Audi

Audi Q5 – din nye SUV?

Audi Q5

Audi Q5  – familiebil som nå er desto mer komfortabel og sportslig

Audi Q5: Sporty og komfortabel er kombinasjonen Q5 byr på i korte trekk. SUVen er en sprek familiebil som gir familien kjøreglede og sikkerhet i ett.

Audi Q5

Familie-SUV og mildhybrid fra Audi, Foto: Audi

Audi Q5 2020, sikkerhet

Dette er fortsatt tilfellet når Audi Q5 får denne faceliften i 2020. Q5 har blant annet et «pre sense city system» som hjelper deg med å unngå, elle rminimere sammenstøt med  kollisjoner med kjøretøy foran.

Du kan også velge «turn assist», «collision avoidance assist» og «exit warning»-systemer. Adaptive cruise assist, kan avlaste aksellering, bremsing og fil-manøvrering i lengre perioer. Forutsigbar effektivitets-assisten støtter forventninger i kjørestilen og senker drivstoff-forbuket.

Audi Q5

Interiøret i Q5 fremstår luksuriøst og sportslig, Foto: Audi

Quattro firehjulsdrift

Alle 4-sylindrede motorer med quattro firehjulsdrift gjør SUVen til en økonomisk, dynamisk og sikker bil – som oppfyller høye krav til veigrep.

Audi Q5, interiør og bagasjerom

Faceliftet har blant annet gjort den åttekantede enkeltrammen på Q5 mer grunn slik at den fremstår bredere enn tidligere. Q5 kommer nå også med OLED-lys. Dette er en organisk lyskilde som gir en jevn lysflate. I interiøret kan du velge mellom tre typer resultat: grunnleggende, design-valg og S line. Du kan også kombinere disse tre som du selv ønsker med eksterne trim-pakker.

Se leasingpris på Audi Q5 plug-in hybrid her

 

Audi Q5

Mildhybriden Q5, Foto: Audi

Den bakre seteraden kan skyves og har også regulerbare ryggseter som en mulighet. Bagasjen rommer 550 til 1,550 liter avhengig av om du har seteryggene nede eller ei.

Audi Q5 motorer

Først ut for 2021-versjonen av Q5 er en 40 TDI som byr på mildhybridteknologi. Dette tar forbruket ned, og sparer 0,3 liter per 100 kilometer i følge Audi selv.

Mildhybrid-systemet sørger for at bidrar til lav bruk av drivstoff. En beltedrevet generator gir 12-volts systemet som innlemmer et kompakt litium-ion batteri. Den beltedrevne generatoren gjenvinner bremseenergi og lagrer den i batteriet. Mildhybrid-systemet lar Q5 bevege seg uten å bruke energi når motoren er av, og tillater start-stopp modus ved fart under 22 km/t.

Motoren har 204 hestekrefter og 400 Nm. Q5 når 100 km/t på 7,6 sekunder. Du kan velge mellom opp til syv ulike kjøreprofiler som strekker seg fra off-road til all-road med luftfjæring.

Audi Q5

God plass i baksetet, Foto: Audi

Audi Q5 2016

Q5 fra 2016 leveres med fem kraftige og effektive motorer; fire TDI-motorer og en TFSI-motor. 2.0 TDI-motorene med 150 hk, 163 hk eller 190 hk er spesielt effektive. Den videreutviklede 2.0 TFSI yter hele 252 hk, men klarer seg med 6,8 liter bensin per 100 kilometer. 3.0 TDI har også fått en kraftig overhaling og kommer opp i 286 hk.

audi q5

Q5 fra 2016.

Sjekk når Atle Gurbrandsen testet Q5 i 2016 her:

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Kilder: Audi,  Bil24