Volkswagen

Bilferie med telt, e-Golf hjelper på veien

Bilferie Norge telt

Bilferie i Norge i telt, e-Golf egner seg godt til de kortere friluftsturene

Bilferie i Norge i telt: Skal du på bilferie i Norge i sommer? Kanskje du ikke skal så langt, men vil på roadtrip med venner eller familie i nærmiljøet hvor dere kan telte og sove i hengekøye? Elbilen fra Volkswagen tar deg elektrisk frem til utganspunktet for friluftsturen.

Bilferie i Norge, telt eller hengekøye-tur

Bilferie Norge telt

Are anbefaler elbilen e-Golf når man skal ta fatt på road trip i Norge i sommer, Foto: Erik Arnesen

– e-Golf er praktisk for slike type turer. Både med tanke på plassen og rekkevidden elbilen fra VW har, forteller Are Becker, salgskonsulent hos VW Erik Arnesen.

– Elbilen har bagasjerom som lar deg ta med det du og reisefølget trenger på road trip. Her får man med seg telt, hengekøyer, varmere tøy og matvarer.

VG har skrevet en tips-sak om turer i hengekøye, og her gir Camilla Horten fra DNT Oslo og omegn disse tipsene til hva du burde huske på når du pakker til turen:

Varm sovepose og godt liggeunderlag. Gjerne to liggeunderlag oppi soveposen. Det er ikke lov å tenne bål nå, så ta med mat som ikke trenger varmes opp om du ikke har primus.

Biltur i Norge

Hengekøyetur er populært i 2020. Slike turer behøver man ikke å reise langt for, Foto: Erik Arnesen

Dersom dere skal ha med sykler, har denne familien på fem testet kapasiteten til e-Golf med sykkelstativ. VW sin elbil med sykkelstativ passer hovedsakelig til kortere turer.

Road trip Norge med sykler, Volkswagen e-Golf

Jens Fossum og hans familie er en over gjennomsnittet aktiv familie som drar på både korte og lengre friluftsturer. Felles for turene deres er at de alltid har med seg mye utstyr.

– Vi klinte til med takstativ som  gjør at vi kan ha tre sykler på taket (eller fire par ski). Samtidig kjøpte vi et sykkelstativ til å ha på bakluka, forteller Jens.

Familien har sykkeldilla og er avhengige av å kunne ha med seg sykler, bagasje samtidig som de har god plass til alle i bilen.

– Stativet til bakluka er et Thule Raceway 991, og har plass til to sykler. e-Golfen har en annen spoiler på bakluken enn de andre vanlige Golfene. Så sant man monterer det riktig, går det fint, men jeg ville ikke fraktet to tunge elsykler.

Bilferie Norge telt

Hvorfor ikke ta en road trip i nærområdet og ligge i hengekøye eller telt i sommer?, Foto: Erik Arnesen

Jens Fossum sin tur-blogg gir også mange gode reisetips for bilferie i Norge er.

Bilferie Norge telt – lengre turer uten sykler

Jens forteller at dette ikke er en løsning som egner seg for de lengre Norgesferie-bilturene. Det kan heller være det en løsning som kan passe dersom man skal på en liten road trip. For eksempel telttur, sykkeltur eller hengekøye tur. e-Golf tar deg enkelt frem til utgangspunktet for turen dere planlegger.

Skal du ikke ha med sykler og kun pakke bilen med turutstyr, kan du hente noen reisetips til toppturer i Sunnmøre her.

Sikkerhet og pakkeliste

For å få den beste ferieopplevelsen, er det viktig å tenke på både sikkerhet og enkle grep som gjør turen behagelig for alle.

Sikring av barn i alle aldre og kjæledyr er viktig, men det kan være vanskelig å vite akkurat hva reglene er og hvilke løsninger man skal velge. Her kan du få flere tips til bilferie i Norge.

 

 

Kilder: VG