Audi

Audi Aicon – selvkjørende elbil

Av 28. september 2017 No Comments
audi aicon selvkjørende elbil

Audi Aicon – nærmere selvkjørende bil

Konseptbilen Audi Aicon ble lansert på høstens bilmesse i Frankfurt. Elbilen gir oss et spennende blikk inn i fremtiden – med 7-800 km rekkevidde og rangert på nivå 5 (av 7) for selvkjørende biler.

audi aicon selvkjørende elbil

I konseptbilen Audi Aicon kan frontruta benyttes som storskjerm for underholdning eller kanskje videokonferanser? Foto: Audi

Uten ratt og pedaler

På innsiden av Audi Aicon er det «ballsal»-plass – fraværet av ratt og pedaler gjør kupeen egnet til å jobbe – for eksempel videokonferanser – og underholdning via storskjerm i frontruta.

audi aicon selvkjørende elbil

God plass i kupeen når ratt og pedaler er overflødig Foto: Audi

Første elektriske SUV-en er lansert, les mer Audi e-tron her:

Nærmere selvkjørende bil

Elbilen er klargjort for nivå 5 for selvkjørende biler. Rangeringen går til nivå 7, som representerer en 100% autonom bil. Fun-fact: parkert innenfor en gitt sone vil Aicon kunne forflytte seg selv bort til en ladepistol og starte oppladingen (dinside.no).

audi aicon selvkjørende elbil

Elektrisk rekkevidde opptil 800 km og lading til 80 % kapasitet på en halvtime Foto: Audi

Stor rekkevidde og lading på få minutter

Audi melder om at konseptbilen Aicon skal klare en elektrisk rekkevidde på helt opp til 800 km. På bare 30 minutter skal batteriet kunne lades til 80 % kapasitet. I garasjen vil vi kunne sette inn induksjonslader, som det bare er å parkere bilen over. Ladetiden vil da være lenger.

audi aicon selvkjørende elbil

Parkert i gitt sone vil Audi Aicon kunne forflytte seg bort til en ladepistol og starte ladingen på egenhånd Foto: Audi

Styring med stemme og øyebevegelser i Audi Aicon

Konseptbilen Audi Aicon byr på science-fiction-følelse for mange av oss: passasjerene skal kunne ta i bruk bilens finesser gjennom stemmekontroll. Den skal også kunne registrere øyebevegelser, det vil si at du skal kunne se på en innstilling, for så å velge den ved å bruke stemmen.

AI-konsept – kunstig intelligens og maskinlæring

AI er bokstavkoden for Audis utvikling av løsninger som frigjør tid for sjåføren under kjøring. Her tas kunstig intelligens og maskinlæring i bruk.

Omfanget av konseptet Audi AI vil etterhvert bli utvidet til alle produksjonsmodeller, samtidig som et digitalt økosystem rundt bilene utvikles.

Noe du lurer på? Vi tar gjerne kontakt med deg!

 

Kilder: Audi.no, dinside.no, bilnorge.no, businessinsider.com