Audi

Elbiler fra Audi å glede seg til

Av 1. desember 2019 No Comments
Elbiler fra Audi

Elbiler fra Audi

Elbiler fra Audi: Her kan du både se og lese om Audis elektriske modeller som lanseres i Norge. Vil du gjerne lese mer detaljert, finnes en lenke med utfyllende sak om hver modell.

1. Audi e-tron

Audi e-tron var altså første Audi-elbil ut. Den tyske produsenten starter elektrifiseringen av bilparken sin med en helt ny SUV. El-SUVen kommer med firehjulstrekk, rekkevidde på over 400 km, går fra 0 til 100 på 4,6 sekunder, og har en toppfart på 210 km/t. I størrelse befinner e-tron quattro 55 og 50 seg mellom SUVene Audi Q5 og Q7.

 

Elbiler fra Audi

Audi e-tron, foto: Erik Arnesen Bryn

 

2. Elbiler fra Audi, Audi e-tron sportback

Audi e-tron Sportback er elbil nummer to fra Audi. Du kan allerede nå bestille din nye elbil – coupé, med forventet levering våren 2020. Sportback kombinerer kraften av en SUV – med designet og kjøreopplevelsen til en firedørs coupé. Her kan du lese mer om blant annet pris og rekkevidde på e-tron Sportback.

elbiler fra audi

Audi e-tron Sportback, en praktisk familiebil og arbeidsbil. Foto: Audi

3. Audi e-tron GT

Følelsen av å kjøre en sportsbil skal være unik. Dette er et hensyn Audi har tatt fullt ut for sine kunders opplevelse i deres utvikling av sin tredje elbil, Audi e-tron GT concept.

 

Elbiler fra Audi

Audi e-tron GT konsept, foto: Audi

4. Audi Q4 e-tron

Elbilen lanseres på slutten av 2020. Audi Q4 e-tron er Audis fjerde elektriske modell som lanseres i Norge, og har en rekkevidde på 450 km etter WLTP-standarden som er klasseledende.

 

Elbiler fra Audi

Audi Q4 e-tron, foto: Audi

 

5. Audi Aicon

Stikkord: selvkjørende, kunstig intelligens, 800 km rekkevidde. Audi Aicon er en sedan med fire seter. En Audi elbil som skal nå nivå 5 for autonome biler – noe som betyr 100 prosent selvkjørende, gitt at forholdene ligger til rette.

Det finnes ikke ratt eller pedaler, under kjøreturen kan du for eksempel la deg underholde via storskjermen i frontruta.

 

Elbiler fra Audi

Audi aicon, konseptmodell, foto: Audi

6. Audi Elaine

Med fører- og assistansesystemer basert på kunstig intelligens, plasseres Audi Elaine på nivå 4 på skalaen for autonom kjøring. Elbilen kan dermed gjøre de fleste manøvrer selv – som å passere bilen foran og legge seg inn i opprinnelig felt igjen. Systemet avlaster føreren når hun måtte ønske det, og tillater at hun styrer bilen selv, når hun måtte ønske dèt. Elaine har altså både ratt og pedaler, i motsetning til Aicon.

Elbiler fra Audi

Audi Elaine, konseptmodell, foto: Audi

Elbiler fra Audi: bokstavkoden AI – kunstig intellingens og nye tjenester

AI – som vi kjenner som forkortelsen for «artificial intelligens», eller «kunstig intelligens», betegner Audis design av innovative systemer som skal bidra til å frigjøre sjåførens tid under kjøring.

Systemet PIA (Personal Intelligent Assistant), tilpasser seg sjåføren og sørger for å ta over en så stor del av førerens oppgaver som mulig. Dette er en del av utviklingen som kombinerer kunstig intelligens, data og internett, og slik forenkler bilkjøring.

Audi utvikler også digitale økosystemer rundt bilene – noe som i fremtiden vil gi bilen et spekter av tjenester utover det å være et transportmiddel.

 

Har du spørsmål? Vi vil gjøre vårt beste for å besvare de:

 

Kilder: hegnar.no, tv2.no, audi.no