Audi

Elbiler fra Audi å glede seg til

Elbiler fra Audi

Elbiler fra Audi

Elbiler fra Audi: Her kan du både se og lese om Audis elektriske modeller som lanseres i Norge. Vil du gjerne lese mer detaljert, finnes en lenke med utfyllende sak om hver modell.

1. Audi e-tron, 55 og 50

Audi e-tron var altså første Audi-elbil ut. Den tyske produsenten startet elektrifiseringen av bilparken sin med denne elektriske SUVen. Audi e-tron kommer med firehjulstrekk, går fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,6 sekunder. Toppfarten ligger på 210 kilometer i timen. Størrelsen til e-tron quattro 55 og 50 befinner seg et sted mellom SUVene Audi Q5 og Q7.

e-tron 50 har en rekkevidde på 332 kilometer WLTP, og e-tron 55 har en rekkevidde på 436 kilometer WLTP ved blandet kjøring. Du kan lese alt du behøver å vite om e-tron 50 og 55 her.

 

Elbiler fra Audi

Audi e-tron, foto: Erik Arnesen Bryn

 

2. Elbiler fra Audi, Audi e-tron sportback, 55 og 50

Audi e-tron Sportback var elbil nummer to fra Audi. Sportback kombinerer kraften av en SUV – med designet og kjøreopplevelsen til en firedørs coupé. Her kan du lese mer om blant annet pris og rekkevidde på e-tron Sportback 50 og 55.

elbiler fra audi

Audi e-tron Sportback, en praktisk familiebil og arbeidsbil. Foto: Audi

3. Audi elbil, e tron s 55 og 50

Oppsummerte høydepunkter ved e-tron 60 S:

  • Hestekrefter, 503 hk
  • Tre elektromotorer 973 Nm
  • Akselerasjon 0-100 km/t 4,5 sek

e-tron S-modellene presenteres som en ny generasjon quattro med elektrisk «torque vectoring». Dette er et alternativt system som øker kjøredynamikk og stabilitet. Det som er ekstra gøy, er at det også vil si at du får mulighet til høyere kurvehastigheter.

elbiler fra audi

e-tron S, Foto: Audi

4. e-tron Sportback S 55 og 50

Audi skriver at S-modellene blir de første serieproduserte bilene i verden med tre elektromotorer. To av de elektriske motorene er på bakakselen, og en tilpasset versjon av den kraftigste bakre motoren i Audi e-tron er flyttet til forakselen.

Her kan du lese mer om e-tron S-modellene.

elbiler fra audi

e-tron S Sportback, Foto: Audi

5. Audi e tron GT og RS e tron GT

Følelsen av å kjøre en sportsbil skal være unik. Dette er et hensyn Audi har tatt fullt ut med sportselbilen Audi e-tron GT og RS e-tron GT som du kan lese mer om her.

Elbiler fra Audi

Audi RS e-tron GT i fargen Daytona grey, Foto: Audi

6. Audi Q4 e tron

Audi Q4 har hatt sin verdenspremiere og har åpnet for bestilling. Audi Q4 e-tron har en rekkevidde på inntil 520 kilometer etter WLTP-standarden. Q4 med bakhjulstrekk skal ha opptil 500 kilometer rekkevidde. Du kan lese mer om SUVen Audi Q4 e-tron her.

elbiler fra audi

Elbilen og SUVen, Audi Q4 e-tron, Foto: Audi Norge

7. Q4 e-tron Sportback

Coupé-versjonen av Q4 e-tron som også har hatt sin verdenspremiere  og har åpnet for bestilling. Teknologien til elbilen fra Audi kommer fra MEB-plattformen. Denne er designet til å spesifikt tilpasse biler med elektrisk drivlinje. Samarbeidet mellom alle komponenter er valgt og utviklet spesielt for elektrisk kjøring. Rekkevidden vil være på opptil 497 kilometer

Takket være plattformen, er det heller ingen overføringsbane som tar opp plassen, og gjør at Q4 Sportback e-tron concept skal ha uforventet god plass og komfort, særlig med tanke på benplass både foran og bak i elbilen. Her kan du lese mer om Q4 e-tron Sportback.

elbiler fra audi

Audi Q4 Sportback, Foto: Audi Norge

8. Audi Aicon

Stikkord: selvkjørende, kunstig intelligens, 800 km rekkevidde. Audi Aicon er en sedan med fire seter. En Audi elbil som skal nå nivå 5 for autonome biler – noe som betyr 100 prosent selvkjørende, gitt at forholdene ligger til rette.

Det finnes ikke ratt eller pedaler, under kjøreturen kan du for eksempel la deg underholde via storskjermen i frontruta.

 

Elbiler fra Audi

Audi aicon, konseptmodell, foto: Audi

9. Audi Elaine

Med fører- og assistansesystemer basert på kunstig intelligens, plasseres Audi Elaine på nivå 4 på skalaen for autonom kjøring. Elbilen kan dermed gjøre de fleste manøvrer selv – som å passere bilen foran og legge seg inn i opprinnelig felt igjen. Systemet avlaster føreren når hun måtte ønske det, og tillater at hun styrer bilen selv, når hun måtte ønske dèt. Elaine har altså både ratt og pedaler, i motsetning til Aicon.

Elbiler fra Audi

Audi Elaine, konseptmodell, foto: Audi

Elbiler fra Audi: bokstavkoden AI – kunstig intellingens og nye tjenester

AI – som vi kjenner som forkortelsen for «artificial intelligens», eller «kunstig intelligens», betegner Audis design av innovative systemer som skal bidra til å frigjøre sjåførens tid under kjøring.

Systemet PIA (Personal Intelligent Assistant), tilpasser seg sjåføren og sørger for å ta over en så stor del av førerens oppgaver som mulig. Dette er en del av utviklingen som kombinerer kunstig intelligens, data og internett, og slik forenkler bilkjøring.

Audi utvikler også digitale økosystemer rundt bilene – noe som i fremtiden vil gi bilen et spekter av tjenester utover det å være et transportmiddel.

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Audi.no