Audi

Denne hybridbilen er best i test

Av 3. oktober 2017 No Comments
audi q7 e tron hybrid

Audi Q7 hybrid – best i test

Februar 2018 ble Q7 e-tron igjen kåret til best i test. Hybridbilen fikk terningkast 6 når Side 3 testet tre «ladbare drømmebiler» på vinterføre:

– Vår vinter-SUV heter Audi, sier testerne.

Se video nederst i saken!

audi q7 hybrid

Audi Q7 e-tron (hybrid) kom best ut da bilmagasinet Broom testet ut store plug in hybrider av premium merke Foto: Erik Arnesen Bryn

Vinner på vinterføre

«Svært god komfort, svært høy kvalitetsopplevelse – en ekte luksusbil». Slik oppsummerte journalistene i Side 3 grunnlaget for å makse terningkastet på Q7 e-tron. Bilene i testen ble utfordret av skikkelig krevende, norsk vintervær- og føre.

Dommerne fortsetter:

«Audi Q7 e-tron er en bamse av en bil, der komforten imponerer uansett hvor du kjører. Q7 gir testens beste kvalitetsinntrykk. Batteriet er stort nok til å ha en reell effekt, mens dieselsekseren er deilig. Vår vinter-SUV heter Audi.»

Bilmagasinet Broom fremhever lengre rekkevidde og mindre forbruk

«Q7 e-tron er i særklasse» skriver bilmagasinet Broom. Og det i en sammenligning med fire andre store plug-in hybrider av premium merke. De to viktigste grunnene bilmagasinet (fra TV2) oppgir for å plassere Audi Q7 hybrid øverst på pallen, er lengre rekkevidde (56 km) og lavt forbruk av drivstoff når bilen går over på dieselmotoren. Til sammen gevinst for både lommebok og miljø.

audi q7 hybrid

Q7 e-tron byr på 56 km elektrisk rekkevidde Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Kunde: Fylt 3 tanker diesel på 650 mil

«Svært fornøyd og det er en bil med fantastisk komfort. 3,0 liter diesel gir lavt forbruk når du er tom for strøm (0,6 pr mil med 1 tonns henger på slep til Nord-Norge i sommer) og vi som kjører mest på strøm i det daglige der rekkevidden er det dobbelte av (konkurrent i samme segment red.anm) har siden januar fylt 3 tanker diesel på 6500 km. (I all hovedsak tur til nord Norge og Voss fra Lillehammer) permanent 4 hjulstrekk på eldrift er et must. Vi testet eldrift på (konkurrent i samme segment red.anm) på vinteren og hekken smatt ut hver gang vi ga på litt i en sving. Ikke stas. Vår konklusjon ble at med (konkurrent i samme segment red.anm) er designen bedre, men Q7 er en mye bedre hybrid og har bedre kjøreegenskaper vinterstid på eldrift.»

– Fredrik Frisenberg på vår Facebook-side

audi Q7 hybrid

Bedre på el på vinteren, mener eier av Q7 e-tron, som også har prøvd en annen bil i samme segment Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Ute etter en brukt Audi Q7 hybrid, se her

Audi Q7 hybrid – best i sitt segment

ABC Nyheter har også gjort en test av Q7 e-tron, og konkluderer, i likhet med Broom, med at den er den beste bilen i sitt segment. Nyhetsnettstedet oppsummerer slik: «Den leverer svært gode kjøreegenskaper, med fokus på komfort, den har best elektriske rekkevidde, soleklart lavest forbruk når batteriene er tomme – og et lekkert og bunnsolid interiør.»

audi q7 hybrid

«Gode kjøreegenskaper og lekkert og bunnsolid interiør», skrev ABC Nyheter i sin test av plug in hybrid SUVen Audi Q7 Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Majestetisk opplevelse

Norsk elbilforening lot seg også imponere i sitt møte med Audi Q7 hybrid: «Opplevelsen av å kjøre en så stor og komfortabel bil på strøm, er intet mindre enn majestetisk. Det er stille og rolig, som man kan forvente av en tysk premiumbilprodusent.»

audi q7 hybrid

Elbilforeningen beskriver følelsen du får når du kjører Q7 e-tron som majestetisk Foto: Erik Arnesen Bryn

 

En mindre, men sportslig og stilig plug in hybrid? Sjekk Audi A3 e-tron her

Sportslig og komfortabel

Hybridbilen Audi Q7 e-tron quattro akselerer fra 0 til 100 på 6,2 sekunder. Likevel er forbruket på under 0,2 liter diesel per mil. Bilen er sportslig og komfortabel, samtidig som den utnytter drivstoffet svært effektivt.

Nye Audi Q7 hybrid kan du lese mer om her:

Q7 e-tron er verdens første TDI (turbo-diesel) ladbare hybridbil med quattro (firehjulstrekk), i tillegg til at det er den første plug in hybriden med dieselmotor fra Audi.

En SUV for familien, som du kan tilpasse fra 2 til 5 seter etter behov.

Audi Q7 hybrid

Q7 e-tron er en komfortabel plug in hybrid SUV, med et sportslig utseende Foto: Erik Arnesen Bryn

Fakta om Q7 e-tron:

Motor: e-tron 3.0 TDI quattro 258 hk

Maks. hastighet: 230 km/t

Akselerasjon: 0-100 km/t: 6,2 s

Romslig og fleksibel: 2-5 seter

CO2-utslipp (NEDC, oppgitt): 48-50 g/km

Batteri: 17,3 kWh brutto (litiumion)

Egenvekt: 2.445 kg

LxBxH (m): 4,95×1,92×1,77

Bagasjerom: 650-1.835 liter

 

Standardutstyr: 

  • Xenon/LED kjørelys
  • Parkeringssystem foran/bak
  • El.bagasjeromsåpner/lukker
  • Elektriske innklappbare speil
  • Elektriskeseter
  • Navigasjon plus
  • 3-soners klimaanlegg
  • Cruise control
  • Multifunksjonsratt

 Audi Q7 hybrid

 

Kilder: broom.no, side3.no, elbil.no, abcnyheter.no, audi.no

Vi vil gjerne snakke med deg! Fyll inn din kontaktinfo: