NyttekjøretøyVolkswagen

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz – Folkevognbussen kommer tilbake

Volkswagen ID. Buzz er den elektriske relanseringen av ikonet folkevognbussen. Den er for mange kjent som «bullien» eller «hippie-bussen» og vil nok vekke nostalgiske følelser i mange av oss. ID.Buzz er i øyeblikket en konseptbil som vi kan vente i løpet av 2022.

vw i.d buzz

Nostalgi? «Et kulturelt statement i California på sekstitallet», ifølge Herbert Diess i VW Foto: Volkswagen. Konseptutgave av volkswagen ID.Buzz

Volkswagen ID. Buzz – Smart flerbruksbil

Volkswagen ID. Buzz er en aldri så liten plass-sensasjon med inntil 7 eller 8 seter, to bagasjerom (ett foran og ett bak), stor fleksibilitet og alt det en familie trenger for å dra på tur.

volkswagen id buzz

Behagelig å dra på langtur med fleksibiliteten på innsiden av ID. Buzz Foto: Volkswagen / konseptutgave av bilen

 

Volkswagen ID. BUZZ

ID. Buzz konsept skal være en smart familiebil og flerbruksbil. Enten du vil ha komfort for fem eller utnytte plassen med åtte personer eller bruke den som praktisk bil i hverdagen, Foto: Volkswagen

Rekkevidde og rask lading på ID. Buzz

Den elektriske bussen vil ha estimert rekkevidde fra 330 kilometer og opptil 600 kilometer.

Volkswagen ID. Buzz kan lades via induksjon (en plate i bakken som du parkerer bilen over) eller vanlig ladekabel. Innen en halvtime vil batteriet være ladet til 80 prosent kapasitet.

Les mer om ID.-modellserien fra Volkswagen her: 

Volkswagen ID. BUZZ

Interiøret og teknologi i ID. Buzz konsept, Foto: Volkswagen

ID.Buzz bagasjerom og interiør

Den elektriske konseptbilen skal ha plass til åtte seter, en lengde på 494 centimeter, en bredde på 198 centimeter og en høyde på 196 centimeter. Akselavstanden skal være på 330 centimeter og bagasjerommet tar fra 660 til 4600 liter. Hippie-bussen i elektrisk form skal ha to elmotorer på 201 hester hver som sørger for en samlet effekt på 369 hestekrefter. Da vil du komme deg fra 0-100 kilometer i timen på omkring fem sekunder.

Akselavstanden på 330 centimeter skal gjøre elbilen til et komfortabelt fartøy slik at du og familien eller venneflokken får en behagelig biltur.

Selvkjørende elbil

Ved å dytte lett på rattet, forsvinner det inn i instrumentpanelet og elbilen er selvkjørende.  Volkswagen ID. Buzz holder selv oversikt over trafikk og omgivelser, via laser-scannere, kameraer, ultralyd, radarer og trafikkdata på internett.

Volkswagen ID. BUZZ

Konseptbilen ID. Buzz vekker den nostalgiske bussen til live igjen helt elektrisk, Foto: Volkswagen

Den er lekende lett å kjøre fordi alt skjer så intuitivt. Det er ikke lenger knapper eller brytere på førerplassen. Her holder det med en lett berøring på berøringsfeltet på rattet for å betjene funksjonene, og legge ut på ditt neste eventyr.

Har du spørsmål om ID. Buzz eller andre Volkswagen-modeller? Kontakt oss helt uforpliktende her:

     

     

    Kilder: Volkswagen, volkswagen-newsroom.com, Volkswagen NTB