Volkswagen

6 grunner til å velge e-Golf

Av 1. februar 2020 No Comments
Hvorfor velge e-golf

6 grunner til å velge e-Golf som din elbil

Hvorfor velge e-Golf som neste bil? Elbil-salget har skutt i været – ikke så rart, det er en gyllen mulighet til å velge både miljøvennlig og kostnadsbesparende. Men hvilken elbil skal du velge, og hvorfor velge e-Golf? Her er 6 grunner til at mange går for elbilen fra Volkswagen:

Hvorfor velge e-golf

Det lønner seg å lade når du kan, fremfor når du må – for eksempel når bilen står hjemme i garasjen. Foto: Erik Arnesen Bryn

e-Golf rekkevidde og e-Golf rekkevidde vinter

1.Elbilen har en elektrisk rekkevidde på inntil 229 km (WLTP). Det betyr at du som bor i by også kan komme deg elektrisk på tur til fjell og natur. Er du på langtur, kan du i løpet av en pause på 15-30 minutter hurtiglade batteriet til 80% kapasitet. Du kan også lese mer om e-Golf sin rekkevidde på vinterstid i denne artikkelen.

Ønsker du tips til smartere lading av e-Golf, kan du også hente tips her.

 

vw e-golf elbil

Elbil-utgaven av Norges mest kjøpte bil gjennom tidene – VW Golf – er ikke bare en bybil, med sine 300 km i rekkevidde (NEDC). Foto: Erik Arnesen Bryn

VW e-Golf bagasjerom

2.Bagasjerommet til elbilen rommer 341 liter. Hva betyr det? Man får plass til barnevogn og småbagasje som bagger rundt vognen. Om man ikke har med vogn, er det plass til kofferter. Når man skal på lengre langturer og kjører fullpakket, kan det derfor lønne seg å bruke en takboks i tillegg, slik at man får med seg det man har behov for. Du kan lese om denne familien som testet løsningen med takboks på e-Golf under juleferien, og oppdaget at strømforbruket hadde liten påvirkning når de la til boksen.

Hvorfor e-Golf

Her er nivået på bagasjerommet i e-Golf senket, slik at det er plass til vogn og bagger, samtidig som bagasjedøren fortsatt kan lukkes uten problemer.

 

Hvorfor e-Golf

Kanskje poden vil ha med et eget kjøretøy i tillegg til vognen? Fortsatt plass til én bag, men ellers lite plass til overs med disse gjenstandene i bagasjerommet på e-Golf dersom døren skal kunne lukkes uten problemer og hattehyllen fortsatt skal kunne være på.

Hvorfor velge e-Golf: Batterigaranti

3. Best batterigaranti: Forbrukerrådet har testet batterigaranti på 12 merker og 22 modeller. e-Golf og Volkswagen e-Up! kom best ut, og garantien inneholder:  varighet på 8 år eller 160 000 km kjørelengde. Volkswagen garanterer at batterikapasiteten er på minimum 70% på dette tidspunktet. I motsetning til de fleste andre batterigarantier, stilles det ikke krav til service på batteriet i perioden, for at garantien skal slå inn.

 

Hvorfor velge e-golf

Touch-screen fargeskjerm og speiling av iPhone gjør det lett å styre navigasjon, musikk og apper i nye e-Golf. Foto: Erik Arnesen Bryn

4. Sikker i bruk: Motor scorer også e-Golf høyt i sin test forbindelse med sikkerhet, og skriver at: Bensinvarianten av denne Golf-generasjonen fikk Fem stjerner og 94 prosent score for fører og voksne forsetepassasjerer da den ble testet av Euro NCAP i 2012. E-Golfen er i prinsippet samme bil, bare cirka 400 kilo tyngre – og oppdatert med det siste av sikkerhetssystemer.

NCAP står for “European New Car Assessment Programme” – et trafikksikkerhetssamarbeid mellom bilprodusenter og forbrukerorganisasjoner flere steder i Europa. Tester som utføres er blant annet front- og sidekollisjoner, barnesikkerhet og fotgjengersikkerhet.

5. Høy annenhåndsverdi: Brukte e-Golf går som varmt hvetebrød – motor.no gir annenhåndsverdien 10 av 10 mulige poeng. Bilmagasinet påpeker at Volkswagen Golf er et ikon og sannsynligvis den bilen i verden som har vunnet flest tester. Og e-Golf er en fullverdig Golf.

Hvorfor velge e-Golf

e-Golf 2017 vs Golf 1978. Foto: Erik Arnesen Bryn

 

6. Mer utstyr for pengene: Se listen over standardutstyr på e-Golf litt lenger ned i artikkelen.

Motor.no gir også e-Golf hele 9 av 10 mulige poeng i kategorien miljø og forbruk. Testerne fant et forbruk på e-Golf på 1,56 kilowattime per mil under blandet kjøring med klimaanlegget på 20 grader, normal kjøremodus og 5 minusgrader. e-Golf ble i 2018 kåret til årets beste kjøp av NAF Magasinet Motor.

e-Golf lading

Det kan være uvant i begynnelsen å gå fra bensin eller diesel til el som drivstoff. Men du venner deg fort til det, og kommer inn i rutiner som sparer deg for «rekkeviddeangst». Her finner du gode tips for å unngå rekkeviddeangst.

Du følger enkelt med på hvor mye strøm du har igjen på dashbordet i bilen. Ved å laste ned en app for ladestasjoner, har du også til enhver tid oversikt over nærmeste mulighet for å fylle på.

Dersom du vurderer e-Golf som din neste bil, kan du også se hvordan denne familien gikk over til e-Golf som eneste familiebil.

Ønsker du å se hvilke priser som gjelder for elbilen, kan du ta en titt på kampanje for e-Golf her.

 

e-golf elbil

«Ikke stopp for å lade – lade når du stopper» Foto: Erik Arnesen Bryn

En huskeregel du fort kommer inn i er «ikke stopp for å lade, men lade når du stopper». Og skulle det knipe, lader du 80 prosent av batteriet på 15-30 minutter på en hurtigladestasjon.

Hjemme er det anbefalt å investere i en veggboks.

Noe av standardutstyret på VW e-Golf:

 • Varmepumpe
 • Oppvarmet frontrute
 • Adaptiv cruise control
 • Parkeringssensorer foran og bak
 • Radio/Navigasjonssystem «Discover Pro» med 9,2’’ touchscreen fargeskjerm
 • DAB+ digitalt radiomottak
 • Handsfree Bluetooth®
 • Multifunksjonsratt i skinn
 • Stor kjørecomputer i farger
 • 2-soners Climatronic klimaanlegg
 • Sorte stoffseter med regulerbar korsryggstøtte førerside
 • Regulerbart midtarmlene foran
 • Elektrisk innklappbare sidespeil
 • Lys- og siktpakke (regnsensor og automatisk avblendbart innvendig speil)
 • 16” lettmetallfelger sommerhjul
 • LED lys
 • WeConnect 3 års kostnadsfritt abonnement inkludert
 • 5 år / 100.000km nybilgaranti
 • 8 år / 160.000km batterigaranti

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

 

Kilder: Motor