Audi

Audi e-tron Sportback

Av 1. oktober 2020 No Comments
audi e tron sportback

Audi e-tron Sportback – elektrisk coupé

Audi e-tron Sportback ankom Audi-anlegget på Bryn ved slutten av mars i år. Modellen er en  fullelektrisk coupé-SUV.

Dette er elbil nummer to fra Audi. Sportback kombinerer kraften av en SUV – med designet og kjøreopplevelsen til en firedørs coupé. Designet bidrar til enda lavere luftmotstand, noe som gir en positiv påvirkning på elbilens rekkevidde. Bagasjeromsplassen er på hele 615 liter.

Audi e-tron Sportback

Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen Bryn

Rekkevidden på Audi e-tron Sportback 50 og 55

Elbilen har tillatt hengervekt på 1800 kg, noe som gjør den til en praktisk familiebil og arbeidsbil. Elbilen kommer i to utgaver 50 og 55. Det som skiller modellene fra hverandre er batteri og rekkevidde. Standardutstyr og utstyrspakker er det samme for både 50 og 55.

Estimert rekkevidde for e-tron Sportback 55 er oppgitt til inntil 446 km etter WLTP-standarden ved blandet kjøring. Se kampanje på e-tron Sportback 55 her: For Sportback 50 er rekkevidden på inntil 347 km ved blandet kjøring. Sportback 50 er utstyrt med et 71 kWh-batteri, mens 55-utgaven er utstyrt med et batteri på 95 kWh. Se kampanje på e-tron Sportback 50 her: 

audi e tron sportback

Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen Bryn

Levering Audi e-tron Sportback 2020

Audi e-tron Sportback produseres på Audis CO2-nøytrale fabrikkanlegg i Brüssel. De første bilene kom på det norske markedet våren 2020.

Per dags dato er det levering på ca. 3-4 måneder for e-tron Sportback.

Audi e-tron Sportback

Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen Bryn

Pris Audi e-tron Sportback

Advanced Business | Standardutstyr Erik Arnesen Edition

 • Adaptiv luftfjæring
 • Varmeseter foran
 • Navigasjon plus
 • quattro firehjulsdrift
 • LED hovedlys
 • Cruise kontroll
 • Elektrisk bakluke
 • Virtual cockpit
 • Parkeringssensor foran og bak
 • Varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri

Se leasingkampanjen på Audi e-tron Sportback her.

audi e tron sportback

Interiøret i Sportback, Foto: Audi

Designet og kjøreopplevelsen til en firedørs coupé

Hele designet viser med tydelighet tilhørigheten til Audi-familien, samtidig som alt er optimalt tilpasset den dynamiske elbilens behov for redusert luftmotstand. Små kameraer har erstattet utvendige speil. I tillegg til at dette reduserer luftmotstanden, eliminerer det i stor grad blindsone-problematikken. Kamerabildene kan føreren se på egne displayer i dørene.

e-tron Sportback er 4.9 meter lang, 1,9 meter bred og 1.6 meter høy. Elbilen har dermed romsligheten til en SUV, mens designet bidrar til en kjøreopplevelse av en coupé. Sportback concept ble vist først frem på bilmessen i Shanghai i april 2017, og er en fullelektrisk pakke hvor vekten er lagt på elbilens design, teknologi og kraft. Med en motor på mellom 320-370 kW, skal elbilen fikse 0-100 på 4,5 sekunder. Mens Audi e-tron er en SUV, er Sportback en coupè-variant. Her kan du også lese mer om e-tron 50 og 55.

Lading av Audi sin elbil nummer to

Muligheten for hurtiglading på henholdsvis 120 kW og 150 kW for de to variantene innebærer at e-tron Sportback er godt egnet for langtur, med muligheten for å lade opptil 80 prosent av batteriets kapasitet på bare en halvtime.

Ønsker du tips til hvordan man får mest ut av lading også på vinterstid? – her finner du 8 punkter.

Audi e-tron Sportback

Foto: Martin Eriksen l Erik Arnesen Bryn

Interiør e-tron Sportback

Med lyst interiør, fire individuelle seter og innovativ lysteknologi, er elbilen en opplevelse på innsiden også. Digitalt styrte Matrix LED-lys både foran og bak sørger for optimale lysforhold. En digital Matrix-projektor merker bokstavelig talt veien fremover, i et lyssystem som kan beskrives som en dynamisk kommunikasjonskanal med omgivelsene under kjøring.

Her kan du også sjekke ut oversikten over Audi sine elbiler – både kommende og lanserte.

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

   

   

  Kilder:

  Audi

  Audi Mediacenter