Audi

Audi e-tron

Audi e-tron

Audi e-tron elbil-SUV med firehjulstrekk

Med to elektriske motorer (ytelse på til sammen 265 kW) vil du oppleve audi e-tron SUV som både kraftfull og stillegående. Elbilen leveres med en ny generasjon av velkjente quattro firehjulstrekk. Med hengerfeste som eventuelt tilvalg, kan du med SUVen trekke tilhenger med vekt inntil 1 800 kilo, eller for eksempel montere et sykkelstativ.

Elbil SUVen med full score i sikkerhetstester

Tek.no har publisert resultater fra en omfattende krasjtest som ble gjort av Audi e-tron, hvor den ble den første elbilen i en slik test med full score.

Det er den amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) som står bak testen. De har gjennomført seks ulike tester hvor flere egenskaper har blitt lagt vekt på. Det ble blant annet gjennomført tester av hvordan sjåfør og passasjerer ville være plassert etter en frontkollisjon. Resultatene viste høy sannsynlighet for å unngå både livstruende skader og mindre skader.

“Dukkens posisjon i forhold til ratt og instrumentpanel etter krasjtesten indikerer at sjåførens overlevelsesrom var godt bevart”.

Audi e-tron fikk også full score i The European New Car Assessment Programmes (NCAP) kollisjonstest hvor den fikk fem av fem mulige stjerner. Kategoriene NCAP testet ut i fra var:

  • Sikkerhet for voksne
  • Sikkerhet for barn/baksetet
  • Sikkerhet for myke trafikanter
  • Sikkerhetsassistanse i bilen

 

audi e-tron

Interiøret i Audi sin elektriske SUV

SUVen har god plass til fem passasjerer med en akselavstand på 2,928 millimeter gir det god plass til både langbente folk og bagasje. Den midtstilte tunellen man gjerne finner på konvensjonelle modeller er fjernet i Audi e-tron, noe som gir ytterligere benplass, og gjør elbilen til en fullverdig SUV.

Du kan velge virtuelle speil som ekstrautstyr på din Audi e-tron (se bilde). Teknologien bidrar til mindre luftmotstand og bedre aerodynamikk og det er første gang i historien at slik teknikk blir tilgjengelig på en serieprodusert bil.

Pris og prisliste på Audi e-tron 55 og annen utstyrsversjon

Prisen på Audi e-tron er bekreftet (fra) 663.180,- Elbilen leveres med firehjulstrekk, mulighet for hengerfeste og den nyeste teknologien – for eksempel får du virtuelle sidespeil som ekstrautstyr. En annen ferdig utstyrsversjon som du kan velge mellom er Audi e-tron 55 Advanced med en pris fra 676.580,-.

Nå er det også lansert en utvalgt modell «Fast track» med kort levering, les mer om den her: Pris på Audi e-tron 55 og ekstrautstyr.

 

elektrisk SUV

 

Rekkevidde

E-tron har en rekkevidde på inntil 415 km WLTP. Hvis du skifter til kjøremodus «sport» og trykker gasspedalen helt ned, aktiveres boost-mode i åtte sekunder. Det betyr at de to motorene leverer hele 300 kW og 0-100 går på 5,7 sekunder.

For redusert innvendig støy og økt rekkevidde, er Audi e-tron designet for å styre luftstrømmen gjennom og rundt bilen på en mest mulig effektiv måte. Aerodynamiske elementer aktiveres på bilens panser, sider og bakende når farten passerer 80 km/t, noe som bidrar til ytterligere reduksjon i luftmotstand. Rekkevidde og forbruk kan endre seg ved valg av ekstrautstyr.

 

 

Standardutstyr på Audi e-tron

Audi e-tron er en fullverdig familie-SUV, med quattro firehjulstrekk og plass til fem personer og bagasjerom på 660 liter.

Innstegsvarianten til pris 653.780,- inkluderer følgende utstyr:

• Stor navigasjon, MMI Navigasjon Pluss

• Regulerbar luftfjæring foran og bak

• Forberedelse for Audi Trådløs Lading

• Cruise control

• Parkeringssensorer foran og bak

• 19 tommers aluminiumsfelger

• Audi Connect

• To elektriske varmere -oppgradert oppvarmingsfunksjon i kupéen

• Virtual cockpit

• Elektrisk bakluke

• Parkeringssystem foran og bak med omgivelsesvisning

• LED frontlys

Se pris på finansiering av Audi e-tron her. 

 

Audi e-tron bagasjerom

En romslig SUV for fem personer, med bagasjerom på 660 liter. Foto: Erik Arnesen Bryn

Lading av Audi e-tron

  • Hurtiglading: opptil 150 kW
  • Lading hjemme: opptil 11 kW, med mulighet for 22 kW som tilvalg
  • Lade på reise i Europa: fra 2019 får Audi-kunder et kort som som aktiverer rundt 80 prosent av alle ladepunkter i Europa (Plug & Charge).

Hos oss på Erik Arnesen Bryn kan dere også få veiledning fra vår kunderådgiver på elbil: Send e-post til Pernille Silenti Hellerud dersom dere har spørsmål tilknyttet lading eller andre funksjoner på elbilen – Pernille kan kontaktes også etter at dere har tatt med dere bilen hjem.

 

Audi e-tron lading

Foto: Erik Arnesen Bryn

Audi e-tron levering

Ønsker du rask levering?  Da kan du velge utstyrsversjonen e-tron 55 Advanced Fast Track, bilene er allerede bestilt og har raskest levering.

Du kan også lese mer om elbiler fra Audi her.

 

Audi e-tron

Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Lurer du på noe eller ønsker at vi hjelper deg å bygge din bil? Da kan du henvende deg helt uforpliktende her:

 

Prislistene er per juli 2019. Feil kan forekomme og rett til endringer uten forvarsel forbeholdes.

Kilder: Audi Norge

Bilder / illustrasjoner: Audi MediaCenter, Erik Arnesen Bryn