Volkswagen

Dette er hybridene fra Volkswagen

Av 1. oktober 2020 No Comments
Volkswagen hybrid

Volkswagen hybrid

Volkswagen hybrid: I øyeblikket er Volkswagen i full gang med å presentere de første elektriske bilene sine fra deres nye modellserie ID-familien. For deg som fortsatt er i tvil om elbil passer deg og din hverdag, finnes det fortsatt flere varianter av hybrider fra VW som du kan velge mellom.

Kjøpe hybridbil – hva kan du velge mellom?

Volkswagen hybrid

Foto: Erik Arnesen

Volkswagen Passat GTE er en plug-in hybrid og praktisk familie-stasjonsvogn. Det du ser er det du får med denne hybriden som har en rekkevidde på opptil 55km og et bagasjerom som gir plass til 483 liter. Behøver du en romslig og praktisk bil som tar deg de fleste steder elektrisk i hverdagen, kan Passat GTE være en match for deg. Se blant annet hvordan Passat GTE funker som familiebil i hverdagen til denne familien.

Du kan lese mer om Passat GTE her.

Volkswagen hybrid

Volkswagen Tiguan R-Line, Foto: Volkswagen

Tiguan er en plug-in hybrid i form av en SUV. Denne hybriden fra VW gir deg en rekkevidde på opptil 50km, men dette er en distanse som ennå ikke er ferdig testet. Tiguan eHybrid kan kjøres i ren elektrisk drift opptil 130 km/t og da med null lokale utslipp. Tiguan kan trekke opp til 2,5 tonn, og gjør den derfor ypperlig til å frakte for eksempel båt eller hestetrailere.

Volkswagen skriver at R-modellen R modell kommer med helt nytt antispinnsystem (selective wheel torque control). Firehjulsdrift med det helt nye antispinnsystemet sørger for et nytt nivå av kjøreegenskaper og dynamikk for en SUV. Det er planlagt å åpne for salg av Volkswagen Tiguan hybrid i Norge i løpet av andre halvdel av august.

Du kan lese mer om Tiguan som hybrid her.

Hybrid bil, Volkswagen plug-in hybrid

Volkswagen hybrid

Volkswagen Golf eHybrid, Foto: Volkswagen

Den åttende generasjonen Golf byr på varianter som vil fungere som både milde og ladbare hybrider. I løpet av høsten 2020 kommer både Golf eHybrid og Golf GTE som plug-in hybrider.

Golf 8 GTE blir tilgjengelig for bestilling i Norge i slutten av september 2020. Hybriden blir sportslig med 245 hestekrefter TSI DSG automatgir, og med en rekkevidde på inntil 55 km for deg som ønsker å kjøre elektrisk i byen, eller til andre kortere distanser i hverdagen.

Volkswagen hybrid

Touareg R, Foto: Volkswagen

Ladbar plug-in hybrid firehjulstrekk

SUVen Volkswagen Touareg Elegance eHybrid med 380 hestekrefter, og Touareg R med hele 460 hestekrefter, er nå åpnet for bestilling. Begge modellene har god pendler-rekkevidde og er kraftige plug-in hybrider med god trekkraft. Dette er Volkswagen sin første hybrid med firehjulstrekk.

Du kan lese mer om Touareg hybrid her.

Volkswagen hybrid

Volkswagen hybridbiler, Foto: Volkswagen

Hvilken hybrid burde jeg velge?

Valget varierer fra hvilke behov du har i din hverdag. Behøver du ekstra stor plass? Er komfort viktigere enn rekkevidden? Synes du stasjonsvognene er bedre å kjøre enn en SUV? For noen vil ikke rekkevidden være det viktigste på listen av kriterier, men dersom det er det viktigste og du velger en hybrid som har rekkevidde på minst 50km, skriver Skatteetaten dette om fradraget som vil gjelde din hybridbil:

Nå vil en ladbar hybrid måtte ha en oppgitt elektrisk rekkevidde på minst 50 km for å oppnå maksimalt fradrag på 23 prosent.

Det vil si at ladbare hybrider med en oppgitt elektrisk rekkevidde på 50 km eller mer, får et vektfradrag på 23 prosent, mens et kjøretøy som har en elektrisk rekkevidde under 50 km, får et forholdsmessig fradrag basert på denne rekkevidden.

Volkswagens helelektriske satsning er også i full gang. ID.-modellserien har startet med småbilen ID.3 som første elbil ut fra det elektriske konseptet. ID.3 er småbilen som tar over etter e-Golf.  Tett fulgt av ID.3 kommer den elektriske SUVen ID.4. Her kan du lese mer om hele ID-modellserien.

Har du spørsmål? Kontakt oss helt uforpliktende her:

 

Kilder: Volkswagen Norge, Motor, Skatteetaten