Volkswagen

ID. CROZZ – elektrisk SUV!

Av 24. september 2017 No Comments
ID. CROZZ

ID. CROZZ – ny elbil fra Volkswagen – første el-SUV

ID. CROZZ  er en del av Volkswagens ID-familie og skal lanseres i løpet av 2020. Elbilen er en SUV firehjulstrekk som skal trives like godt i byen som i røffere terreng og under utfordrende værforhold. Det er forventet at du vil kunne reservere din nye ID. CROZZ SUV i god tid før vi åpner for salg. Følg med her, eller legg igjen din kontaktinfo nederst for å bli oppdatert med en gang reservasjon er mulig.

ID. CROZZ er Volkswagens tredje konseptmodell i den hel-elektriske ID. Concept-serien. Elbilen vil være nøkkelløs, ha selvkjørende egenskaper og by på fleksibel og god plass.

Innenfor Volkswagen sin omfattende satsning på elbiler har vi tidligere fått presentert coupeen ID. og «hippiebussen», campingbilen og varebilen ID. Buzz.

id crozz

Et innblikk i fremtidens teknologi: elbilen ID. CROZZ bygges for å også være selvkjørende og kommunisere med både budleveringer og omgivelser

Selvkjørende, nøkkelløs og budleveringer direkte ID. CROZZ

En egen Volkswagen bruker-ID, koblet til en smarttelefon, vil gjøre at bilen kjenner igjen hvem som nærmer seg og fungere som en digital nøkkel. Dørene låses opp og alle personlige innstillinger som seteposisjon og klimaanlegg tilpasses automatisk.

Ved hjelp av det samme systemet vil ID. CROZZ kunne fungere som en mobil postboks. Et bud vil kunne lokalisere bilen (via GPS) og få tilgang til bagasjerommet. Du, som eier, vil få et varsel om at pakken du venter på, er levert i bilen.

Hovedlysene er bygget opp av fem tynne LED-bånd, som kommuniserer med andre på veien når bilen brukes i selvkjørende modus.

i.d. crozz volkswagen elbil suv

ID. CROZZ er ventet i salg i 2021, men reservasjon vil være mulig i god tid

 

ID. CROZZ konsept: Kompakt elbil med stor plass

ID. CROZZ er mer kompakt enn Volkswagens nyeste SUV – Tiguan Allspace, men byr på like mye plass. Lang akselavstanden og kompakte motorenhetene kombinert med batteri i gulvet frigjør innvendig plass. 

id crozz

Volkswagen ID. CROZZ er kompakt, men byr på overraskende stor innvendig plass

 

id crozz

Fire seter i ID CROZZ

Små og store baksetepassasjerer kan kose seg med plass som vanligvis bare er å finne i langt større biler. Det flate gulvet gir også veldig mye større fleksibilitet; hvis du for eksempel vil ha med deg en sykkel, feller du seteputene i baksetet enkelt opp, som på en kinostol. Sykkelen plasseres bak forsetene –uten å ofre noe bagasjeplass.

 1 million elbiler i året innen 2025, ID-familien

– For oss markerer de tre prototypene av denne nye generasjonen elbiler starten på en design- og teknologirevolusjon som kommer til å endre mobilitetsbegrepet og Volkswagen for alltid, sier Volkswagens designsjef Klaus Bischoff i en pressemelding.

Volkswagens uttalte mål er å gjøre elektriske biler til allemannseie over hele verden innen midten av 2020-tallet:

– Innen 2025 vil vi ha et salg på opptil en million elektriske biler i året. ID. CROZZ vil spille en nøkkelrolle i denne strategien, og vi kommer til å starte produksjonen i 2020,  sier styreleder Herbert Diess.

Her kan du lese om alle elbiler fra Volkswagen, inkludert rekkefølgen på ID-familien.

 

Elbil nå? Les mer om e-Golf med inntil 229 km rekkevidde og e-Up! med inntil 258 km rekkevidde

 

Vil du være en av de første til å få informasjon om reservasjonsløsning for ID. CROZZ? Vi holder deg gjerne orientert om dette og andre nyheter om ID.-konseptet til Volkswagen:

 

Kilder: Volkwagen.no, volkswagen-newsroom.com

Alle foto / illustrasjoner: Volkswagen. Dette er konseptutgave av bilen, og endelig produksjonsmodell vil kunne avvike.