Volkswagen

T-Roc med facelift

vw t-roc suv

Volkswagen T-Roc SUV

Volkswagen T-Roc har fått et facelift og modellen har åpnet for salg i Norge. De første bilene blir å se på norske veier til våren. T-Roc er kort beskrevet en SUV som er mer kompakt enn for eksempel VW Tiguan. Modellen vant prisen for sikreste bil i kategorien liten SUV 2017.

Utgaver og pris på Volkswagen T-Roc 2022

Startprisen på nye T-Roc ligger på 395.000 kroner, ekskludert frakt og levering.

Bilen blir tilgjengelig i fire utgaver i Norge, hvor tre av disse har firehjulstrekk. Slik ser modellutvalget og prisene ut:

 • 150 TSI DSG Life & Style – fra kr 395.000
  190 TSI 4MOTION DSG Style & R-Line – fra kr 499.900
  150 TDI 4MOTION DSG Style & R-Line – fra kr 478.300
  300 TSI 4MOTION DSG R- fra kr 605.800

Pris på T-Roc 2017-modell finner du her

vw t-roc suv

Slik blir interiøret i VW T-Roc i 2022, Foto: Volkswagen

Bagasjerommet i Volkswagen T-Roc

T-Roc er på størrelse med for eksempel en Golf. Den er med andre ord en SUV for deg som ikke har et enormt plassbehov, men som setter pris på komforten og kjøreegenskapene du får med en høyere bil. Bagasjerommet forblir i samme størrelse og har romslige 445 liter. Til sammenligning tar for eksempel Tiguan 520 liter. T-Roc omtales også gjerne som Tiguans sporty lillebror og er den tredje modellen i Volkswagens SUV-familie, der Touareg er den største.

Oppdateringene for T-Roc 2022 blir hovedsakelig å oppleve i bilens design og teknologi, og oppsummeres slik av direktøren for VW Norge:

Det er et stort løft vi nå kan presentere for T-Roc. Nå får vi en T-Roc som fremstår enda mer moderne designmessig. Her er det lagt ned et godt stykke arbeid for å gi bilen et solid og fremtidsrettet løft, når det gjelder både design og teknologi. Harald Eibak-Edvardsen, direktør for Volkswagen Norge i Harald A. Møller AS. 

Du får blant annet nye LED-lys og LED-stripe i grillen, samt redesignede LED-baklykter med dynamiske blinklys som blir standard for T-Roc. Bilen kommer også i nye lakkfarger og redesignede aluminiumsfelger fra 17 til 19-tommers størrelse. Det kommer også en ny R-line-pakke som har mange av de sportslige elementene fra T-Roc R.

vw t-roc suv

Bagasjerom på 445 liter Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Utviklingssjefen i Volkswagen forklarer navnet T-Roc slik:

T-en refererer til bilens vellykkede stamfedre, Tiguan og Touareg, som har bidratt til den nye modellens SUV-DNA. Den høye sittestillingen, de robuste kvalitetene og firehjulsdriftsystemet 4MOTION er styrker som er hentet fra de andre SUV-modellene i Volkswagens portefølje. ”Roc”-delen av navnet stammer fra engelske ”Rock” og spiller på at modellen er posisjonert for å kombinere de robuste kvalitetene til en SUV med smidigheten til en bil i kompaktklassen. T-Roc kommer til å rokke ved segmentet.

Volkswagen T-Roc vant gjev designpris

Da konseptutgaven av T-Roc ble vist frem for første gang, ble den kåret til vinner i kategorien «Public Design» av German Design Award. Kravet for å nå opp i design-konkurransen er at produktet «virkelig representerer et innovativt bidrag til det tyske og internasjonale design-landskapet».

Det finnes en rekke muligheter for å pimpe opp utseendet på SUVen etter din smak. Hva med:

 • Tofarget lakk – sort eller hvit på tak, sidespeil og A-stolpe som kontrast til fargevalget på karosseriet.
 • Detaljer i krom.
 • Velg mellom fire ulike farger på instrumentpanelets deksel.
 • Mørk bakrute og bakre sideruter.
 • Pedaler i rustfritt stål.
vw t-roc suv

Volkswagen T-Roc får dette faceliftet i 2022. Kompakt-SUVen har bitt populær i Norge, Foto: Volkswagen

Mye ny teknologi som standardutstyr

T-Roc er en snerten SUV med mye utstyr og det mest oppdaterte innenfor teknologi. I 2017 kom bilen med det nye heldigitale instrumentpanelet Active Info Display, det siste innen infotainment-systemer og en skjerm på åtte tommer. Du kan speile innholdet fra telefonen din, noe som også er standardutstyr.

Med den nye utgaven skal det komme flere detaljer som oppgraderer bilen. Volkswagen nevner blant annet:
Infotainmentsskjermen i den nye T-Roc er også blitt oppgradert og mer moderne. Skjermen er erstattet med et nettbrett der du kan leke deg med flere touchfunksjoner, trygt plassert i riktig ergonomisk høyde for sjåføren. Blant annet kan klimaanlegget styres med noen enkle og forsiktige trykk på skjermen. Et nytt multifunksjonsratt gjør betjeningen enda mer intuitiv.

Sikkerheten i T-Roc

Sikkerheten i SUVen ivaretas med assistentsystemer som hjelper deg med å unngå en rekke potensielle farer: Lane Assist holder deg i filen din, Front Assist overvåker fotgjengere eller dyr som beveger seg i veibanen og registrerer om bilen foran bremser, City nødbrems sørger for at T-Roc automatisk bremser opp. Du får også et system som varsler når det lønner seg med en pause, dersom du er trøtt. Nye funksjoner blir inkludert i IQ.DRIVE Travel Assist og den forutsigbare cruisekontrollen. Side Assist og Park Assist skal også få utvidede funksjoner.

vw t-roc suv

Max (7) koser seg i baksetet på 2017-modellen. T-Roc er utstyrt med det siste innen sikkerhetssystemer, Foto: Erik Arnesen Bryn

 

Målene til VW T-Roc

Volkswagen svarer at de utvendige målene på den nye T-Roc er tilsvarende som på den utgående modellen.

Cirka utvendige mål utgående modell:

 • Lengde opptil 4, 23 meter.
 • Bredde 1, 82 meter.
 • Bredde inkludert utvendige speil 1, 99 meter.
 • Høyde opptil 1, 57 meter.

Volkswagen T-Roc R

vw t-roc suv

Interiøret i VW T-Roc R, Foto: Volkswagen

Den sportslige utgaven av T-Roc har også fått en oppgradering, og har åpnet for salg med en startpris på 605.800 kroner ekskludert frakt og leveringsomkostninger.

Dette er en morsom bil for de som setter pris på litt ekstra «trøkk». Den nye T-Roc R har fremdeles den samme kraftige 2-liters turbomotoren som tidligere med 300 hk. Det gjør at bilen akselererer fra 0-100 km/t på 4,9 sekunder og toppfarten begrenses elektronisk til 250 km/t. Volkswagen-direktør i Norge Harald Edvardsen-Eibak

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her.


   

  Kilder: Volkswagen Norge, TV2 / Broom, DN.no