Volkswagen

Elbiler oversikt

Av 13. desember 2019 No Comments
VW elbiler

VW elbiler oppsummert

VW elbiler: Her får du en rask oversikt over alle elbiler fra Volkswagen – både tilgjengelige elbiler, og de vi kan se frem til. Du har kanskje allerede har lest om e-Golf, e-up! og den kommende ID.3 1ST som ennå ikke er lansert. Savner du derimot fortsatt informasjon om disse, kan du lese mer om de tre modellene, og se hvilke av dine behov de møter her:

Her kan du lese mer om e-up!

Her kan du lese mer om e-Golf 

Her kan du lese mer om ID.3 1ST 

Volkswagen elbil 2020

Hva med de kommende modellene? Hvilke er rett rundt hjørnet, hva er rekkevidden på disse, og hvor langt frem i tid er det før vi får se en selvkjørende helelektrisk Volkswagen på veien?

Volkswagens mål er basert på fire innovasjonsområder som ID-familien er bygget på:

  1. Nettverkstilkoblet samfunn: Volkswagen kommer i fremtiden til å linke sammen mennesker, biler og miljøet rundt med en egen Volkswagen bruker-ID.
  2. Intuitivt og brukervennlig: Volkswagen har fokusert på biler som er intuitive å bruke og som er utstyrt med nye display og kontroll-konsepter.
  3. Selvkjørende biler: Ved hjelp av automatisk kjøreteknikk gjør Volkswagen bilene enda sikrere og mer komfortable.
  4. Smart bærekraft: Volkswagen intensiverer utviklingen av innovative elbiler for høyvolums-produksjon.

Her er rekkefølgen på de kommende elbilene fra VW som vil slippes etter ID.3 1ST:

VW elbiler

ID. CROZZ konsept, Foto: Volkswagen

1. ID. CROZZ skal lanseres i løpet av 2020. Elbilen er en SUV firehjulstrekk som skal trives like godt i byen som i røffere terreng og under utfordrende værforhold.

Les om ID. CROZZ her.

VW elbiler – fortsettelsen

VW elbiler

ID. SPACE VIZZION konsept, Foto: Volkswagen

2. ID. SPACE VIZZION er også en av de VW elbiler som vi kan se frem til. Volkswagen beskriver selv Space Vizzion som en «morgendagens stasjonsvogn (…) med rommeligheten til en SUV». Det aerodynamiske designet på elbilen betyr at åpningene i fronten og på taket reduserer luftmotstanden, og øker rekkevidden som på denne elbilen vil være på opptil 590 km etter WLTP. Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2021.

Les om SPACE VIZZION her.

VW elbiler – disse er også planlagt

VW elbiler

ID. ROOMZZ konsept, Foto: Volkswagen

3. ID. ROOMZZ blir en nullutslipps-SUV i fem-meter klassen som skal kunne tilfredsstille både familie- og jobbrelaterte utflukter. Det foreligger fortsatt ikke mye informasjon om Roomzz, men den vil lanseres på markedet i løpet av 2021 – hovedsakelig og først i Kina.

VW elbiler

ID. BUZZ konsept, Foto: Volkswagen

4. Nostalgikere og eventyrlystne venter kanskje spesielt på relanseringen av VW-bussen som får navnet ID. BUZZ som skal lanseres i 2022. Bilen skal være tro mot sin forgjenger, men selvsagt være helelektrisk, kunne hurtiglades enkelt og raskt, og tilby desto smartere bruk av plassen for sine passasjerer.

Du kan lese mer om ID. BUZZ her.

VW elbiler

ID. Buggy konsept, Foto: Volkswagen

5. ID. BUGGY skal bli en nullutslipps-bil som egner seg til sommerstid. Buggyen er særlig kjent for sin praktiske fremkommelighet for kjøring langs stranden. Elbilen vil holde seg tro til det nostalgiske designet, men vil nå møte stranden og bølgene i elektrisk modus med omkring 250km rekkevidde (WLTP).

VW elbiler

ID. VIZZION konsept, Foto: Volkswagen

6. ID. VIZZION – selvkjørende: I.D VIZZION skal på mange måter fullføre visjonen Volkswagen begynner med sin ID.-familie – den skal være helt og holdent selvkjørende. VW presenterer den rett og slett som en sjåfør. Den selvkjørende elbilen skal ha en rekkevidde på opptil 665km, og siktes på å bli en realitet mellom 2025 – 2030.

Les mer om ID. VIZZION her