Volkswagen

Volkswagen Tiguan hybrid familiebil

Tiguan Familiebil

Volkswagen Tiguan hybrid familiebil

Volkswagen Tiguan hybrid: Toppsjef for Volkswagen, Ralf Brandstätter, presenterer Tiguans oppdateringer i 2020 slik:

“Vi lanserte vår globale SUV-strategi med lanseringen av andre generasjon Tiguan i 2016. Den ble basisen for flere suksessrike modeller over hele verden. Volkswagen tar nå neste steg ved å elektrifisere, digitalisere og gjøre nye Tiguan tilkoplet. Dette vil gjøre at vår kompakte SUV passer til tidens utfordringer».

Forhåndssalg av hybriden er begynt. Du kan kontakte oss helt uforpliktende i bunnen av denne artikkelen.

tiguan hybrid

Foto: Volkswagen

Rekkevidde på VW Tiguan hybrid 2020

Tiguan eHybrid starter alltid i full elektrisk modus, E-MODE, så lenge batteriet er tilstrekkelig ladet. Rekkevidden vil bli på opptil 50 kilometer WLTP, men dette er ikke endelig testet per i dag. Dette er allikevel en rekkevidde som vil være tilstrekkelig for svært mange ut fra gjennomsnittlig daglig kjørelengde. Systemet gjør det også mulig å spare elektrisitet når du for eksempel kjører gjennom byer med utslippskrav.

tiguan hybrid

Volkswagen Tiguan hybrid har god trekk-kraft, Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan hybrid med god trekkraft

Nye Tiguan eHybrid kan kjøres i ren elektrisk drift opptil 130 km/t og da med null lokale utslipp. Hybriden kommer i TSI og TDI-motorer. Med en tank-kapasitet på opptil 2.5 tonn, er Tiguan perfekt for å trekke for eksempel båter og hestetrailere.

For første gang kommer også en helt egen Tiguan R modell, med en 235 kW TSI-motor som tilsvarer 320 HK. Motoren med navnet EA888 evo4, den nyeste Performance TSI-motoren, er tilpasset nye Tiguan R.

VW Tiguan hybrid, R-Performance kjøreegenskaper

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan R

“R-Performance Torque Vectoring”, med et helt nytt antispinnsystem er utviklet for Tiguan R. Dette er et system som fordeler drivkraften variabelt mellom front- og bakaksler, og mellom venstre og høyre bakhjul, og bidrar til smidige kjøreegenskaper.

De ulike kjøremodusene (Comfort, Sport, Race, Individual, Snow og Offroad) gir føreren mange valgmuligheter for en optimal kjørekomfort. R-knappen bidrar til kjøremodus som gir følelsen av en dynamisk sportsbil.

Det er planlagt å åpne for salg av Volkswagen Tiguan hybrid i Norge i løpet av andre halvdel av august.

Tiguan som familiebil

Tiguan 2016 som familiebil, en perfekt SUV for barnefamilien

Tiguan fra 2016 ble lengre og bredere enn forgjengeren, blant annet med et bagasjerom på inntil 615 liter. Dette gjør Tiguan til en praktisk familiebil hvor både små og store vil trives på veien.

Barneseter skaper ikke et plassproblem i denne bilen med sin romslige kupé, samt muligheter til å skyve seteryggene  frem og tilbake. Med klappbord i ryggen på bilens forseter får barna både god benplass og praktiske detaljer i baksetet.

Se leasingkampanje på Tiguan her

Tiguan som familiebil

Foto: VW

Med Volkswagens førerassistentsystemer og det nye firehjulstrekksystemet 4MOTION Active Control sørges det for god fremkommelighet uansett forhold. Tiguan fra 2018 har også en trekkkraft på inntil 2.5 tonn.

Flere muligheter med Tiguan som familiebil

Moderne teknologi og suverene kjøreegenskaper hjelper deg uansett hva du har planlagt. Om du velger den dynamiske og elegante Highline eller ekstra sportslig R-Line-utstyr, holder den nye Tiguan det førsteinntrykket lover.

Og uansett hvor ferden går, har motorene med høyt dreiemoment og firehjulsdriften 4MOTION Active Control forskjellige kjøreprofiler som gir deg kontroll over bilen og moro bak rattet.

Tiguan som familiebil

Foto: Erik Arnesen Bryn

Sikkerhet i VW Tiguan

Med den nye Tiguan sine valgfrie sikkerhetssystemer, er både du og fotgjengerne tryggere. Kollisjonsputene er standardutstyr for fører og sidepassasjer. Det samme gjelder sidekollisjonsputene, kollisjonsputegardinene og knekollisjonsputen på førersiden. Kjørefeltassistenten Lane Assist kan gripe inn i styringen for å advare deg hvis bilen er på vei ut av kjørefeltet.

Avstandskontrollsystemet Front Assist med proaktiv fotgjengerbeskyttelse og tretthetsvarsling leveres som standard på Tiguan.

Med Area View områdevisning, har du full oversikt over alt som skjer innenfor synsfeltet til de fire kameraene. Kameraene overfører bilder til infotainmentskjermen i bilen slik at du kan se nedover gaten selv om sikten fra førersetet er dårlig. Du kan styre nøyaktig mot draget på en tilhenger eller rundt hindringer. Area View er svært praktisk hvis det er trangt om plassen, ettersom du har oversikt over hva som skjer på alle sider av bilen.

 

 

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

    Kilder: Volkswagen, Bilnorge