Audi

Audi e-tron – her er alt du trenger å vite

Audi e-tron

Audi e-tron og Audi e-tron Sportback – elbil med firehjulstrekk

Elektriske Audi e-tron har blitt en hit i Norge. Hvorfor har den det? Elektrisk SUV med firehjulstrekk og plass til hele familien, er blant de kvalitetene i en bil som virkelig slår an hos oss nordmenn. Audi e-tron 50 og 55 er helt identiske i designet. Forskjellen på modellene er størrelsen på batteriet, motorene og rekkevidden.

Audi e-tron

Den elektriske SUVen har fått en lang og varm mottagelse av oss nordmenn, Foto: Simen Kronvall l Erik Arnesen

Fakta Audi e-tron

Rekkevidde e-tron 50 og 55

 • e-tron 55 har en rekkevidde på inntil 476 kilometer.
 • e-tron 50 har en rekkevidde på inntil 366 kilometer.

Merk at valg av utstyr og modell kan påvirke rekkevidden. 

Batteri og motor på Audi e-tron

 • Audi e-tron 55 batteri på 95 kilowattime.
 • e-tron 50 batteri på 71 kilowattime.
 • Audi e-tron 55 har to elektriske motorer med ytelse på til sammen 360 hestekrefter.
 • e-tron 50 har to elektriske motorer med ytelse på til sammen 313 hestekrefter.

Gjelder for begge modeller:

 • Tilhengervekt på opptil 1800 kilo.
 • Bagasjerom på 660 liter.
 • quattro firehjulstrekk.
 • Takstativ med maksvekt 75 kilo.
Audi e-tron

Elektrisk SUV fra Audi, Foto: Erik Arnesen Bryn

Rekkevidde på Audi e-tron 50 og 55

For redusert innvendig støy og økt rekkevidde, er Audi e-tron designet for å styre luftstrømmen gjennom og rundt bilen på en mest mulig effektiv måte. Aerodynamiske elementer reagerer på bilens panser, sider og bakende når farten passerer 80 km/t og bidrar til ytterligere reduksjon i luftmotstand. Merk at rekkevidde og forbruk kan endre seg ved valg av ekstrautstyr.

e-tron 55 har en rekkevidde på inntil 476 kilometer. Hvis du skifter til kjøremodus «sport» og trykker gasspedalen helt ned, aktiveres boost-mode i åtte sekunder. Det betyr at de to motorene leverer 300 kilowatt og 0-100 kilometer i timen skjer på 5,7 sekunder.

Audi skriver at en ny programvare nå gjøres tilgjengelig for Audi e-tron 55 produsert fra midten av september 2018 til slutten av november 2019. Oppdateringen gir blant annet økt utnyttelse av høyvoltbatteriet og inntil 20 kilometer økt rekkevidde, noe som tilsvarer en økning på rundt fem prosent. Oppdateringen er gratis. e-tron 50 har en rekkevidde på 366 kilometer. 

 

Audi e-tron 50 pris og lading

Audi e-tron 50 quattro er altså nær identisk med 55 quattro. Forskjellene som kanskje blir mest avgjørende i valget mellom de to er behovet ut i fra rekkevidde og batteri. SUVen er forberedt for 120 kilowattimer hurtiglading og opptil 80 prosent batterikapasitet etter 30 minutters lading. Batteripakken på 71 kilowattimer innebærer en rekkevidde på godt over 332 kilometer etter WLTP-standarden ved blandet kjøring. Se pris på e-tron 50 her.

Audi e-tron er blant de raskeste på hurtiglading i markedet

Begge modellene er stabile på hurtiglading. Bilmerket skriver at årsaken til at disse bilene er så stabile på hurtiglading, er takket være en teknikk som stabiliserer temperaturen på batteriet under lading og fordeler energien jevnt.

Audi e-tron 55 pris og lading

e-tron 55 har et batteri på 95 kilowattimer med to elektriske motorer som har en ytelse på til sammen 265 kilowatt.

NAF har testet hurtiglading av e-tron 55 både på sommer- og vinterstid, og dette gir deg også et inntrykk av hvordan dine behov dekkes best:

Under sommertesten brukte vi 28 minutter på å lade fra 3 til 80 prosent, mens under vintertesten brukte vi 27 minutter på å lade fra 8 til 80 prosent. Sammenlignet med lillebroren e-tron quattro 50, lader 55 mer effektivt og holder effekten jevnt over lengre. På testdagen var det mellom 0 og 2 minusgrader, og her sørget vi også for at bilen hadde driftsvarmt batteri før lading.

Se pris på Audi e-tron 55 her.

 

Audi e-tron

Elektrisk SUV. Audi e-tron 50 og 55, Foto: Erik Arnesen

Audi e-tron er en elektrisk SUV med full score i sikkerhetstester

Nettmagasinet Tek.no har publisert resultater fra en omfattende krasjtest som ble gjort av Audi e-tron, hvor den ble den første elbilen i en slik test med full score.

Det er den amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) som står bak testen. De har gjennomført seks ulike tester hvor flere egenskaper har blitt lagt vekt på. Det ble blant annet gjennomført tester av hvordan sjåfør og passasjerer ville være plassert etter en frontkollisjon. Resultatene viste høy sannsynlighet for å unngå både livstruende skader og mindre skader: Dukkens posisjon i forhold til ratt og instrumentpanel etter krasjtesten indikerer at sjåførens overlevelsesrom var godt bevart.

Elbilen fikk også full score i The European New Car Assessment Programmes (NCAP) kollisjonstest hvor den fikk fem av fem mulige stjerner.

Kategoriene NCAP testet ut i fra var:

 • Sikkerhet for voksne
 • For barn og bilens baksete
 • Hvor sikker den er for myke trafikanter
 • Generell sikkerhetsassistanse i bilen

Her kan du også lese ladetips og hvordan e-tron 55 og 50 gjorde det i tester utført på vinterføre.

Audi e-tron

God plass i bagasjerommet på den elektriske SUVen Audi e-tron, Foto: Erik Arnesen Bryn

Audi e-tron bagasjerom og plass

SUVen har god plass til fem passasjerer med en akselavstand på 2,928 millimeter gir det god plass til både langbente folk og bagasje. Bagasjerommet er på 660 liter. Den midtstilte tunnelen man gjerne finner på konvensjonelle modeller er fjernet i Audi e-tron, noe som gir ytterligere benplass, og gjør elbilen til en fullverdig SUV.

De ytre sitteplassene har ISOFIX feste, noe som også gjør det enkelt å få plass til 2 barneseter. Det er i tillegg et ekstra ISOFIX feste i passasjersetet foran.

Audi e-tron levering 2022

Når kan du forvente å få elbilen levert? Vi har til enhver tid biler i bestilling for raskest mulig levering. For å få mest mulig eksakt forventet leveringstid på den modellen du ønsker, kan du kontakte oss helt uforpliktende her:


  Audi e-tron hengerfeste og tilhengervekt

  Den elektriske SUVen har et avtagbart tilhengerfeste som du kan få som tilvalg.  Med festet kan du trekke 1800 kilo. Du kan også velge tilbehør som dekker dine behov for det du behøver å frakte på både korte og lengre turer, blant annet skibokser, sykkelstativ, kajakfeste, barneseter, hundebur og hundeseler.

  audi e-tron

  Ut i marka med sykkelen? e-tron frakter deg og sykkelen dit dere vil, Foto: Øyvind Rasch-Olsen

  Standardutstyr på Audi e-tron

  Audi e-tron Erik Arnesen Edition l Standardutstyr

  • Adaptiv luftfjæring
  • Varmeseter foran
  • Navigasjon plus
  • quattro firehjulsdrift
  • LED hovedlys
  • Cruise kontroll
  • Elektrisk bakluke
  • Virtual cockpit
  • Parkeringssensor foran og bak
  • Varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri

  Audi e-tron Sportback – elektrisk coupé

  e-tron Sportback er en  fullelektrisk coupé-SUV. Sportback kombinerer kraften av en SUV – med designet og kjøreopplevelsen til en firedørs coupé. Designet bidrar til enda lavere luftmotstand, noe som gir en positiv påvirkning på elbilens rekkevidde.

  Rekkevidden på Audi e-tron Sportback 50 og 55

  Sportback 50 er utstyrt med et 71 kiloWattime-batteri, mens 55-utgaven er utstyrt med et batteri på 95 kWh.

  Audi e-tron

  Audi e-tron Sportback i solnedgang, Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen

  Ønsker du en enda mer kompakt SUV? Da kan du sjekke ut Q4 e-tron og Q4 e-tron sportback her.

  Audi e-tron Sportback hengerfeste og bagasjerom

  Elbilen har tillatt hengervekt på 1800 kilo, noe som gjør den til en praktisk familiebil og arbeidsbil. Elbilen kommer i to utgaver 50 og 55. Det som skiller modellene fra hverandre er batteri og rekkevidde. Standardutstyr og utstyrspakker er det samme for både 50 og 55. Bagasjerommet har en plass på 615 liter.

  Hos oss på Erik Arnesen Bryn kan du få veiledning fra vår kunderådgiver på elbil. Du kan sende en e-post direkte til Pernille Silenti Hellerud hvis du har spørsmål tilknyttet lading eller om det er andre ting du lurer på om din elbil. Har du allerede tatt med bilen hjem? Ikke nøl med å kontakte Pernille eller oss, vi hjelper selvsagt også etter bilkjøpet.

  Ønsker du å finne ut av ladingen selv, får du åtte kjappe tips fra Pernille om lading av e-tron her.

  Audi e-tron

  Audi e-tron Sportback er coupé-utgaven av den elektriske SUVen e-tron, Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen

   

  Her ser du alle aktuelle og kommende elbiler fra Audi.

   

  Har du spørsmål? Da kan du kontakte oss uforpliktende her:


    

    

   Kilder: Audi Norge

   Bilder: Erik Arnesen Bryn | Audi