til fem personer og bagasjerom på 660 liter.

Innstegsvarianten fra 499.000,- inkluderer følgende standardutstyr:

• Stor navigasjon, MMI Navigasjon Pluss

• Regulerbar luftfjæring foran og bak

• Forberedelse for Audi Trådløs Lading

• Cruise control

• Parkeringssensorer foran og bak

• 19 tommers aluminiumsfelger

• Audi Connect

• To elektriske varmere -oppgradert oppvarmingsfunksjon i kupéen

• Virtual cockpit

• Elektrisk bakluke

• Parkeringssystem foran og bak med omgivelsesvisning

• LED frontlys

Prisliste Audi e-tron

 

Audi e-tron bagasjerom

En romslig SUV for fem personer, med bagasjerom på 660 liter. Foto: Erik Arnesen Bryn

Lading av Audi e-tron

 • Hurtiglading: opptil 150 kW
 • Lading hjemme: opptil 11 kW, med mulighet for 22 kW som tilvalg
 • Lade på reise i Europa: fra 2019 får Audi-kunder et kort som som aktiverer rundt 80 prosent av alle ladepunkter i Europa (Plug & Charge).

Hos oss på Erik Arnesen Bryn kan dere også få veiledning fra vår kunderådgiver på elbil: Send e-post til Pernille Silenti Hellerud dersom dere har spørsmål tilknyttet lading eller andre funksjoner på elbilen – Pernille kan kontaktes også etter at dere har tatt med dere bilen hjem.

 

Audi e-tron lading

Foto: Erik Arnesen Bryn

Audi e-tron levering

Når kan du forvente å få elbilen levert? Vi kan ha noen utstyrs-varianter med rask levering. Og hvis du bestiller skreddersøm av 50 og 55, kan du forvente levering på 2 til 3 måneder.

 

Audi e-tron

Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Lurer du på noe eller ønsker at vi hjelper deg å bygge din bil? Da kan du henvende deg helt uforpliktende her:

 

Prislistene er per februar 2020 og feil kan forekomme.

Kilder: Audi Norge

Bilder: Erik Arnesen Bryn