Volkswagen

e-Golf rekkevidde vinter

Av 26. november 2019 No Comments
e-Golf rekkevidde vinter

e-Golf rekkevidde vinter: Få bedre rekkevidde med smart lading av din e-Golf

e-Golf rekkevidde vinter: Vinteren melder sin trofaste ankomst hvert år, og flere eiere av e-Golf spør seg hvordan de skal bruke elbilen annerledes enn resten av året. Særlig når det kommer til lading og rekkevidde på elbilen. Her er noen ladetips til hvordan man kan være snill med batteriet, og samtidig få god utnyttelse av rekkevidde under den kalde tiden.

Et grunnleggende innførings-tips er at det er viktig å beskytte kontakter og plugger mot vann, snø og saltsprut. Lukk lokket på ladekontakten etter bruk. Husk å fjerne eventuell snø eller frost før du begynner å lade.

e-Golf rekkevidde vinter

Husk å fjerne eventuell snø, skitt eller frost før du begynner å lade, Foto: Bjørnar Kristiansen | Erik Arnesen

De åtte tipsene du finner i denne artikkelen er basert på elbilforeningens ladetips, med utfyllende innspill fra vår egen leder for kundesenteret, Bjørnar Kristiansen. Du vil kunne lese hvordan du blant annet:

  • Best utnytter rekkevidden
  • Bevarer komforten under kjøreturen
  • Samtidig behandler batteriet på en hensynsfull måte:

Lade e-Golf på vinterstid

1. Sett på forvarming – da unngår du å bruke masse energi på oppvarming av kupeen når du begynner å kjøre.

2. Bruk setevarme, varmetråder i front- og bakrute da disse er mer energieffektive enn varmeapparatet.

e-Golf rekkevidde vinter

Ladetips e-Golf: hvordan man kan være snill med batteriet, og samtidig få god utnyttelse av rekkevidde på vinteren, Foto: Bjørnar Kristiansen

e-Golf rekkevidde vinter

3. Varmepumpe = vinterbonus da den varmer opp langt mer effektivt. Bjørnar utdyper:

– Varmepumpen kan utnytte spillvarmen fra elektriske drivkomponenter til å varme opp kupeen. Slik kan den levere tilstrekkelig varmeytelse ved lave utetemperaturer. Energien som spares på denne måten kan i stedet brukes til å drive bilen. Det gir økt rekkevidde sammenlignet med modeller uten slik varmepumpe.

4. Tilpass kjørestilen etter forholdene – det vil si kjør pent på den måten at du holder en god oversikt over trafikkbildet foran og rundt deg – og forny (regenerér) på den måten energi.

Men det er én viktig ting å huske på i følge Bjørnar:

– Bilen vil ikke regenerere før batteriet er lunkent, omkring 20-30 grader. Dette er rett og slett for å beskytte batteriet.

5. Pass på at lufttrykket i dekkene ikke er for lavt. Økt rullemotstand øker også energiforbruket. Det er viktig at dekkene er kalde når de måles, eller så blir målingen feil.

6. Hurtiglad når batteripakken er varm.

– Kald batteripakke om vinteren kan øke ladetiden – dette er lurt å ta med i planleggingen når kulda setter inn, sier Bjørnar.

7. For og forhindre fryste dører og dørlåser, sørg alltid for og tørke bilen godt etter vask på vintertid. I dørkarmer, rundt vinduer og dørlåser.

8. Er du helt fersk elbilist er det også lov å bruke eco-kjøremodus i begynnelsen, til du blir trygg på hvordan din elbil fungerer i ulike temperaturer og på ulike distanser.

Lurer du på mer generelle ladetips for elbil? Her kan du få raske tips til hvordan du lader elbil og hva du bør unngå.

Kilder: Norsk elbilforening