Volkswagen

Volkswagen ID.R – elektrisk racerbil

volkswagen id r

Volkswagen ID.R: tester elbilens potensiale til det fulle!

Volkswagen ID.R er en elektrisk racerbil og medlem av Volkswagen sin nye modell-familie: ID.-modellserien. Volkswagen presiserer at formålet med ID. R hovedsakelig er å være et forbilde for hva man kan gjøre med en elbil og teste teknologier hos VW.

VW sin elektriske konsept-racerbil fra ID.-modellserien, her på vei opp Pikes Peak, Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.R – elektrisk racerbil fra ID.-modellserien

Når det er sagt, satte den elektriske racerbilen rekord i 2018 som raskeste bil noensinne i det nest eldste løpet som fortsatt gjennomføres i USA siden 1916: Pikes Peak. Da snakker vi 1440 høydemeter, 156 krappe svinger og 19,99 kilometer på 7.57,148 minutter hvor konsept-elbilen ID.R Pikes Peak bokstavelig talt gikk til topp av Rocky Mountains – i verdens mest berømte bakkeløp: Race to the Clouds.

VW ID.R med elbil-rekord

Motorsportklassikeren i Colorado er legendarisk. Stadig skiftende vær, temperaturer under null, og den tynne luften, gjør den til en skikkelig styrkeprøve. Elbilen tok også nylig elbil-rekorden på Nürburgring Nordschleife med en ny tid på 6:05, 336 minutter – over 40 sekunder forbedring fra den gamle rekorden. Neste utfordring blir Tianmen Mountain i Kina.

volkswagen id r

Neste utfordring som skal bestiges i Kina, Foto: Volkswagen

En manøvrerings-dans på veien

Utfordringen med slike løyper er større enn å kun vise frem maksimal ytelse. Man må finne den perfekte balansen mellom hvordan bilen manøvreres samtidig som man holder perfekt hastighet.

Volkswagen ID.R har 680 hestekrefter, og gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 2,25 sekunder med et dreiemoment på 650 Nm. Nesten 20 prosent av den nødvendige energien genereres i løpet av kjøreturen. Bremseenergi kan nemlig delvis omdannes til strøm og lagres i batteriene – takket være litium-ion-lageret. De to elektromotorene virker da som generatorer.

volkswagen id r

ID.R er den elektriske konsept-racerbilen som skal sette ny standard for hva en elbil skal kunne yte, Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.R: Teknikk som skal sette ny standard

Dette er teknikk som VW vil ha som standard. Dr. Frank Welsch er styremedlem og ansvarlig for forretningsområdet for teknisk utvikling i Volkswagen, og konkluderer ID. R slik:

Vi håper at dette skal gi oss nye impulser i utviklingen av fremtidige modeller. Med toppeffekten til ID. R Pikes Peak har vi allerede satt standarden, og er klare til å bestige nye høyder.

Les mer om ID.-modellserien her.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne helt uforpliktende her:


     

     

    Kilde: Volkswagen