Volkswagen

Møt tidenes kraftigste Golf: Golf R

Av 10. januar 2021 No Comments
Golf R

Golf R 2021 er tidenes kraftigste Golf

For å gi et inntrykk av hvilken bil Golf R er, kan vi line det opp slik: Etter GTE, GTI og GTI Clubsport, kommer nå denne spreke Golf-modellen. Med 320 hk og 420 Nm dreiemoment, lover Volkswagen at dette blir tidenes kraftigste Golf.

Top Gear beskriver bilen slik: What it is, in fact, is the most rounded hot hatch ever made.

Broom oppsummerer sitt inntrykk på denne entusiastiske måten: Bilen har fått nye og hissigere designdetaljer. Samtidig er understellet strammet opp, og ikke minst finner vi en kruttsterk motor under panseret.

Golf R

Golf R er kanskje det nærmeste du kommer fornuftig moro Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf R 2021 firehjulstrekk som standard

Bilen, som først kommer som kombi, får firehjulsdrift som standard og og akselererer til 100 km/h på 4,7 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t, men den kan økes til 270 km/t ved å velge «R-Performance»-pakken. Da vil den også få en større takspoiler, 19-tommers hjul, og flere kjøreprofiler blir tilgjengelig.

Kjøreglede, mye lyd og moro

Golf R

Praktisk Golf som også gir deg mye moro med lyd og kjøreegenskaper, Foto: Volkswagen

Volkswagen skriver at opptil 100% av dreiemomentet som går bakover, kan ledes til ett enkelt hjul. Det gjør at agiliteten i nye Golf R øker betydelig, spesielt ved svingkjøring.

På Golf R samkjører firehjulsdriften med den elektroniske differensialbremsen og det adaptive understellet. Dette fører til at Golf R har maksimalt veigrep uansett underlag, og gir deg en maksimal kjøreglede på veien.

VW Golf R 2021 er helt innenfor som familiebil

Golf R lar deg leve ut gleden ved å kjøre en rå sportsbil, samtidig som lange strekninger på motorveien kan gjennomføres med topp komfort (i komfort-modus). Det vil si at hvis du er glad i motor, men i praksis har bruk for en familiebil, er Golf R en mulig løsningen som et attraktivt kompromiss mellom sportsbil og familievennlighet.

Golf R

Interiøret i Golf R som er en VW-modell som også gjør seg godt som familiebil, Foto: Volkswagen

VW racerbil

Volkswagen skriver i sin pressemelding at R-modellen er fintunet på legendariske Nürburgring Nordschleife, og at med «R-Performance»-pakken får du også en egen kjøreprofil spesielt tilpasset de krevende racerbanene:

Her er alle kjøresystemene, inkludert det nye 4MOTION-firehjulstrekket, tilpasset de spesielle forholdene. Innstillingene av støtdemperne er for eksempel noe mykere enn i profilen «Race», som er tilpasset moderne racerbaner. Resultatene er målbare: Volkswagens egne tester med Golf R viser at den er opptil 17 sekunder raskere rundt Nordschleife enn forgjengeren.

Golf R

VW racerbil og familiebil, Foto: Volkswagen

Golfen gir deg også et fresht design av en spretten bil. Du har R-støtfanger foran, luftinntak og flere andre elementer i glanset sort og markante sideskjørt, for å nevne noe. På innsiden merker du sportsbilpreget med multifunksjons-sportsratt i skinn, pedaloverflater i børstet stål og sort taktrekk.

Fakta om VW Golf R:

  • Motor: 320 hk
  • 0-100 km/t: 4,7 sek
  • Toppfart: 250 km/t, 270 km/t med «R-Performance»-pakken

Vurderer du helelektrisk? Her kan du lese mer om Volkswagens ID.3.

Golf R

Praktisk Golf  som også tilbyr mye moro med sine kjøreegenskaper, Foto: Volkswagen

Husk lyd når du ser filmen!

OBS: Dette er en video av forgjengeren.

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Volkswagen Norge, Broom, Top Gear