Volkswagen

e-Golf test: Slik har elbilen funket for Silje Norendal

Slik gikk e-Golf test med Silje Norendal

e-Golf test: e-Golf er en elektrisk småbil med rekkevidde på opptil 229 km, noe som passer flere nordmenns hverdag. Skal man på jobb, hytta, eller hente på skole, trening eller barnehage, kommer man elektrisk langt med elbilen fra Volkswagen.

Silje Norendals erfaring med e-Golf 2020

Test e-Golf

Silje Norendal leaser e-Golf hos Erik Arnesen. Her er hennes erfaringer med elbilen fra volkswagen.

Å kalle fire ganger gullvinner i X Games, Silje Norendal, en over gjennomsnittet aktiv person er ingen overdrivelse. Hun er ofte på farten og veksler mellom by og friluft stort sett gjennom hele uka. Silje har leaset e-Golf av oss i Erik Arnesen Bryn over de siste månedene, og her forteller hun hvordan elbilen har fungert i hennes hverdag.

Hvorfor falt valget på e-Golf?

– e-Golf har alt jeg er ute etter i en bil! Den er god å kjøre og føles liten og smidig ute på veien. Fortsatt har den plass til alt jeg trenger i et nokså romslig bagasjerom.

– Jeg bor midt i byen, så en elbil som er enkel å manøvrere er noe som er viktig for meg. Det gjør en hverdag fylt med gateparkering og lukeparkering enklere og mindre kostbart.

Silje har brukt elbilen til kortere turer i hverdagen og noen lengre kjøreturer til Kongsberg og til hytta på Veggli. På helgeturene pakker hun gjerne alltid to store bager, samt et par mindre vesker og handleposer. Silje har ikke selv eid elbil tidligere, men var allikevel ikke i tvil om at det måtte bli akkurat denne elbilen.

Test e-Golf

e-Golfen til Silje Norendal er med i byen, på hytta og hjem til Kongsberg når hun er der på besøk. Rekkevidden funker bra for snowboarderens bruk.

Ikke en utfordring å skifte til elbil

– Jeg har ikke eid en e-Golf selv, men lånt en av de første e-Golfene mye av ei venninne de gangene jeg har vært hjemme. Hver gang jeg har kjørt den har jeg vært veldig fornøyd med hvordan den fungerer, og dermed var det et naturlig valg å gå for e-Golf.

Når det gjelder rekkevidde, var snowboarderen heller ikke særlig bekymret.

e-Golf test: Samarbeidsvillig rekkevidde

– Rekkevidden på opptil 229 km fungerer veldig bra for meg og mitt bruk. Skal jeg for eksempel hjem til Kongsberg, kommer jeg meg frem og tilbake uten å bekymre meg for lading på veien. Skal jeg på lengre tur, er det fint med en liten stopp etter et par timer uansett. Da timer jeg stoppet med en liten ladepause. Bilen lader raskt, så innen kaffen er drukket og isen er spist opp har jeg nok strøm til å komme meg helt frem.

Her kan du lese mer om lading av e-Golf på vinterstid.

Denne sommeren satser Silje på å kunne tilbringe en del tid på Sørlandet. Hun har planene klare for hvordan turen dit skal bli så stressfri som mulig.

Test e-Golf

Silje har vært fornøyd med rekkevidden på e-Golf, både på fritiden og i hverdagen. Flamingoen måtte selvsagt være med på pose under foto-shooten.

Uproblematisk å planlegge lading på turer

– Jeg lader alltid bilen fullt opp før jeg drar hjemmefra når jeg skal på lengre turer. Om jeg må legge inn en liten ladestopp, planlegger jeg dette på forhånd. Jeg liker å ha en liten pause etter et par timer i bilen, derfor planlegger jeg stoppet ut i fra hvor jeg kan finne en hurtiglader og eventuelt en matbutikk. Da får jeg samtidig unnagjort handlingen på vei til hytta mens bilen lader.

e-Golf test 2020 konklusjon: God hverdagsbil

Silje synes e-Golfen har vært et godt redskap i hennes hverdag, både på grunn av at den er lett å kjøre, men også fordi den gir økonomisk mening der hun ferdes.

– Jeg er kjempefornøyd med e-Golfen! Det svir ikke i lommeboka hver gang jeg kjører gjennom bomringen daglig eller parkerer rundt omkring i byen. Ladingen er heller aldri et stort problem – det handler bare om å planlegge bittelitt ekstra.

Her kan du også se 6 grunner til å velge e-Golf.

 

Har du spørsmål om e-Golf eller andre VW-modeller? Kontakt oss helt uforpliktende her: