Volkswagen

ID. Space Vizzion

Av 22. november 2019 No Comments
VW ID. Space Vizzion

VW ID. Space Vizzion – elektrisk stasjonsvogn

VW ID. Space Vizzion er en konseptbil som føyer seg inn i elbil-rekken i Volkswagen sin ID-familie. Elbilen er den syvende konseptbilen presentert fra denne serien. Her kan du lese mer om interiør og forventet rekkevidde til elbilen som er utformet som en stasjonsvogn. Space Vizzion, samt forskjellen på VW ID. Space Vizzion og ID. Vizzion.

VW ID. Space Vizzion

Bagasjerommet på VW ID. Space Vizzion konsept, Foto: VW

Elektrisk stasjonsvogn fra Volkswagen

ID. Space Vizzion, har estetikken til en fremtidsrettet, elektrisk stasjonsvogn. Elbilen er en konseptbil basert på et avrundet aerodynamisk design til en Gran Turismo. Konseptbilen ser ut som en stasjonsvogn når det kommer til design basert på utforming av interiøret, fasong og plass dedikert til passasjerer og bagasje. Allikevel beskriver Volkswagen Space Vizzion som en «morgendagens stasjonsvogn (…) med rommeligheten til en SUV», noe som gjør Space Vizzion til et helt nytt segment innen biler.

Rekkevidde VW ID. Space Vizzion

Det aerodynamiske designet på elbilen betyr at åpningene i fronten og på taket reduserer luftmotstanden, og øker rekkevidden som vil være på opptil 590 km etter WLTP. Samtidig vil elbilen ha romsligheten til en SUV.

Når det gjelder elbiler fra Volkswagen i 2020, er det ID.3 1ST som blir den første i ID-familien til å gjøre sin entré for publikum. Her kan du lese alt du behøver å vite om ID.3 1ST.

VW ID. Space Vizzion

Eplejuice anyone? Interiøret vil bestå av kunstig skinn hvor deler vil være basert på overskudd fra produksjon av eplejuice, (dette er fra ID. Space Vizzion konseptmodell) Foto: Volkswagen

Interiør: Kunstig skinn basert på eplejuice!

I tillegg til at VW ID. Space Vizzion skal utøve høy grad av brukervennlighet for sin sjåfør i form av digitalisert cockpit som skal være heldigital, vil interiøret også bære preg av andre innovative detaljer.

Volkswagen har valgt å basere materialbruken i elbilen med fornybare materialer – blant annet «AppleSkin®» som er kunstig skinn der deler vil være basert på overskudd fra produksjon av eplejuice.

VW ID. Space Vizzion

Aerodynamisk design: Det markante frontpartiet har åpninger for luftgjennomstrømning, (dette er fra ID. Space Vizzion konseptmodell) Foto: Volkswagen

VW ID. Space Vizzion – VW elbil 2021

Volkswagen beskriver VW ID. Space Vizzion som en studie, men ikke en fremtidsdrøm. Det er med andre ord en elbil som blir realitet, men som først vil få sin produksjonsutgave lansert i 2021. Lurer du på ID. Vizzion? Da kan du lese mer om den selvkjørende konseptbilen fra VW her. 

Er du på utkikk etter en elbil fra Volkswagen akkurat nå? Her kan du blant annet se hvorfor flere nordmenn velger e-Golf.

Dersom du har andre spørsmål relatert til Volkswagen, kan du kontakte oss helt uforpliktende her.

 

Kilder: Volkswagen, elbil24