Volkswagen

Volkswagen ID. Buggy: elektrisk offroad-moro!

Volkswagen ID. Buggy

Volkswagen ID. Buggy: Frihetsfølelse i et kjøretøy

Volkswagen ID. Buggy: Du må ikke bo i California for å kunne leke med denne. ID. BUGGY gjør seg godt på allfarvei – med VW ID. BUGGY kan du også ha det gøy offroad elektrisk!

Volkswagen ID. Buggy – elektrisk

Den nye helelektriske ID. BUGGY er en del av den nye modellserien av helelektriske biler fra Volkswagen. Denne modellserien heter ID. og blir ofte referert til som ID.-modellserien eller ID.-familien. Modellserien vil inkludere både småbiler, SUV, stasjonsvogn og blant annet en oppdatering av den gamle hippiebussen som også blir helelektrisk.

VW ID. BUGGY er også en av de modellene som beholder sin opprinnelige form fra 60-tallet, men oppdateres for å gjøre den både utslippsfri, mer komfortabel og herdet for offroad-turer.

Volkswagen ID. Buggy

VW ID. Buggy gjør det mulig å kjøre elektrisk offroad, Foto: Volkswagen

Beach Buggy Norge: En råtass offroad

Konsept-elbilen Volkswagen ID. BUGGY har en el-motor på 204 hk montert bak. Den har et maksimalt dreiemoment på 310 Nm fra start og en akselerasjon fra 0 – 100 km/t på kun 7,2 sekunder. Topphastigheten er elektronisk begrenset til 160 km/t.

ID. BUGGY tåler som kjent en støyt! Uten dører og tak, med 18-tommers felger, offroad-dekk, understellsbeskyttelse og veltebøyle takler dette kjøretøyet de fleste utfordringer du støter på i terrenget. Interiøret skal også bestå gjennom all slags vær – noe som er forventet med en slik åpen løsning.

Volksagen beach Buggy: Historien bak

Volkswagen ID. Buggy

Bruce Meyers leker seg med VW Buggy den gang da, Foto: Volkswagen

Bruce Meyers kalles Strand-Buggyens far. Han bygget den første Buggyen i California i 1963. Han tok den originale VW-Bobla, fjernet den originale formen, la til sin egen kreasjon formet av fiberglassforsterket plast. Han utførte flere modereringer, som for eksempel å stille inn en firesylindret boxermotor. Dører, tak og vinduer trengtes ikke, men en veltebøyle ble innstallert – bare i tilfellet man skulle få litt for god fart.

#denfølelsen: Volkswagen ID. Buggy

De som kjører Buggy kan kanskje kjenne seg igjen i denne beskrivelsen:

En følelse av frihet, frisk luft og vinden i ansiktet. Uansett hvor tøff dagen din er, uansett hvor stresset du er, tar det ikke mer enn ti minutter i Buggyen før du føler deg topp igjen. Kjøreterapi, kan man vel kalle det, sier et av intervjuobjektene Volkswagen har brukt i sin oppsummering av Buggyens historie.

Volkswagen ID. Buggy

Nære omgivelsene i ID. Buggy fra VW ID.-modellserien, Foto: Volkswagen

ID.-modellserien fra Volkswagen

ID. BUGGY er en del av VW sin helelektriske satsing ID.-modellserien. Volkswagens mål med denne serien av modeller er basert på fire innovasjonsområder:

  • Nettverkstilkoblet samfunn
  • Intuitivt og brukervennlig
  • Selvkjørende biler
  • Smart bærekraft

Som nevnt er ID. BUGGY en av de modellene som bevarer sitt opprinnelige Volkswagen-utseende og er basert på en nostalgisk klassiker fra 60-tallet. Den andre modellen Volkswagen satser på å bevare i sin opprinnelige form er ID. BUZZ.

Les mer elbilene i ID. – modellserien her: 

 

Kilder: Volkswagen